ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση για Στρόμπερι, πρώτος στόχος ο Παρακχούσκι

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση για Στρόμπερι, πρώτος στόχος ο Παρακχούσκι

Ο Ολυμπιακός σύντομα θα ανακοινώσει την απόκτηση του Στρόμπερι, πρώτος στόχος ο ΜακΚόλουμ για τον δεύτερο γκαρντ. Πρώτος στόχος για σέντερ ο Παρακχούσκι, αφού ο Γιανγκ θέλει ΝΒΑ. Δείτε τα βίντεο.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στην οικονομική αστάθεια της χώρας, προφανώς και προβληματίζονται, αλλά αυτό δεν επηρεάζει το αγωνιστικό τους πλάνο για την στελέχωση της ομάδας του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν.

Ανακοινώνεται σύντομα ο Στρόμπερι

Κλεισμένη είναι η μεταγραφή του Ντι Τζέι Στρόμπερι. Η επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του από την ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι θέμα χρόνου. Ο 30χρονος (15/6/1985) Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος κατέκτησε το Πρωτάθλημα στη Τουρκία με την Καρσίγιακα, θα υπογράψει διετές (1+1) συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Αμερικανός γκαρντ (1.96 ύψος) θα είναι ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις αγωνιζόμενος στην Καρσίγιακα. Ο ίδιος είχε 11.2 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ ανά παιχνίδι στο τούρκικο πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο και 15.9 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ στα πλέι-οφς.

Τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν πολύ στα "θέλω" του Ολυμπιακού. Καταρχήν ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές του αμυντικές επιδόσεις. Από την άλλη είναι ένα ψηλό γκαρντ που μπορεί να παίξει και στο "1" και στο "2", ακόμα και στο "3". Είναι ένας παίκτης που διακρίνεται για την αθλητικότητα του, αλλά όχι και για το περιφερειακό του σουτ.

Αποφοίτησε από το κολέγιο του Μέριλαντ (ήταν συμπαίκτης με τον Τζέιμς Γκιστ) και έγινε ντραφτ στο Νο59 το 2007. Έπαιξε στους Φοίνιξ Σανς, αλλά οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να στεριώσει στο ΝΒΑ. Έπαιξε στο NBDL πριν έρθει στην Ευρώπη και τη Φορτιτούντο Μπολόνια. Το 2011 έπαιξε στη Λιέτουβος Ρίτας , ενώ το επόμενο καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από τον Πανιώνιο. Ακολούθησε το πέρασμα του από τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, την Τσιμπόνα, την Ορτέζ και πέρσι στην Καρσίγιακα.

Ο Στρόμπερι εν δράσει:

Η "καλαθομηχανή" ΜακΚόλουμ

Η περίπτωση του Νίκου Ζήση, ώστε να αποτελέσει τον "αντικαταστάτη" του Κώστα Σλούκα, συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Πρώτη στόχος των ερυθρολεύκων για τον "αντι-Σλούκα" είναι η "καθομηχανή" Έρικ ΜακΚόλουμ (1.88 ύψος, 28 ετών), με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον Πανιώνιο (έχει βγει πρώτος σκόρερ σε EuroCup και σε ελληνικό πρωτάθλημα). Ένας "δαιμόνιος" γκαρντ που έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, διαθέτει καλό σουτ, είναι αρκετά γρήγορος και διεισδυτικός, δημιουργώντας ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, όντας επίσης και εξαιρετικός χειριστής της μπάλας. Ένας γκαρντ που αρέσκεται να πηγαίνει σε φάσεις "ένας εναντίον ενός".

Ο Αμερικανός γκαρντ, στη σεζόν που πέρασε, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Κίνας και έχει μείνει ελεύθερος. Ο παίκτης είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις. Ο αθλητής είναι θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τα ερυθρόλευκα, αλλά το πρόβλημα είναι στο κασέ του παίκτη. Υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και αμοιβαία διάθεση ώστε να βρεθεί η "χρυσή" τομή στα λεφτά.

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ εν δράσει:

Στροφή για Παρακχούσκι

Ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν στη κορυφή της ερυθρόλευκης λίστας ώστε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μπράιαντ Ντάνστον, αλλά από τη στιγμή που ο Αμερικανός σέντερ γνωστοποίησε την επιθυμία του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ (μέσω twitter), απορρίπτοντας τις προτάσεις που είχε από ομάδες στην Ευρώπη, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στην εναλλακτική λύση που είχαν.

Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, κινούνται για την απόκτηση ενός διαφορετικού τύπου σέντερ και συγκεκριμένα για τον 28χρονο (6/10/1987) Λευκορώσο σέντερ, Άρτσιομ Παρακχούσκι , ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν (13π, 62.1δ, 68.9β, 6.7ρ, σε 25 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής στη Euroleague) στη χρονιά που ολοκληρώθηκε με τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Είναι εξαιρετικός στην επίθεση, είναι σκόρερ μέσα στη ρακέτα, ξέρει να παίζει με πλάτη, ενώ διαθέτει και ύψος (2.11) κάτι που το ζητά ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Αδύνατο του σημείο, βέβαια, οι ικανότητες του στην άμυνα.

O Παρακχούσκι εν δράσει:

Το twitter του Πάτρικ Γιανγκ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ