ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα "σπάει" στις βολές ο Ολυμπιακός

Τα "σπάει" στις βολές ο Ολυμπιακός

Απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα (πολύ) χαμηλά ποσοστά ευστοχίας του στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ από τη γραμμή των "προσωπικών", όντας πίσω μόνο από τα Τρίκαλα. Το Sport24.gr αναλύει.

Αν υπάρχει μια στατιστική κατηγορία που "πονάει" όσο καμία άλλη τον Ολυμπιακό, αυτή δεν είναι άλλη από τις ελεύθερες βολές. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι κάκιστοι από τη γραμμή των "προσωπικών", κάτι που φρόντισαν να επιβεβαιώσουν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πατρών στο κλειστό της Περιβόλας. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από το -22 για να διεκδικήσουν τη νίκη, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι "ερυθρόλευκοι" ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι στις ελεύθερες βολές.

Με 54.5% (18/33) άλλωστε, μόνο "γραμμή της φιλανθρωπίας" δεν αποδεικνύεται για τον Ολυμπιακό, που επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τη δεδομένη αδυναμία του στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε πως " δεν υπάρχει κάτι να εξηγήσουμε, κάποιες φορές σουτάρεις καλά στις βολές, κάποιες όχι. Στο κακό ποσοστό στις βολές φαίνεται η συγκέντρωση που δεν είχαμε", για να προσθέσει πως " γενικά δεν έχουμε πρόβλημα στις βολές, αλλά σήμερα (σ.σ.: χθες) είχαμε και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί".

Η αλήθεια βέβαια απέχει αρκετά από αυτή την άποψη. Πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη χειρότερη (!) ομάδα του πρωταθλήματος στις βολές, με 67.6% -πίσω μόνο από τα Τρίκαλα του Κώστα Φλεβαράκη που έχουν 67.5%. Παρεμπιπτόντως το χθεσινό (4/4) ποσοστό από τη γραμμή των βολών δεν είναι το χειρότερο που έχουν καταγράψει φέτος οι "ερυθρόλευκοι", αφού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχαν 45.4% (10/22) και στο εκτός έδρας με το Λαύριο είχαν 50% (6/12), την ώρα που στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Κολοσσό το ποσοστό ευστοχίας έφτασε στο 55% (11/20).

Μοναδική εξαίρεση κατά την οποία οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν σε ικανοποιητικό βαθμό τη δουλειά τους; Η εκτός έδρας νίκη επί του Κοροίβου Αμαλιάδας (65-84), όπου το 91.7% (11/12) δεν άφησε περιθώρια για ελπίδες στους γηπεδούχους.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες εκτελεσμένες βολές (με 630), πολύ μπροστά από την ομάδα που ακολουθεί, που είναι η Κηφισιά με 580 βολές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Όσο για τον Παναθηναϊκό; Βρίσκεται στην έβδομη θέση των εκτελεσμένων βολών με 534 και ποσοστό που φτάνει στο 71.9%.

Τα "σπάει" στις βολές ο Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ