ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "3 στα 3" στο πρωτάθλημα και η προσοχή στο πρώτο ματς

Το "3 στα 3" στο πρωτάθλημα και η προσοχή στο πρώτο ματς

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το "3 στα 3" στο πρωτάθλημα, για να συνεχίσει την κυριαρχία του στην Ελλάδα. Μεγάλη προσοχή στο πρώτο ματς, καθώς έχει δεχτεί 4 break στις 6 τελευταίες φορές που είχε το πλεονέκτημα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε τον τίτλο της EuroLeague στο Final Four, αλλά η σεζόν στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται πετυχημένη, έστω και αν υπάρχει η πικρία πως η ομάδα του Πειραιά έφτασε κοντά στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να ολοκληρώσουν την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέρσι κατάφεραν να κάνουν το back-to-back στην Ελλάδα, κάτι που το κατόρθωσαν ύστερα από 19 χρόνια, με τον Βασίλη Σπανούλη να βάζει την "σφραγίδα" του στους τελικούς, τόσο με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, όσο και με τα καθοριστικά buzzerbeater που σημείωσε, με τον κόσμο να εκστασιάζεται στο ΣΕΦ. Φέτος, οι Πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν την κυριαρχία τους στην Ελλάδα, κατακτώντας για τρίτη σερί σεζόν το πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, παραμένοντας στην κορυφή της Stoiximan.gr Basket League, δείχνοντας διάρκεια, συνέπεια και σταθερότητα.

Ο Ολυμπιακός, για τρίτη σερί σεζόν, διαθέτει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς του πρωταθλήματος και θέλει να αξιοποιήσει στην πράξη το αβαντάζ του. Μπορεί στους τελικούς του 2015 να "σκούπισε" τον Παναθηναϊκό με 3-0 νίκες, αλλά η ιστορία έχει γράψει πως στις τελευταίες 6 σεζόν (2009, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016) που οι "ερυθρόλευκοι" είχαν το πλεονέκτημα, δέχτηκαν το break από το "τριφύλλι" 4 φορές (2009, 2011, 2013, 2016) και μάλιστα στο πρώτο ματς της σειράς, στο οποίο οι "ερυθρόλευκοι" συνήθως παρουσιάζονται αγχωμένοι.

Για αυτόν τον λόγο, στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό το πρώτο ματς της σειράς και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει επισημάνει την προσοχή στους παίκτες του. Άπαντες είναι σε εγρήγορση και στην ομάδα του Ολυμπιακού θέλουν πάση-θυσία να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα έδρας τους, δείχνοντας χαρακτήρα και καθαρό μυαλό. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, οι δύο ομάδες έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν ο ένας τον άλλον στα εκτός έδρας ματς (πέρσι οι "πράσινοι" έκαναν το break και οι Πειραιώτες απάντησαν με δύο "διπλά"), αλλά όπως δήλωσε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου πρόσφατα "δεν θέλουμε να πάνε στράφι οι κόποι μιας ολόκληρης σεζόν για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας".

Στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο όλοι έχουν υψηλό κίνητρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καταρχάς, θέλουν να παραμείνουν για τρίτη σερί σεζόν στη κορυφή της Stoiximan.gr Basket League, γιατί επιθυμούν η κυριαρχία τους να αποκτήσει διάρκεια, όπως συνέβη στην δεκαετία του '90. Δεύτερον, θέλουν να ολοκληρώσουν την χρονιά με κατάκτηση τίτλου, καθώς νωρίτερα αποκλείστηκαν στο Κύπελλο, ενώ έχασαν και το τρόπαιο της EuroLeague στον τελικό του Final Four. Όπως έλεγαν και οι παίκτες στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, "ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, και αυτό που μετράει είναι οι τίτλοι, αυτοί είναι που μένουν". Παράλληλα, όσοι παίκτες μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, ξέρουν πως εφόσον κατακτήσουν το πρωτάθλημα, θα έχουν έναν έξτρα άσο στο μανίκι τους για τις διαπραγματεύσεις στο τέλος της σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ