ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλος ο ΜακΚόλουμ εξετάζεται ο Χουέρτας

Τέλος ο ΜακΚόλουμ εξετάζεται ο Χουέρτας

Μετά το άδοξο τέλος στην υπόθεση Έρικ ΜακΚόλουμ ο Ολυμπιακός εξετάζει άλλες περιπτώσεις. Μια από αυτές που ξεχωρίζουν είναι ο Βραζιλιάνος άσος, Μαρσελίνιο Χουέρτας.

Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Έρικ ΜακΚόλουμ ήταν ο εκλεκτός του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τη θέση "1". Τον ήξερε από την κοινή θητεία τους στον Πανιώνιο και εμπιστεύοταν την ικανότητα του στο σκοράρισμα. Για αυτό και η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε στον Αμερικανό γκαρντ μια εξαιρετική πρόταση για δύο χρόνια (1.5 εκατομμύριο), στην οποία όμως δεν αποκρίθηκε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αντίστοιχα χρήματα που είχε στα χέρια του από την Κίνα άγγιζαν τα 2.3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ΜακΚόλουμ, ωστόσο, παρότι είχε για μέρες την πρόταση στα χέρια του, καθυστερούσε να απαντήσει, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να τραβήξουν μια κόκκινη γραμμή και να πουν ως εδώ, αλλάζοντας τις προτεραιότητες τους. Όπως αποδείχτηκε ο ΜακΚόλουμ προτιμούσε να μείνει στο κινέζικο πρωταθλημα, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση για επιστροφή στην Ευρώπη, καθώς και την προοπτική να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο Ολυμπιακός, που εν τω μεταξύ ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόκτηση του Ντι Τζέι Στρόμπερι , αναζητά παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα, για να ενισχύσει την περιφερειακή του γραμμή και συγκεκριμένα τους Σπανούλη, Μάντζαρη και τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό. Στα πλάνα τους βρίσκεται η προσθήκη δύο περιφερειακών πρώτης γραμμής, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 5 χειριστών που αναφέρει το πλάνο.

Ένας από τους παίκτες που εξετάζεται (μεταξύ άλλων) είναι ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, ένας γκαρντ που παίζει για χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο (με την Λαμποράλ Κούτσα και την Μπαρτσελόνα), έχει κατακτήσει τίτλους, έχει ποιότητα, εμπειρία και ειναι λογικό να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της "ερυθρόλευκης" λίστας.

Ο διεθνής με την εθνική Βραζιλίας είναι 32 ετών και έχει ύψος 1.93, ενώ στην Ευρώπη παίζει με κοινοτικό διαβατήριο (ιταλικό), κάτι που απελευθερώνει τις επιλογές του Ολυμπιακού στις θέσεις των ξένων (Χάντερ, Στρόμπερι και ο Λοτζέσκι με κοινοτικό διαβατήριο οι σίγουροι για τις 4+2 θέσεις). Αγωνίζεται στην Ευρώπη από το 2004. Πρώτα στη Μπανταλόνα με την οποία κατέκτησε το Eurocup, αργότερα στο Μπιλμπάο (2007-2008) και στη Μπολόνια (2008), πριν επιστρέψει στην Ισπανία και συγκεκριμένα την Βασκονία. Έπαιξε στην Λαμποράλ Κούτσα ως το 2011, για να μετακομίσει μετά στη Βαρκελώνη, φορώντας τέσσερα χρόνια τα "μπλαουγράνα". Έχει κατακτήσει τρία ισπανικά πρωταθλήματα (2010, 2012 και 2014), ένα κύπελλο και δύο χρυσά σε παναμερικανικούς αγώνας με τη "σελασάο" (2005, 2009).

Πέρσι είχε 8.5 πόντους, 4.4 ασίστ, 2.3 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής. Η καλύτερη χρονιά του ήταν η σεζόν 2010-2011 στην Κάχα Λαμποράλ (όπως λεγόταν τότε) με 13.9 πόντους και 5.5 ασίστ. Γενικότερα θεωρειται ένας βιρτουόζος του πικ-εν-ρολ, με μεγάλη ικανότητα στην πάσα, ενώ σήμα κατατεθέν του είναι τα τελειώματα στο ένα πόδι, μια κίνηση που αν και σπανίζει, την εκτελεί με μεγάλη άνεση και αποτελεσματικότητα.

Δεν είναι ένας γκαρντ που έχει προτεραιότητα το σκοράρισμα, αν και έχει δείξει πολλές φορές ότι μπορεί να γίνει και εκτελεστής, όπως για παράδειγμα το φετινό ματς με τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη, όπου ευστόχησε σε 6 τρίποντα σε ένα δεκάλεπτο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ