ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πρόβλημα είναι στην επίθεση

Το πρόβλημα είναι στην επίθεση
INTIME SPORTS

Οι Πειραιώτες θέλουν πολλή δουλειά στην επίθεση, αλλά και χρόνο ώστε να αποκτήσουν χημεία και να βγάλουν αυτοματισμούς. Αναγνώρισαν τα λάθη τους και ανέλαβαν την ευθύνη του αποκλεισμού στο Κύπελλο.

Ήταν στόχος φέτος για τον Ολυμπιακό το Κύπελλο και γενικότερα το Νταμπλ στην Ελλάδα. Και αυτός ο τίτλος, πλέον, χάθηκε. Κάκιστη η αγωνιστική εικόνα των ερυθρολεύκων στην αναμέτρηση, οι οποίοι παρουσιάστηκαν λιγότερο έτοιμοι, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, απέναντι σε έναν καλύτερο Παναθηναϊκό που κέρδισε δίκαια το ματς. Δεν ενόχλησε τόσο η ήττα, όσο η απογοητευτική εμφάνιση.

Όλη η δουλειά, ουσιαστικά, έγινε στη τέταρτη περίοδο. Με εκείνο το 15-0 σερί των πρασίνων και τους Πειραιώτες να μένουν δίχως σκορ για 6’20''. Στο καθοριστικό δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν νευρικοί, έκαναν κακές επιλογές, τους βγήκε η κούραση, αναλώθηκαν σε λάθη και ήταν απελπιστικά άστοχοι, έχοντας και έλλειψη καθαρού μυαλού. Το "τριφύλλι" έκανε 19 λάθη στο ματς, αλλά οι Πειραιώτες δεν τα αξιοποίησαν.

Είναι λογικό όταν παίζεις ένα τόσο μεγάλο ματς νωρίς να έχεις χαμηλό βαθμό ετοιμότητας. Όμως, και ο αντίπαλος είναι επίσης ανέτοιμος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έχοντας μάλιστα κάνει περισσότερες αλλαγές σε προπονητικό-τιμ και ρόστερ σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Στο γήπεδο όμως φάνηκε πως οι Πειραιώτες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα χημείας και ομοιογένειας. Θέλουν χρόνο ώστε να βρουν τους αυτοματισμούς τους, θέλουν αρκετή δουλειά ώστε να βγάλουν τις συνεργασίες που θέλουν και χρειάζονται παιχνίδια για να μάθουν ο ένας τον άλλον. Για παράδειγμα, ο Σπανούλης δεν κατάφερε να βγάλει με τον Γιανγκ ούτε ένα πικ-εν-ρολ, με τον Αμερικανό σέντερ να θέλει χρόνο ώστε να εξοικειωθεί και να λειτουργήσει όπως πρέπει σε αυτό το κομμάτι. Η ομάδα ακόμη δεν έχει "δέσει" και αυτό φάνηκε στο γήπεδο.

Το πρόβλημα είναι στην επίθεση
INTIME SPORTS

Το περιφερειακό σουτ, από τα φιλικά ματς προετοιμασίας, δείχνει πως φέτος ενδέχεται να αποτελέσει και πληγή (5/30 τρίποντα) για τους φιναλίστ της Euroleague. Είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια που έχουν κάκιστα ποσοστά από τα 6.75 μέτρα. Και στράφηκαν επίμονα σε αυτόν τον τομέα στο Κύπελλο, καθώς από ένα σημείο και μετά αδυνατούσαν να πάρουν σκορ μέσα στη ρακέτα, συν το γεγονός πως στο τέλος προσπάθησαν να ρίξουν την διαφορά, έχοντας και την πίεση του χρόνου. Οι Χάκετ και Στρόμπερι μπορεί να υπερτερούν σε άλλους τομείς, αλλά σίγουρα υστερούν σε αποτελεσματικότητα στο τρίποντο σε σύγκριση με τους Σλούκα και Λαφαγιέτ.

Το πρόβλημα είναι στην επίθεση
INTIME SPORTS

Σε ένα ματς, μάλιστα, που ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να αναχαιτίσει τα ερυθρόλευκα πικ-εν-ρολ με την καλή άμυνα του , εκμεταλλευόμενος και το γεγονός πως σε αυτό το κομμάτι οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ψάχνουν ακόμη την χημεία τους, ειδικά στην επίθεση.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τις κατοχές που σπατάλησαν οι ερυθρόλευκοι, χάνοντας αρκετά σουτ. Αδυνατούσαν να τελειώσουν φάσεις σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, χαρακτηριστικό που αποτελεί εδώ και χρόνια μεγάλο όπλο τους, ενώ ήταν στατικοί και δίχως έμπνευση στο σετ παιχνίδι, μη μπορώντας να βγάλουν και τα πικ-εν-ρολ που ήθελαν. Ο Ολυμπιακός δεν διάβασε καλά το ματς, δεν μπόρεσε να είναι δημιουργικός και δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε στην επίθεση ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στον αντίπαλο. Εγκλωβίστηκε και "πνίγηκε" από τα δικά του λάθη, από την ανασφάλεια που έβγαζε σαν ομάδα στην τελευταία περίοδο.

Το πρόβλημα είναι στην επίθεση
INTIME SPORTS

Έβγαλε ενέργεια στην άμυνα ο Χάκετ, πίεσε πάνω στην μπάλα, έτρεξε όταν βρήκε την ευκαιρία, αλλά στην επίθεση θέλει ακόμη παιχνίδια ώστε να βρει τον ρυθμό του, τόσο στο σκορ, όσο και στη δημιουργία. Ο Μιλουτίνοφ περιορίστηκε και δεν μπόρεσε να πάρει φάσεις πάνω του παίζοντας με πλάτη, ενώ ο Στρόμπερι που πήρε πάνω του κατοχές σε ένα σημείο που η ομάδα ήθελε κάποιον να την ξεμπλοκάρει επιθετικά ήταν απελπιστικά άστοχος (2/6δ, 0/4τρ). Δεν είναι όμως σκόρερ και ο Ολυμπιακός τον απέκτησε κυρίως για τις αμυντικές του αρετές.

Το πρόβλημα είναι στην επίθεση
INTIME SPORTS

Οι ομάδες φέτος εν μέρει άλλαξαν, το "τριφύλλι" ενισχύθηκε και η ήττα αυτή θα πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη για τους ερυθρόλευκους ώστε να βελτιώσουν τις αδυναμίες και τα λάθη τους τόσο στην άμυνα, όσο κυρίως στην επίθεση. Γιατί εκεί παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στις 19 Οκτωβρίου πάνε στο ΟΑΚΑ για το ματς πρωταθλήματος και για να διεκδικήσουν τη νίκη θα πρέπει να παρουσιαστούν αρκετά βελτιωμένοι, αλλά και περισσότερο μαχητικοί. Η ήττα-αποκλεισμός στο Κύπελλο θα πρέπει να αποτελέσει για εκείνους ένα γερό μάθημα ενόψει της συνέχειας, δουλεύοντας πάνω στα λάθη τους.

Το πρόβλημα είναι στην επίθεση
INTIME SPORTS

Τους κακοφάνηκε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε 46 βολές, όπως και η διαφορά φιλοσοφίας σε κάποια σφυρίγματα, αλλά άπαντες τόνισαν και στις δηλώσεις τους πως δεν ήταν αυτός ο λόγος που ηττήθηκαν. Έχασαν το ματς επειδή παρουσιάστηκαν λιγότερο έτοιμοι (τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά) σε σχέση με τον αντίπαλο τους, κάτι που φάνηκε στο παρκέ. Οι Πειραιώτες ανέλαβαν την ευθύνη, τόσο της ήττας, όσο και της κακής αγωνιστικής τους εικόνας. " Εμείς φταίμε, δική μας η ευθύνη της ήττας" , τόνισε ο Δημήτρης Αγραβάνης, "αναλαμβάνω την ευθύνη" δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης, "θέλουμε πολλή δουλειά" , επεσήμανε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι.

Το ματς Κυπέλλου πέρασε και οι Πειραιώτες το αφήνουν πίσω τους. Υπάρχει στεναχώρια, πικρία και απογοήτευση, αλλά οφείλουν και πρέπει να προχωρήσουν. Μέσα στην επόμενη βδομάδα, άλλωστε, ξεκινούν οι υποχρεώσεις τους τόσο στο Πρωτάθλημα (με Κολοσσό στο ΣΕΦ την Κυριακή στις 12:30), όσο και στην Euroleague με αντίπαλο την Τσεντεβίτα την Πέμπτη (15/10) στην Κρήτη και εκεί στρέφουν την προσοχή τους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ