ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα δεδομένα με τα συμβόλαια που λήγουν στον Ολυμπιακό

Τα δεδομένα με τα συμβόλαια που λήγουν στον Ολυμπιακό

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι. "Καίνε" εκείνα των Πρίντεζη και Μάντζαρη, με τον Παναθηναϊκό να εκφράζει ενδιαφέρον.

Η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να τελειώνουν την χρονιά δίχως κατάκτηση τίτλου, αν και κατάφεραν και έκαναν την υπέρβαση στην EuroLeague, φτάνοντας έως και τον τελικό του Final Four της Κωνσταντινούπολης. Έξι είναι τα συμβόλαια που τελειώνουν, "καίνε" εκείνα των Γιώργου Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη, με τον Παναθηναϊκό να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον 27χρονο πλέι-μέικερ.

Τα έξι συμβόλαια που λήγουν

Γιώργος Πρίντεζης: Ο Γιώργος Πρίντεζης αναδείχθηκε φέτος στο κορυφαίο "4άρι" της EuroLeague, παίρνοντας το βραβείο για το μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης. Για μία ακόμη σεζόν πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις, όντας ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ασχέτως αν στο τέλος της χρονιάς ξέμεινε από δυνάμεις και ενέργεια. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και υπάρχουν πρωτοκλασάτες ομάδες, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Φενέρμπαχτσε, οι οποίες τον έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο, στο ενδεχόμενο που πάρει απόφαση να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του. Άπαντες γνωρίζουν το "δέσιμο" του με τον Ολυμπιακό, είναι ξεκάθαρη προτεραιότητα του το να παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι, όπως και το να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Πειραιά. Από το 2011 και μετά, κάθε φορά που ανανεώνει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, βάζει σε δεύτερη μοίρα τα χρήματα, λειτουργώντας περισσότερο με το συναίσθημα και αυτό το έχει αποδείξει στην πράξη. Αυτό που θα ζητήσει είναι να αναγνωριστεί η πολυετή προσφορά του στην ομάδα. Η διοίκηση προφανώς και θέλει να τον "δέσει" στο μεγάλο λιμάνι και μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Το κασέ του Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό κυμαίνεται στο 1.300.000 ευρώ.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Έχει την ατυχία, κάθε φορά που καλείται να διαπραγματευτεί το συμβόλαιο του, να τελειώνει η σεζόν για τον Ολυμπιακό δίχως κατάκτηση τίτλου. Όπως και το 2014, έτσι και φέτος, θα συζητήσει το ενδεχόμενο ανανέωσης, στο τέλος μιας σεζόν που οι Πειραιώτες έχουν χάσει και τους δύο εγχώριους τίτλους, αν και μόνο αποτυχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν έως και τον τελικό του Final Four. Η αλήθεια είναι πως με διαφορετική ψυχολογία και νοοτροπία γίνονται τα "deal" όταν το ταμείο έχει κατακτήσεις τροπαίων. Βέβαια, το 2014 ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες, με την διοίκηση των "ερυθρολεύκων" να διατηρεί στο ρόστερ της ένα βασικό μέλος του γηγενή κορμού των επιτυχιών της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Ο Έλληνας γκαρντ, έχει ως προτεραιότητα του να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, ενώ το ίδιο επιθυμεί και η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον 27χρονο γκαρντ έχουν εκφράσει φιλολογικό ενδιαφέρον ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός (το παραδέχονται επίσημα οι "πράσινοι"), η Εφές και η Μπαρτσελόνα, αλλά πρώτο μέλημα του διεθνή πλέι-μέικερ είναι να συζητήσει πρώτα με τους "ερυθρόλευκους". Οι ετήσιες αποδοχές του Βαγγέλη Μάντζαρη στον Ολυμπιακό κυμαίνονται στις 450.00 ευρώ, με τους "πράσινους" να είναι πρόθυμοι να του προσφέρουν 1.000.000 ευρώ ετησίως.

Ματ Λοτζέσκι: Αποτελεί τον μακροβιότερο Αμερικανό μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού, ζώντας φέτος την τέταρτη σεζόν του στον Πειραιά. Από τους καλύτερους χαρακτήρες παικτών που έχουν περάσει από τα "ερυθρόλευκα" αποδυτήρια, δίνοντας όλα αυτά τα χρόνια μεγάλη επιθετική ώθηση στην ομάδα του με την εκτελεστική του δεινότητα. Στάθηκε άτυχος τον περασμένο Μάρτη με τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να βοηθήσει τους "ερυθρόλευκους" στην EuroLeague και στο ελληνικό πρωτάθλημα, μένοντας εκτός δράσης έως και το τέλος της σεζόν. Δύσκολα θα ανανεώσει την συνεργασία του με τους Πειραιώτες. Τόσο γιατί ψάχνει ένα καλό συμβόλαιο από οικονομικής πλευράς για να συνεχίσει την καριέρα του (έχει ήδη προτάσεις, με λεφτά που ο Ολυμπιακός δύσκολα θα ματσάρει), όσο και επειδή οι "ερυθρόλευκοι" σκέφτονται να προχωρήσουν στη νέα σεζόν έχοντας στο "3" τους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου. Το ετήσιο κασέ του στο μεγάλο λιμάνι έφτασε κοντά στα 700.000 δολάρια. Ο Αμερικανός σουτέρ, την Τρίτη (13/6) θα επιστρέψει στις ΗΠΑ και ακόμη δεν έχει ενημέρωση από τον Ολυμπιακό για το συμβόλαιο του.

Ντάνιελ Χάκετ: Ο Ιταλός γκαρντ θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, κάτι που το έχει εκφράσει σε δηλώσεις του. Και οι Πειραιώτες βλέπουν με καλό μάτι την παραμονή του στο μεγάλο λιμάνι, αλλά ένα ερώτημα είναι η κατάσταση της υγείας του. Θα καταφέρει στη νέα σεζόν να επανέλθει στα υψηλά στάνταρ της απόδοσης του ή θα εξελιχθεί νέο... Πάτρικ Γιανγκ; Οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί με την περίπτωση του, σύντομα θα αποφασίσουν για το αν θα του καταθέσουν πρόταση. Το ετήσιο συμβόλαιο του Ντάνιελ Χάκετ κυμαίνεται κοντά στις 850.000 δολάρια.

Πάτρικ Γιανγκ: Οι πιθανότητες παραμονή τους είναι ελάχιστες και όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Μετά τον τραυματισμό του, δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης του και οι Πειραιώτες προχώρησαν μέσα στην σεζόν με ένα θηρίο που... δεν ξύπνησε ποτέ, κινούμενο σε ολόκληρη την σεζόν σε "ρηχά νερά". Ακόμη και αν έριχνε αρκετά τις οικονομικές του απαιτήσεις (πήρε 1.700.000 δολάρια για δύο χρόνια), οι "ερυθρόλευκοι" θα προτιμήσουν να επενδύσουν πάνω σε έναν υγιή, σωματικά και πνευματικά σέντερ, παρά σε εκείνον.

Ντόμινικ Ουότερς: Ήρθε στον Ολυμπιακό σαν μία προσωρινή λύση, για να καλύψει το κενό του τραυματία Ντάνιελ Χάκετ. Ήταν ικανοποιητικός το πρώτο δίμηνο, αλλά ακολούθως δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Είναι δεδομένη η αποχώρηση του από το μεγάλο λιμάνι.

Τα συμβόλαια με οψιόν και buy out:

Κεμ Μπιρτς: Ο Καναδός σέντερ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και για την νέα σεζόν, με την οψιόν ανανέωσης να είναι από την πλευρά των "ερυθρολεύκων". Το αν θα τον κρατήσουν στο μεγάλο λιμάνι για δεύτερη σερί σεζόν, όπως έπραξαν με τους προκάτοχους του, Κάιλ Χάινς, Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ, θα φανεί στην πράξη. Οι Πειραιώτες έχουν περιθώριο να τον ενημερώσουν για τις προθέσεις τους μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Το κασέ του είναι κάτι παραπάνω από 500.000 δολάρια. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, παρά την πτωτική πορεία που είχε ο αθλητής τους τελευταίους μήνες, ο Κεμ Μπιρτς θα παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι, εκτός και έρθει ομάδα από το ΝΒΑ και καλύψει με buy out (περίπου 300.000 δολάρια) την αποδέσμευση του.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Ολοκλήρωσε την τέταρτη σεζόν του στον Ολυμπιακό και πλέον μπαίνει στην τελευταία του αγωνιστική χρονιά με τους Πειραιώτες, καθώς το καλοκαίρι του 2013 είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Έχει buy-out μόνο για το ΝΒΑ, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει στο μυαλό του και θα συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι. Όπως όλα δείχνουν, στην ερχόμενη σεζόν, θα είναι το ξεκάθαρο "3άρι" της ομάδας, μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο Ματ Λοτζέσκι θα αποχωρήσει.

Δημήτρης Αγραβάνης: Όπως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, έτσι και ο Δημήτρης Αγραβάνης, μπαίνει στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό. Μπορεί να φύγει μόνο για ομάδα του ΝΒΑ, με τους Ατλάντα Χοκς να τον έχουν επιλέξει στο Draft. Σύμφωνα με το συμβόλαιο του, για την νέα σεζόν οι απολαβές του θα εκτοξευτούν στις 450.000 ευρώ, χρήματα που χαρακτηρίζονται πολλά. Ενδεχομένως να του γίνει αναπροσαρμογή συμβολαίου.

Νίκολα Μιλουτίνοβ: Ο Σέρβος σέντερ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και για την νέα σεζόν. Έχει γίνει draft από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι τον παρακολουθούν. Για να αποχωρήσει, θα πρέπει τα "σπιρούνια" να καλύψουν το buy-out, δίνοντας το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Έρικ Γκριν: Έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και για την νέα σεζόν, με την οψιόν ανανέωσης να ανήκει στους Πειραιώτες. Όπως και με τον Κεμ Μπιρτς, έτσι και με τον Αμερικανό γκαρντ, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν το περιθώριο να του ανανεώσουν το συμβόλαιο έως και τα μέσα Ιουλίου. Στο ενδεχόμενο που συνεχίσει, για την ερχόμενη σεζόν θα πρέπει να πάρει το ποσό του 1.000.000 δολαρίων. Μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής του στο μεγάλο λιμάνι, καθώς αρκετές φορές γκρίνιαξε για τον ρόλο του στο ροτέισον, ενώ παράλληλα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του.

Τα υπόλοιπα συμβόλαια

Οι Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Παπανικολάου και Βασίλης Τολιόπουλος, συνεχίζουν κανονικά στο ρόστερ του Ολυμπιακού, καθώς έχουν συμβόλαιο, ενώ το ίδιο δεν θα ισχύσει στην περίπτωση του Γιάννη Αθηναίου. Ο 30χρονος Έλληνας γκαρντ, ο οποίος είχε μείνει εκτός ομάδας ύστερα από απόφαση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, θα "σπάσει" την συνεργασία του με τους Πειραιώτες και θα συνεχίσει σε άλλον σύλλογο την καριέρα του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ