ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ντεμπούτο και το πρώτο καλάθι του Αρσενόπουλου

Το ντεμπούτο και το πρώτο καλάθι του Αρσενόπουλου

O 17χρονος γκαρντ, Νίκος Αρσενόπουλος, έγινε ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Δείτε το ντεμπούτο, αλλά και το πρώτο του καλάθι στο ελληνικό πρωτάθλημα (VIDEO).

Ο Νίκος Αρσενόπουλος (γεννημένος στις 19 Μαΐου του 2000, ύψος 1.95) αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, υπογράφοντας εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας. Οι "ερυθρόλευκοι" πίστεψαν, πόνταραν και επένδυσαν στο ταλέντο του νεαρού γκαρντ, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του αθλητή, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με άνεση τόσο στο "1", όσο και στο "2".

Στην πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού και φέτος βρίσκεται σε εκείνη των Ανδρών, κάνοντας προπονήσεις δίπλα στους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. " Ποτέ δεν είχα όχι απλά φανταστεί, αλλά ούτε και ονειρευτεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν πίστευα πως θα αγωνιστώ σε αυτή την ομάδα. Και τώρα είμαι μέλος της", είχε σχολιάσει στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των "ερυθρολεύκων".

Στο παιχνίδι κόντρα στην Κύμη, σε ηλικία 17 ετών, ο Νίκος Αρσενόπουλος πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας και το πρώτο του καλάθι με την φανέλα του Ολυμπιακού στην διοργάνωση, τελειώνοντας την φάση με δεξί μπάσιμο στον αιφνιδιασμό, ύστερα από την ασίστ του Μπράιαν Ρόμπερτς στο ανοιχτό γήπεδο.

Η ενημέρωση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός για το καλάθι του Αρσενόπουλου:

"Ο Νίκος Αρσενόπουλος θα θυμάται σ’ όλη του τη ζωή το παιχνίδι με την Κύμη για τη 2η αγωνιστική της BasketLeague. Ο λόγος; Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Θρύλου στην κατηγορία των μεγάλων και πέτυχε και τους πρώτους του πόντους τόσο με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Μάλιστα, ο 17άχρονος γκαρντ είναι ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού.Ο Γιώργος Μόμτσος (ημ. γεν. 10/8/1973) είχε πετύχει το πρώτο του καλάθι με τον Ολυμπιακό στην Α’ Εθνική κατηγορία στις 12/5/1990 στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Παπάγου 96-88 όντας 16 ετών και εννιά μηνών.

Αρκετά χρόνια μετά τον ακολούθησε ο Βασίλης Μουράτος (24/11/1997) ο οποίος στις 12/10/2014 σε ηλικία 16 ετών και 10 μηνών ντεμπούταρε με τη φανέλα του Ολυμπιακού και σκόραρε για πρώτη φορά στην Α1. Το πρώτο καλάθι του Νίκου Αρσενόπουλου στην Α1 σε ηλικία 17 ετών και πέντε μηνών..."

Δείτε το VIDEO:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ