ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεχίζει ως έχει ο Ολυμπιακός τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη

Συνεχίζει ως έχει ο Ολυμπιακός τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Παπανικολάου θα συνεχίσει στο ΝΒΑ και το ρόστερ του Ολυμπιακού θα παραμείνει ως έχει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη, όταν και θα γίνει ο πρώτος απολογισμός.

Ο SPORT24 RADIO 103,3 σας είχε αποκαλύψει πως Ολυμπιακός και Κώστας Παπανικολάου είχαν συζητήσει τις τελευταίες μέρες το ενδεχόμενο συνεργασίας τους , αναφέροντας και το "εμπόδιο" της Μπαρτσελόνα. Τελικά, ο 25χρονος φόργουορντ αποφάσισε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, συνεχίζοντας την καριέρα του στο ΝΒΑ και στους Ντένβερ Νάγκετς.

Ο Ολυμπιακός δεν "καιγόταν" για την απόκτηση του Κώστα Παπανικολάου. Άλλωστε, στην θέση "3" φέτος, διαθέτει τόσο τον Ματ Λοτζέσκι ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, όσο και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, του οποίου ο ρόλος φέτος έχει αναβαθμιστεί, καθώς διάθεση διοίκησης και προπονητικού-τιμ είναι να ποντάρουν στο ταλέντο του 21χρονου φόργουορντ.

Η υπόθεση Παπανικολάου ουσιαστικά προέκυψε, από την στιγμή που ο διεθνής φόργουορντ παρέμενε χωρίς ομάδα, με την πλευρά του "Παπ" να πλησιάζει τον Ολυμπιακό, εξετάζοντας το ενδεχόμενο επανασύνδεσης. Οι δύο πλευρές, άλλωστε, διαθέτουν εξαιρετικές σχέσεις, με τον Κώστα Παπανικολάου να αποτελεί μέρος της ιστορίας των ερυθρολεύκων, συνεισφέροντας τα μέγιστα ώστε οι Πειραιώτες να αναδειχθούν Πρωταθλητές Ευρώπης επί δύο συναπτά έτη (2011-2012 και 2012-2013).

Η υπόθεση όμως δεν προχώρησε καθώς υπήρχε διαφορά στο οικονομικό, η οποία δεν ήταν εφικτό να καλυφθεί. Οι ερυθρόλευκοι, άλλωστε, είχαν κάνει γρήγορα τον προγραμματισμό τους από το καλοκαίρι. Επειδή όμως θεωρούν "δικό τους παιδί" τον Παπανικολάου, σε συνδυασμό με την εικόνα της ομάδας που έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα, θέλησαν να κάνουν μία προσπάθεια ώστε να τον επαναφέρουν στο μεγάλο λιμάνι.

Τελικά το... φλερτ δεν προχώρησε και ο Ολυμπιακός συνεχίζει ως έχει. Οι ερυθρόλευκοι αναγνωρίζουν πως η αγωνιστική εικόνα τους δεν είναι ιδανική για την εποχή, αλλά στηρίζουν την ομάδα, εμπιστεύονται τον προπονητή και δίνουν πίστωση χρόνου. Μία πίστωση χρόνου τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, όταν και θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Euroleague. Τότε είναι που θα γίνει το... πρώτο ταμείο. Αν η ομάδα μέχρι τότε αποδώσει τα αναμενόμενα, παρουσιάζοντας βελτίωση, τότε δεν θα γίνει κίνηση και το ρόστερ θα παραμείνει ως έχει.

Αν όμως η ομάδα δεν παρουσιάζει βελτίωση και κάποιοι παίκτες συνεχίσουν να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, τότε θα υπάρξει ενίσχυση. Παραδοσιακά, άλλωστε, όποτε η ομάδα είχε ανάγκη από ενίσχυση, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δεν δίστασαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για διορθωτικές κινήσεις με γνώμονα το καλό του Ολυμπιακού, κάτι που το πράττουν σχεδόν πάντα (Ντόρσεί/Λο 2011-12, Σερμαντίνι 2012-13, Κόλινς 2013-14) στα τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη.

Προς το παρόν όμως, στον Ολυμπιακό δεν σκέπτονται να κινηθούν άμεσα για ενίσχυση του ρόστερ τους, δείχνοντας εμπιστοσύνη και στήριξη στο έμψυχο υλικό τους. Πιστεύουν στην ομάδα και εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου να βρουν ρυθμό οι παίκτες, αποκτώντας χημεία και ομοιογένεια. Την όποια αστάθεια την εξηγούν πως οφείλεται στα αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ, τα οποία ακόμη προσπαθούν να προσαρμοστούν μέσα στο σύνολο. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, συνεχίζει ως έχει, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ