ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελειώνει του Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό

Τελειώνει του Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό

Η Γαλατάσαραϊ δηλώνει ενήμερη για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Τζόι Ντόρσεϊ ωστόσο αξιώνει συγκεκριμένο ποσό για τον Αμερικανό σέντερ. Τι λένε άνθρωποι της Γαλατά στο Sport24.gr για την αποδέσμευσή του.

Ο πρώτος γύρος του Top-16 ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα και ο Ολυμπιακός καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος στα επτά παιχνίδια που απομένουν, με την ενεργοποίηση του Κώστα Παπανικολάου από την ερχόμενη αγωνιστική αλλά και με την ενίσχυση στη θέση "5" με την απόκτηση ενός αθλητικού σέντερ που θα πλαισιώσει τον Οθέλο Χάντερ.

Η περίπτωση, λοιπόν, που έχει ξεχωρίσει στην ερυθρόλευκη λίστα και όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει είναι αυτή του Τζόι Ντόρσεϊ , ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής σε Ελλάδα και Ευρώπη με τους Πειραιώτες το 2012. Ο ερχομός εκείνου και του Έισι Λο τον Γενάρη του 2012 άλλαξε προς το καλύτερο την ομάδα εκείνης της σεζόν, με τους δύο Αμερικανούς να ταιριάζουν με ιδανικό τρόπο στην ομάδα του Ίβκοβιτς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες εκείνης της χρονιάς.

Ο Ντόρσεϊ δεν περνάει καλά στη Γαλατάσαραϊ και αυτό... βγαίνει προς τα έξω. Χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα κόντρα στη Σάσαρι, έμεινε εκτός αποστολής στο χθεσινό (13/2) ματς με την Γκαζιάντεπ ενώ ο Εργκίν Αταμάν υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι ο παίκτης ανήκει στη Γαλατάσαραϊ, τονίζοντας με νόημα πως " ακόμα κι αν δεν παίζει καλά, θα κάθεται στον πάγκο! Δεν πάει πουθενά!".

Η επιθυμία του 32χρονου Αμερικανού σέντερ να επιστρέψει στο ΣΕΦ είναι δεδομένη. Το παραδέχτηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr, τονίζοντας πως έφυγε αφήνοντας κάτι στη μέση . "Έφυγα από την ομάδα και ό,τι έγινε ήταν λάθος μου. Το μετάνιωσα βαθιά και ειλικρινά" εξήγησε, μεταξύ άλλων, ρίχνοντας γέφυρες στην πρώην ομάδα του. Πως έχουν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τη σχέση του Ντόρσεϊ με τη Γαλατάσαραϊ; Ποιος είναι ο ρόλος του Αταμάν στις εξελίξεις;

Τελειώνει του Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό

Οι μισθοί και το Eurocup

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Τουρκία, δεν υπάρχει ζήτημα με την καταβολή των μισθών στους παίκτες της Γαλατάσαραϊ, επομένως αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν από την ομάδα λόγω καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων. Ό,τι συνέβη, δηλαδή, πέρσι όταν η Γαλατά είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα χάνοντας βασικές μονάδες μεσούσης της σεζόν, όπως συνέβη με τον Κάρλος Αρόγιο, ο οποίος μάζεψε τα πράγματά του και επέστρεψε στο Πουέρτο Ρίκο λόγω της οικονομικής ασυνέπειας των Τούρκων!

Δεδομένο δεύτερο. Η Γαλατάσαραϊ θέλει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στο Eurocup, ήτοι να κατακτήσει τον τίτλο και να παίξει στην Euroleague της επόμενης περιόδου από τη στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνεται στις 11 ομάδες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τη διοργανώτρια αρχή για τον θεσμό, που από τη νέα σεζόν θα έχει νέο φορμάτ. Η Γαλατά θα παίξει στους "16" με την Καρσίγιακα (23/2 - 2/3) ενώ λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για να φτάσει ως τους διπλούς τελικούς και να κατακτήσει το τρόπαιο. Φέτος ο Ντόρσεϊ μετράει 7.9 πόντους και 6.5 ριμπάουντ σε 15 συμμετοχές στο Eurocup, αποτελώντας σημαντική μονάδα στην έως τώρα διαδρομή.

Τι λέει και τι ζητάει η Γαλατάσαραϊ

To Sport24.gr επικοινώνησε σήμερα (14/2) με άνθρωπο της Γαλατάσαραϊ για να μάθει τι ισχύει στις σχέσεις της ομάδας και του Αταμάν με τον Αμερικανό σέντερ. " Για την ακρίβεια, η κατάσταση είναι η ίδια. Γνωρίζουμε για την πρόταση του Ολυμπιακού. Ο κόουτς θέλει να τον κρατήσει όμως αν υπάρξει μια καλή προσφορά, ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί!", μας μετέφεραν χαρακτηριστικά, κρατώντας όπως είναι λογικό χαμηλούς τόνους μέχρι να προχωρήσει οποιαδήποτε εξέλιξη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες το ποσό που αξιώνει η Γαλατάσαραϊ για να αποδεσμεύσει τον Ντόρσεϊ είναι κοντά στις 200.000 ευρώ! Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι η Γαλατάσαραϊ δεν έχει πρόβλημα να αποδεσμεύσει τον Αμερικανό σέντερ, αρκεί να βάλει ένα ικανοποιητικό ποσό στο ταμείο της. Βέβαια, το θέμα έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος φαίνεται να το έχει πάρει προσωπικά! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας και κόουτς της Γαλατά έχει πεισμώσει με τον Ντόρσεϊ και δείχνει διατεθειμένος ακόμα και να τον αφήσει στον πάγκο, παρά να του κάνει το... χατίρι και να δώσει το ΟΚ για την αποδέσμευσή του!

Joey Dorsey Dunks Mix

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ