ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το παζλ θα συμπληρωθεί χωρίς βιασύνη

Το παζλ θα συμπληρωθεί χωρίς βιασύνη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Σπανούλη, ανακοίνωσε τον Μπιρτς και πλέον για να συμπληρωθεί το παζλ, δίχως βιασύνη, ψάχνει έναν γκαρντ με έφεση στην επίθεση και ένα αθλητικό "4άρι".

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ξεκινήσει την διαμόρφωση του ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν (2016-2017), καλύπτοντας με σειρά προτεραιότητας τις ανάγκες του. Από τα μέσα Ιούνη, οι Πειραιώτες ανανέωσαν το συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη με συνοπτικές διαδικασίες και ακολούθως βρήκαν τον αντικαταστάτη του Οθέλο Χάντερ, αποκτώντας τον αθλητικό σέντερ της Ουσάκ Σπορτίφ, Κιμ Μπιρτς.

Οι Πειραιώτες φέτος, σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, θα έχουν ως αβαντάζ το γεγονός πως δεν θα έχουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους. Υπάρχει ένας βασικός κορμός Ελλήνων παικτών (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης), στον οποίοι έχουν ταιριάξει οι Ματ Λοτζέσκι, Ντάνιελ Χάκετ και Πάτρικ Γιανγκ και για τους δύο τελευταίους υπάρχει η πεποίθηση πως στην δεύτερη τους σεζόν στο μεγάλο λιμάνι θα παίξουν το καλύτερο τους μπάσκετ. Η ομάδα, λοιπόν, θα διαθέτει χημεία, ομοιογένεια και ξεκάθαρους ρόλους, συνεχίζοντας με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για τρίτη σερί σεζόν και σκοπός είναι να γίνουν λίγες και εύστοχες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός, πλέον, χωρίς βιασύνη (ας μην ξεχνάμε πως οι υποχρεώσεις της ομάδας ξεκινούν τον Οκτώβρη), θα κινηθεί κυρίως για δύο παίκτες. Για έναν ταλαντούχο γκαρντ που να μπορεί να παίξει τόσο στον "άσο", όσο και στο "2", έχοντας έφεση στην επίθεση και στο σκορ. Έναν "κοντό" που να έχει στο ρεπερτόριο του την διείσδυση, που να είναι λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ, αλλά που να μπορεί κιόλας να δημιουργήσει για τον εαυτό του. Εκεί οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να επενδύσουν τα περισσότερα λεφτά που έχουν στην διάθεση τους να δώσουν για την ενίσχυση του ρόστερ.

Οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν και για "4άρι", το δεύτερο κομμάτι που λείπει από το παζλ. Στην θέση του πάουερ-φόργουορντ οι Πειραιώτες διαθέτουν τον "βασικό" Γιώργο Πρίντεζη, σε αυτόν τον ρόλο μπορούν να βοηθήσουν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Δημήτρης Αγραβάνης και ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα "4άρι" με αθλητικά προσόντα και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από το στεφάνι, ως εναλλακτική λύση. Για την συγκεκριμένη θέση, οι Πρωταθλητές Ελλάδας ψάχνουν μία οικονομική και αξιόπιστη επιλογή και για αυτόν τον λόγο έχουν ξεχωρίσει τον Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος με την φανέλα του Άρη αναδείχθηκε MVP του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός βρίσκεται στην κορυφή της "λίστας", αλλά παράλληλα ψάχνει το όνειρο του ΝΒΑ. Οι Πειραιώτες τον περιμένουν, αλλά παράλληλα εξετάζουν και άλλες λύσεις.

Ο Ολυμπιακός στην θέση "5" θα προχωρήσει με τους Πάτρικ Γιανγκ και Κιμ Μπιρτς, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός (υπάρχει ενδεχόμενο να πάει και στο ΝΒΑ) και για την θέση του τρίτου σέντερ το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον Βασίλη Καββαδά. Ο Έλληνας σέντερ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στον Αρκαδικό, έχει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες έως και το 2018, αλλά υπάρχει τρόπος να "σπάσει" το συμβόλαιο του αν οι δύο πλευρές αποφασίσουν να "χωρίσουν" για τους λόγους τους. Ο Βασίλης Καββαδάς έχει δείξει πως μπορεί να αποδεχτεί τον ρόλο του τρίτου σέντερ (στο πρωτάθλημα στην Ελλάδα θα έχει ενεργό χρόνο συμμετοχής), αλλά στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει οι "ερυθρόλευκοι" θα κληθούν να βρουν Έλληνα σέντερ που να είναι οικονομικός, αξιόπιστος και δεκτικός στον ρόλο του τρίτου σέντερ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι εκείνος που θα αποφασίσει για το θέμα.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος είχε εξηγήσει αναλυτικά το πως θα πορευτεί ο Ολυμπιακός την σεζόν 2016/2017

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν συμμετάσχει στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας, λόγω τραυματισμού (έχει πρόβλημα στον αστράγαλο). Ακολουθεί αποθεραπεία και παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει ειδικό ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Στόχος του να δουλέψει σκληρά μέσα στο καλοκαίρι και να βελτιώσει τόσο την σωματική του κατάσταση, όσο και θέματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι. Όπως χαρακτηριστικά έπραξε το καλοκαίρι του 2011 (ακριβώς στην ίδια ηλικία, στα 26 του χρόνια) ο Γιώργος Πρίντεζης, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί "άλλος" παίκτης με την έναρξη της τότε ερχόμενης σεζόν. Ο "Παπ" θέλει να βρει και πάλι τον παλιό καλό εαυτό του και ξέρει πως η βάση για να τα καταφέρει μπαίνει τώρα, στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Related content

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ