ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στροφή στους Ευρωπαίους, ποιοτικούς, έμπειρους ο Ολυμπιακός

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήθελε ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ του και αυτά τα στοιχεία τα απέκτησε με τους Στρέλνιεκς και Τιγί. Ποντάρει και πάλι στους Ευρωπαίους παίκτες.

Όπως σας είχαμε αναφέρει από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ο Ολυμπιακός είχε ως φιλοσοφία στην μεταγραφική περίοδο να κινηθεί για παίκτες που θα διαθέτουν δύο βασικά στοιχεία: ποιότητα και εμπειρία.

Και αυτό γίνεται πράξη, με τους Πειραιώτες να ανακοινώνουν την απόκτηση των Γιάνις Στρέλνιεκς και Τιμ Τιγί, δύο παίκτες που διαθέτουν ταλέντο, ποιότητα, αλλά και εμπειρία, με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί σε Μπάμπεργκ και Μπασκόνια αντίστοιχα.

Οι "ερυθρόλευκοι", κάνοντας τον απολογισμό τους για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, διέκριναν πως δημιουργήθηκε πρόβλημα προς το τέλος της χρονιάς με τους ξένους παίκτες της ομάδας (κυρίως με τους Αμερικανούς), οι οποίοι εμφάνισαν σημάδια απειθαρχίας, εγωισμού, απειρίας, αλλά και χαλάρωσης, μη εμφανίζοντας την επιθυμητή "δίψα" για την επίτευξη των στόχων στις κρίσιμες στιγμές.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, αποφάσισαν, πως θα επενδύσουν σε Ευρωπαίους με ποιότητα, αλλά και εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague. Αθλητές που δεν θα είναι... στοιχήματα, έχοντας την μικρότερη πιθανότητα ρίσκου, γνώστες τόσο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όσο και του μεγέθους της ομάδας του Ολυμπιακού. Παίκτες που θα αντιμετωπίζουν την ομάδα ως το μεγαλύτερο σκαλοπάτι για να διαπρέψουν και όχι (καθαρά και μόνο) σαν σκαλοπάτι, είτε για να πάνε στο ΝΒΑ, είτε για να βρουν υψηλότερο συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν, κοιτώντας κυρίως το ατομικό τους συμφέρουν.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αποφάσισε φέτος να ποντάρει σε Ευρωπαίους και λιγότερο στους Αμερικανούς, κάτι που συνήθιζε να πράττει τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο απέκτησε τον Γιάνις Στρέλνιεκς (Λετονια) και τον Κιμ Τιγί (Γαλλία), αλλά θα δώσει και αναβαθμισμένο ρόλο στον (Σέρβο) Νίκολα Μιλουτίνοβ, καθώς αυτός θα αποτελέσει έναν εκ των δύο βασικών σέντερ των "ερυθρολεύκων" στην ερχόμενη σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ