ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εντόπισαν τους στόχους και περιμένουν στον Ολυμπιακό

Εντόπισαν τους στόχους και περιμένουν στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Στον Ολυμπιακό έχουν εντοπίσει τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν, αλλά περιμένουν και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Για το "4" ο Ραντλ, φαβορί οι ΜακΚόλουμ και Παρακχούσκι, διίστανται οι απόψεις για Ζήση, θέλει 5 χειριστές ο Σφαιρόπουλος.

Στον Ολυμπιακό έχουν ξεκάθαρους μεταγραφικούς στόχους, έχουν εντοπίσει τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν σε κάθε θέση, αλλά τα μεταγραφικά θέματα "παγώνουν" για τις επόμενες μέρες, λόγω του σημαντικού δημοψηφίσματος της Κυριακής (5/6).

Οι Πειραιώτες παρακολουθούν με αγωνία και ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας. Έχουν πλάνο για την ομάδα της νέας σεζόν, αλλά για αυτές τις μέρες θεωρούν σωστό να ρίξουν τους τόνους, καθώς βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της χώρας.

Κλεισμένος ο Στρόμπερι, πάει για την επόμενη βδομάδα η ανακοίνωση

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι είναι κλεισμένος από τον Ολυμπιακό, η απόκτηση του 30χρονου Αμερικανού γκαρντ (από την τουρκική Καρσίγιακα) χαρακτηρίζεται δεδομένη, αλλά η επισημοποίηση της μεταξύ τους συνεργασίας θα γίνει γνωστή, κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη βδομάδα, ύστερα και από το δημοψήφισμα της Κυριακής (5/6).

Πρώτος στόχος ο ΜακΚόλουμ

Στις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσει δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Όπως έχουμε πει, πρώτος στόχος στα γκαρντ παραμένει η "καλαθομηχανή" Έρικ ΜακΚόλουμ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον γνωρίζει καλά, καθώς είχε συνεργαστεί μαζί του με τον Πανιώνιο και εγγυάται για τις δυνατότητες του. Ένας "δαιμόνιος" γκαρντ που έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, ο οποίος διαθέτει καλό σουτ.

Ένας αρκετά γρήγορος και διεισδυτικός γκαρντ, ο οποίος ξέρει να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, όντας επίσης και εξαιρετικός χειριστής της μπάλας. Ένας γκαρντ που αρέσκεται να πηγαίνει σε φάσεις "ένας εναντίον ενός"και παρά το γεγονός πως είναι 1.88 μπορεί και να καρφώσει την μπάλα στο καλάθι. Πέρσι αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της Κίνας και το κασέ του ξεπερνάει το 1.000.000 δολάρια. Υπάρχει οικονομική διαφορά, αλλά υπάρχει κοινή διάθεση ώστε να βρεθεί η "χρυσή" τομή για να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές.

Ο Σφαιρόπουλος που θέλει πέντε χειριστές και ο Ζήσης

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει ουσιαστικά πέντε χειριστές για το ρόστερ του (Μάντζαρης, Σπανούλης, Στρόμπερι, ΜακΚόλουμ εφόσον αποκτηθεί, συν ένας ακόμη). Για αυτόν τον λόγο, αν και εφόσον επέλθει συμφωνία με τον Έρικ ΜακΚόλου, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη γκαρντ ο οποίος θα είναι "ball-handler". Άραγε θα είναι αυτός ο Νίκος Ζήσης;

Όπως έχουμε πει, οι απόψεις για τον Έλληνα διεθνή διίστανται στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει τον 32χρονο γκαρντ στην ομάδα του (έμεινε ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε), θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό σε δημιουργία και επίθεση, αλλά υπάρχουν και "φωνές" στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο που θεωρούν πως θα ήταν προτιμότερο να αποκτηθεί κάποιος άλλος παίκτης για την θέση.

Βέβαια, το γεγονός πως ο Νίκος Ζήσης είναι Έλληνας και δεν θα πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ, έχει ως αποτέλεσμα να ανεβάζει τις... μετοχές του. Είναι στα υπόψιν, βρίσκεται στην ερυθρόλευκη λίστα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται δεδομένη η απόκτηση του από τον Ολυμπιακό, παρά τα όσα έγραψαν στο twitter οι Τούρκοι.

Παρακχούσκι για σέντερ

Για την θέση "5", από τη στιγμή που ο Πάτρικ Γιανγκ έχει την διάθεση να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ, οι Πειραιώτες έχουν στρέψει την προσοχή τους στον 28χρονο Λευκορώσο σέντερ, Άρτσιομ Παρακχούσκι, ο οποίος έκανε καλή σεζόν στη Νίζνι Νόβγκοροντ.

Ραντλ για αντι-Πέτγουεϊ

Για την θέση "4" ο Ολυμπιακός εξετάζει και την περίπτωση του 30χρονου Αμερικανού πάουερ-φόργουορντ, Μπράιαν Ραντλ (2.03 ύψος), ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο αθλητής έκανε εξαιρετική σεζόν στη Euroleague (12π, 5.6ρ, 2ασ, 1.5κλ) με τους Ισραηλινούς και έχει ικανότητα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.Προορίζεται για αντικαταστάτης του Μπρεντ Πέτγουεϊ, καθώς ο παίκτης δεν δείχνει την διάθεση να μπει στο χειρουργείο ώστε να κάνει επέμβαση και βλέπει την πόρτα της... εξόδου.

Πάνε Βαρκελώνη Σφαιρόπουλος και Μάντζαρης

Την Τετάρτη (1/7) θα αναχωρήσουν για την Βαρκελώνη οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο Έλληνας τεχνικός θα δώσει το "παρών" στο ετήσιο μίτινγκ των προπονητών της Euroleague, συζητώντας για την πρόοδο του αθλήματος στη διοργάνωση, ενώ ο 25χρονος γκαρντ θα εκπροσωπήσει για λογαριασμό του Ολυμπιακού τους συμπαίκτες του. Παράλληλα, ο βασικός πλέι-μέικερ των Πρωταθλητών Ελλάδας, θα λάβει μέρος και σε διαφημιστικό σποτ για την Euroleague.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ