ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "ερυθρόλευκο" παζλ συμπληρώνεται

Ο Ολυμπιακός θα έχει για ατού ενόψει της νέας σεζόν τον βασικό κορμό της ομάδας του, με το "ερυθρόλευκο" παζλ να συμπληρώνεται. Κεμ Μπιρτς, Έρικ Γκριν και "4άρι" τον Οκάρο Ουάιτ.

Σας είχαμε τονίσει πριν μερικές μέρες πως η σημαντικότερη "μεταγραφή" για τον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι είναι ότι ενόψει της νέας σεζόν θα παρουσιαστεί έχοντας έναν ισχυρό και βασικό κορμό παικτών . Ένα ρόστερ με λίγες προσθαφαιρέσεις, το οποίο θα διαθέτει υψηλό βαθμό χημείας και ομοιογένειας. Από τα σημαντικότερα στοιχεία για μία ομάδα, τόσο ώστε να παραμείνει στην κορυφή της Ελλάδας, όσο και για να συνεχίσει να βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης.

Οι Πειραιώτες φέτος, σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν (που είχαν απώλειες και αρκετές αλλαγές με σημαντικούς παίκτες), θα έχουν ως αβαντάζ το γεγονός πως το ρόστερ τους δεν αλλοιώθηκε και θα συνεχίσουν διαθέτοντας έναν βασικό κορμό με πλειάδα Ελλήνων και έμπειρων παικτών (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης) στον οποίοι έχουν ταιριάξει οι Ματ Λοτζέσκι, Γιάννης Αθηναίου, Ντάνιελ Χάκετ και Πάτρικ Γιανγκ. Και για τους δύο τελευταίους υπάρχει η πεποίθηση πως στην δεύτερη τους σεζόν στο μεγάλο λιμάνι θα παίξουν το καλύτερο τους μπάσκετ.

Η ομάδα, λοιπόν, θα διαθέτει χημεία, ομοιογένεια, συνοχή, ξεκάθαρους ρόλους και συγκεκριμένη φιλοσοφία, συνεχίζοντας με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για τρίτη σερί σεζόν. Σκοπός ήταν και είναι να γίνουν λίγες και εύστοχες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ. Με παίκτες που θα ταιριάξουν στο σύνολο. Οι Πειραιώτες στο φετινό καλοκαίρι ζητούσαν έναν σέντερ, ένα γκαρντ που να παίζει στο "ασόδυο" και ένα "4άρι" με αθλητικά προσόντα. Οι τρεις κινήσεις για να συμπληρωθεί το "ερυθρόλευκο" παζλ. Τα δύο πρώτα κομμάτια βρέθηκαν και πλέον κινούνται για το τρίτο.

Σέντερ: ο Κεμ Μπιρτς στην θέση του Οθέλο Χάντερ

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Κεμ Μπιρτς , ο οποίος αντικατέστησε τον αποχωρήσαντα Οθέλο Χάντερ και μαζί με τον Πάτρικ Γιανγκ θα αποτελέσουν το "δίδυμο" των αθλητικών σέντερ της ομάδας στην θέση "5". Ο Καναδός πρόκειται για την γνωστή και πετυχημένη συνταγή, για έναν σέντερ με αθλητικά προσόντα, έχοντας έφεση σε ριμπάουντ και μπλοκ, όντας ικανότατος στην άμυνα. Ένας rim protector, με τρομερό ένστικτο στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, που βγάζει "σκληράδα" στο παιχνίδι του.

Γκαρντ: o Έρικ Γκριν έρχεται στον Ολυμπιακό

Ο Έρικ Γκριν είναι ο νέος Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, καθώς η μεταγραφή του "έκλεισε". Ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στον "1", όσο και στο "2", είναι ικανός χειριστής της μπάλας, γρήγορος, του αρέσει να διεισδύει μέσα στην ρακέτα, ξέρει να φτιάχνει φάσεις για τον εαυτό του, έχει σουτ μετά από ντρίμπλα, διαθέτει καλό χέρι από την περιφέρεια και μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία. O Γιάννης Σφαιρόπουλος σχημάτισε εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του και θεωρεί πως μπορεί να ταιριάξει στην ομάδα, παίζοντας και στο πλάι του Βασίλη Σπανούλη.

Πάουερ-φόργουορντ: Τελεσίγραφο σε ο Ουάιτ, στην λίστα και ο Γκάμπριελ

Ο Ολυμπιακός πλέον ψάχνει για ένα "4άρι" ώστε να συμπληρώσει το ρόστερ του. Με δεδομένο πως διαθέτει τον ίσως κορυφαίο πάουερ-φόργουορντ της Euroleague, Γιώργο Πρίντεζη, συν τους Ιωάννη Παπαπέτρου (που θα παίξει τόσο στο "3", όσο και στο "4" στην νέα σεζόν) και Δημήτρη Αγραβάνη (θα παίζει τόσο στο "4", όσο και στο "5"), οι Πειραιώτες δεν θέλουν κάποιον... σούπερ-σταρ στην συγκεκριμένη θέση. Χρειάζονται έναν ξένο πάουερ-φόργουορντ με αθλητικά προσόντα που να διαθέτει και ευρωπαϊκή εμπειρία και για αυτόν τον λόγο έχουν ξεχωρίσει εδώ και αρκετό καιρό την περίπτωση του Οκάρο Ουάιτ, για τον οποίο θεωρούν πως έχει τα απαραίτητα προσόντα ώστε να βοηθήσει την ομάδα στην συγκεκριμένη θέση.

Ο πρώην παίκτης του Άρη, είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον των Πειραιωτών, αλλά έχει στην αναμονή τους "ερυθρόλευκους", καθώς προτεραιότητα του είναι να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Το παλεύει και το προσπαθεί στο Summer League, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο του. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας τον έχουν ως πρώτο στόχο για την θέση "4", αλλά είναι γεγονός πως η υπομονή τους εξαντλείται και δεν θα τον περιμένουν και για... πάντα. Για την ακρίβεια θα περιμένουν λίγες ώρες ακόμα. Επί της ουσίας του έχουν θέσει τελεσίγραφο. Αν θέλει τον Ολυμπιακό, πρέπει να απαντήσει εδώ και τώρα... Αλλιώς οι ερυθρόλευκοι θα αποσυρθούν.

Ήδη έχουν και εναλλακτικές λύσεις στο μυαλό τους, όπως την περίπτωση του (ελεύθερου) Κένι Γκάμπριελ, με παρελθόν σε Ρέθυμνο και Καρσίγιακα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ