ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ταύτιση απόψεων Ολυμπιακού και Μπλατ, διαφορά μόνο στο οικονομικό

Ταύτιση απόψεων Ολυμπιακού και Μπλατ, διαφορά μόνο στο οικονομικό

Στο θέμα του μπάτζετ και του σχεδιασμού της επόμενης μέρας του Ολυμπιακού, υπάρχει ταύτιση απόψεων με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Η διαφορά στο οικονομικό εξακολουθεί να υφίσταται, όμως υπάρχει και εκατέρωθεν καλή θέληση για συνεργασία

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει να γίνει κάτοικος Πειραιά, όμως υπάρχει δρόμος ακόμα μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπάρξει συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Κι αυτό διότι υπάρχει ακόμα σημαντική διαφορά, που έχει να κάνει με τις δικές του οικονομικές απαιτήσεις. Δεν πρόκειται όμως για τεράστια απόσταση, κάτι που σημαίνει ότι είναι στο χέρι και των δύο πλευρών να επιτευχθεί η οριστική συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες.

Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση Μπλατ έμοιαζε πολύ δύσκολη στην αρχή, όσο όμως περνούν οι μέρες και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσες , η όποια απόσταση μειώνεται. Ανεβαίνει ο Ολυμπιακός, πέφτει ο τέως κόουτς της Νταρουσάφακα και με εκατέρωθεν καλή θέληση, κάπου στη μέση μπορεί να τα βρουν. Γι αυτό και υπαρχει αισιοδοξία, όχι όμως και σιγουριά, διότι - επαναλαμβάνουμε - υπάρχει ακόμα διαφορά.

Οι απολαβές του Μπλατ για συμβόλαιο δύο ετών αποτελούν και το μοναδικό εμπόδιο αυτή τη στιγμή. Διότι σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και το μπάτζετ της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια, υπάρχει ταύτιση απόψεων. Οσα έχουν πει οι αδελδοί Αγγελόπουλοι με τους ατζέντηδες του Αμερικανοισραηλινού κόουτς έχουν ικανοποιήσει πλήρως τον Μπλατ, που θέλει να επιστρέψει στο πιο υψηλό επίπεδο της EuroLeague και θεωρεί πως με τον Ολυμπιακό μπορεί να τα καταφέρει.

Μέχρι εκεί, όμως. Οσο δεν υπάρχει συμφωνία, όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να κλείσουν την υπόθεση το συντομότερο δυνατό και ενδεχομένως μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρχει η οριστική εξέλιξη. Στον Ολυμπιακό θέλουν μέσα στον Ιούνιο να έχει κλείσει το θέμα του προπονητή και στη συνέχεια να προχωρήσουν στον υπόλοιπο σχεδιασμό.

Οσο βέβαια δεν υπογράφει ο Μπλατ, στον Ολυμπιακό κρατούν ανοιχτή γραμμή και με το περιβάλλον του Έτορε Μεσίνα, που θεωρείται κι αυτός κατάλληλη περίπτωση για τον πάγκο της ομάδας. Προς το παρόν έχουν προχωρήσει περισσότερο οι επαφές με τον Μπλατ, υπάρχει ήδη ταύτιση απόψεων, γι αυτό και είναι το μεγάλο φαβορί.

Κατά τα άλλα, τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν και οι συζητήσεις με τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου, των οποίων τα συμβόλαια έχουν ολοκληρωθεί και αποτελεί προτεραιότητα η παραμονή τους. Και οι τρεις παίκτες έχουν δεχθεί ήδη κρούσεις από ομάδες EuroLeague (με την Εφές να καραδοκεί και για τους τρεις), αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρώτα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια θα κοιτάξουν προς άλλες κατευθύνσεις.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ