ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα νέα μεταγραφικά δεδομένα λόγω Παπανικολάου

Τα νέα μεταγραφικά δεδομένα λόγω Παπανικολάου

Οι εξελίξεις στο σίριαλ Παπανικολάου υποχρεώνουν τον Ολυμπιακό να αλλάξει μεταγραφική στρατηγική. Ποια είναι η εναλλακτική λύση αν φύγει ο "Παπ" και ποιος ψηλός έχει ξεχωρίσει στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Διαβάστε στο Sport24.gr

Το "καυτό" θέμα που αφορά τους Πειραιώτες αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με την πρόταση της Μπαρτσελόνα για απόκτηση του Κώστα Παπανικολάου. Πρόκεται, άλλωστε, για ένα σενάριο που αλλάζει δραματικά τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας για δύο λόγους α) νέα οικονομικά δεδομένα β) αναζήτηση βασικού σμολ-φόργουορντ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Sport24.gr η Μπαρτσελόνα έχει δώσει 24 ώρες προθεσμία στον Ολυμπιακό και τον Παπανικολάου να απαντήσουν, οπότε το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα. Αν ο Παπανικολάου παραμείνει (σ.σ θα εξαρτηθεί και από το αν θα υπογράψει επέκταση συμβολαίου), τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα κινηθούν για έναν ψηλό και έναν ακόμη περιφερειακό στο ρόλο στη αντί του Γκετσεβίτσιους, ο οποίος να μπορεί -αντίθετα με τον Λιθουανό- να παίζει ενδεχομένως σε δύο θέσεις.

Αν τώρα ο Παπανικολάου πουληθεί ο Ολυμπιακός έχει στη διάθεση του έξτρα χρήματα για να κάνει τις κινήσεις που θέλει. Ποιες είναι αυτές; Ένας ψηλός και ένας φόργουορντ που θα προορίζεται για βασικός. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο ευκολότερος δρόμος είναι να αναζητηθεί ένας κοινοτικός ψηλός και ένας ξένος περιφερειακός, αφού έτσι προκύπτει από την προσφορά της αγοράς.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι για αντι-Παπανικολάου προορίζεται ο Ντέιβιντ Μος της Σιένα, ένας Αμερικανός που έχει αφήσει τα διαπιστευτήρια του. Έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα, είναι σκληρός αμυντικός και ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους (σουτ, ντράιβ, επιθετικό ριμπάουντ και πλάτη). Παράλληλα οι Πειραιώτες θα κινηθούν για έναν ψηλό από την κοινοτική αγορά, αφού δεν θα έχουν χώρο για άλλον Αμερικανό (πχ για τον Νέιθαν Τζαγουάι ή τον Πολ Ντέιβις που όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα πουληθεί από την Κίμκι).

Ήδη έχει ξεχωρίσει ο Μίρζα Μπέγκιτς, ο οποίος δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ μετά τις τελευταίες εξελίξεις (απόκτηση Γιάννη Μπουρούση). Ο ύψους 2.21 σέντερ είναι 28 ετών έχει γεννηθεί στη Βοσνία, αλλά κατέχει σλοβενική υπηκοότητα. Είναι ένας ψηλός με μέγεθος και ταχύτητα, ο οποίος θεωρείται αρκετά καλός αμυντικός και καλός στα τελειώματα των φάσεων. Στην Ευρωλίγκα φέτος είχε 5.0 πόντους (52% στα δίποντα), 3.4 ριμπάουντ, 1.0 κόψιμο ανά αγώνα παίζοντας 13 λεπτά ανά αγώνα.

Ο Ολυμπιακός τον αντιμετώπισε στον τελικό του φάιναλ-φορ. Ο Μπέγκιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι με 6 πόντους και 3 κοψίματα, βοηθώντας την ομάδα του να προηγηθεί με 17 πόντους (27-10). Στη συνέχεια έκανε τρίτο φάουλ και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Πάμπλο Λάσο (έπαιξε μόλις 11 λεπτά).

Οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν έναν παίκτη να συμπληρώσει τον Ντάνστον και τον Σίμονς, κάτι που σημαίνει ότι ψάχνουν έναν ψηλό με μέγεθος. Για αυτό και ως εναλλακτική λύση υπάρχει πάντα το "χαρτί" της παραμονής τους Γιόργκι Σερμαντίνι, αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο στην αγορά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ