ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα ρεκόρ των Αγραβάνη και Παπανικολάου

Τα ρεκόρ των Αγραβάνη και Παπανικολάου

Ο Δημήτρης Αγραβάνης έφτασε τα 352 ριμπάουντ στη Stoiximan.gr Basket League και είναι πλέον 20ός στη λίστα μεταξύ των "ερυθρόλευκων" παικτών.

Μπορεί να είναι ακόμα 23 ετών και να μην έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ωστόσο ο Δημήτρης Αγραβάνης διανύει αισίως την 8η (!) σεζόν του στη Stoiximan.gr Basket League. Κάπως έτσι λοιπόν το όνομά του έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και στις λίστες με τα ρεκόρ της κατηγορίας, όπως σε αυτή των ριμπάουντ.

Με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε στη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί του Ρεθύμνου , ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ έφτασε τα 352 με την "ερυθρόλευκη" φανέλα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΑΚΕ, ανεβαίνοντας έτσι στην 20ή θέση της σχετικής λίστας. Για την ακρίβεια, ο Αγραβάνης "έπιασε" στην 20ή θέση τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Στο μεταξύ, με τη χθεσινή συμμετοχή του ο Αγραβάνης έφτασε επίσης τα 104 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και ανέβηκε στην 21ηθέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Ντέιβιντ Ρίβερς. Συν τοις άλλοις, έγινε ο 49οςστην ιστορία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (μετρώντας από τη σεζόν 1999-2000 και ύστερα) που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων ελευθέρων βολών στο πρωτάθλημα.

Παπανικολάου ανάβασις

Τη δική του ανοδική πορεία διάγει και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ξεπέρασε μερικούς "θρύλους" του Ολυμπιακού στις στατιστικές κατηγορίες των εύστοχων διπόντων, των επιθετικών ριμπάουντ και των ασίστ.

Αναλυτικά:

* Με τα τρία εύστοχα δίποντα που είχε σήμερα, έφτασε τα 341 με τον Ολυμπιακό και μπήκε στην πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Ντέιβιντ Ρίβερς (339).

* Με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, ανέβηκε στην 7ηθέση αυτής της κατηγορίας, φτάνοντας στα 175 τον Γουόλτερ Μπέρι και ξεπερνώντας τον Ζάρκο Πάσπαλι (172).

* Είναι επίσης 13ος σε ασίστ στην "ερυθρόλευκη" ιστορία, καθώς έφτασε τις 208 και προσπέρασε τον Χρήστο Χαρίση (206).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ