ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα ρέστα της η Μπαρτσελόνα για Παπανικολάου

Τα ρέστα της η Μπαρτσελόνα για Παπανικολάου

Απαντάει σήμερα ο Ολυμπιακός την πρόταση που κατέθεσε η Μπαρτσελόνα για την αγορά του Κώστα Παπανικολάου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sport24.gr οι Καταλανοί προσφέρουν 1.5 εκατ. ευρώ στους "ερυθρόλευκους".

Όπως ανέφεραν πηγές του Sport24.gr από την Ισπανία, ο σύλλογος της Καταλωνίας έκανε χθες την τελευταία του πρόταση για την αγορά του διεθνή φόργουορντ, ανεβάζοντάς την στο 1.500.000 ευρώ! Οι Ισπανοί περιμένουν εντός της μέρας την απάντηση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Το επίσημο ενδιαφέρον των Καταλανών, εκδηλώθηκε στις αρχές του μήνα και πριν αποφασίσουν να παραμείνουν στον Πειραιά οι Βασίλης Σπανούλης και Εϊσι Λο. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» κοστολόγησε τον Παπανικολάου στα 4.000.000 ευρώ, ποσό που κρίθηκε υπερβολικό από τους Ισπανούς, που αντιπρότειναν 800.000 ευρώ. Δεν το έβαλαν κάτω. Μόλις έφαγαν... πόρτα από τον Σπανούλη, που έμεινε στον Ολυμπιακό και συμφώνησε και ο Λο για την παραμονή του στο λιμάνι, οι «Μπλαουγκράνα» προχώρησαν σε νέα κρούση, προσφέροντας 1.200.000 ευρώ, μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τότε φάνηκε πως ο Ολυμπιακός, έχοντας εξασφαλίσει τη δύναμη... πυρός για τη νέα σεζόν, με την παραμονή των Σπανούλη και Λο, είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην πώληση του Παπανικολάου. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» αφού απάντησαν αρνητικά στο 1.200.000 ευρώ, αξίωσαν πάνω από τα διπλά, περί τα 2.500.000 ευρώ, έτσι ώστε να παραχωρήσουν τον «Παπ».

Γνώριζαν επίσης για το ταυτόχρονο ενδιαφέρον τριών ομάδων από το ΝΒΑ, των Bucks, Pelicans και Hawks, που έριζαν για την υπογραφή του παίκτη ο οποίος είχε στο συμβόλαιό του 1.000.000 δολάρια, buy out για να φύγει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Στην περίπτωση φυγής του Παπαπανικολάου για το ΝΒΑ, ο Ολυμπιακός θα εισέπραττε σαφώς λιγότερα χρήματα, σε σχέση με όσα προσφέρει τώρα Μπαρτσελόνα.

Με την προθεσμία καταβολής του buy out για το ΝΒΑ, να πλησιάζει (σ.σ στις 15/7 στις 19:00), Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός μίλησαν πάλι το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι «Μπλαουγκράνα» έριξαν στο τραπέζι νέα βελτιωμένη προσφορά, η οποία ανερχοταν στο 1.400.000 ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» την απέρριψαν και αυτή, με την Μπαρτσελόνα να καταθέτει χθες το βράδυ την τελευταία της –όπως λένε οι πληροφορίες από την Ισπανία- προσφορά ύψους 1.500.000 ευρώ, ζητώντας απάντηση εντός 24 ωρών.

Πολιτική της Μπαρτσελόνα, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να συμφωνεί πρώτα με την ομάδα και μετά να ξεκινά τις διαπραγματεύσεις με τον παίκτη, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ ολοκληρώνει τις θερινές διακοπές του και τη Δευτέρα θα δώσει το παρόν στην πρώτη της Εθνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται διατεθειμένος να παραχωρήσει τον Παπανικολάου, τον οποίο απέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον Αρη αντί 950.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και μπορεί να πάει όπου θέλει, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τους «ερυθρόλευκους». Βέβαια το μεγάλο όνειρο του διεθνή φόργουορντ εξακολουθεί να είναι το ΝΒΑ.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να πάρει το βραβείο "Rising Star” από την Ευρωλίγκα. Ο διεθνής φόργουορντ βελτιώθηκε σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, αναδείχτηκε πιο εύστοχος παίκτης της Ευρωλίγκας στα τρίποντα (59.4%), ενώ ήταν ο 2ος μεταξύ των "ερυθρολεύκων" σε ριμπάουντ (4.5) και κλεψίματα (0.9), 3ος στο σύστημα αξιολόγησης index (12.2) και στα κοψίματα (0.7), 4ος στο σκοράρισμα (9 π.) αλλά και στις ασίστ (1.4).

Αν τελικά ο Ολυμπιακός πει ΟΚ στην πρόταση της Μπαρτσελόνα και συμφωνήσει με τους Καταλανούς και ο Παπανικολάου, τότε θα γίνει ο ο 6 Ελληνας που θα φορέσει τη φανέλλα της Μπαρτσελόνα μετά τους Ευθύμη Ρεντζιά, Νίκο Οικονόμου, Μιχάλη Κακιούζη, Γιάννη Μπουρούση και Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ