ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο προσκήνιο ο Τζάκσον

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε την "χρυσή" τομή με τον Κώστα Σλούκα και πλέον κοιτάζει ξένους για την θέση του γκαρντ. Στο προσκήνιο και πάλι η περίπτωση του Άαρον Τζάκσον (VIDEO).

Είναι γεγονός πως ο μεγάλος πόθος του Ολυμπιακού για την θέση του γκαρντ ήταν ο Κώστας Σλούκας. Τις τελευταίες μέρες υπήρξε επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Έλληνα γκαρντ να εκφράζει την επιθυμία του να επιστρέψει στον Πειραιά.

Μπορεί στο παρελθόν οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών να είχαν "παγώσει", αλλά στις τελευταίες εβδομάδες έγιναν συζητήσεις ανάμεσα σε παίκτη και Ολυμπιακό, με το κλίμα μεταξύ τους να έχει "ζεστάνει". Ο Έλληνας γκαρντ είχε εκφράσει την διάθεση του να αφήσει την Κωνσταντινούπολη και να επιστρέψει στην Ελλάδα για την ομάδα του Πειραιά, αρκεί όμως να καλυπτόταν στο οικονομικό κομμάτι. Ήξερε πως οι "ερυθρόλευκοι" δύσκολα θα έφταναν την πρόταση της Φενέρμπαχτσε, αλλά ήταν πρόθυμος να επιστρέψει εφόσον ο Ολυμπιακός πλησίαζε τα χρήματα της τουρκικής ομάδας.

Η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" προσέφερε στον παίκτη ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που έφτασαν κοντά στο 1.000.000 ευρώ, αλλά ο Κώστας Σλούκας επιθυμούσε ένα υψηλότερο συμβόλαιο, καθώς η Φενέρμπαχτσε στην τελευταία της πρόταση έφτασε το κασέ του παίκτη στο 1.500.000 ευρώ. Παρά το δυνατό μπάσιμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος του κατέθεσε μία τρελή προσφορά ύψους 6.000.000 ευρώ για τρία χρόνια , Ο 27χρονος γκαρντ απάντησε αρνητικά, τόσο γιατί δεν ήθελε να πάρει μία απόφαση που θα ερχόταν σε αντιπαράθεση με το "ερυθρόλευκο" παρελθόν του, όσο και γιατί είχε πάντα προτεραιότητα του τον Ολυμπιακό (οικείο περιβάλλον, συναισθηματικό δέσιμο, ξέρει την ομάδα, όντας φίλος με τους παίκτες), στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα.

Ο Κώστας Σλούκας περίμενε μία καλύτερη και υψηλότερο πρόταση από τον Ολυμπιακό, είχε στο περίμενε την Φενέρμπαχτσε, δίνοντας χρόνο στους "ερυθρόλευκους", με την ελπίδα πως η ελληνική ομάδα θα ανέβαζε την προσφορά της, αλλά οι Πειραιώτες δεν επανήλθαν και ο παίκτης πήρε απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ευρώπης, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στο προσκήνιο και πάλι ο Τζάκσον

Πλέον, στον Ολυμπιακό ξεχνούν την περίπτωση του Κώστα Σλούκα και κοιτάζουν την ενίσχυση του ρόστερ τους στην περιφέρεια με ξένο γκαρντ. Στο προσκήνιο επιστρέφει η περίπτωση του Άαρον Τζάκσον. Ο 31χρονος (6/5/1986) γκαρντ μοιάζει σαν τον ιδανικό παίκτη για να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Χάκετ, για τον ρόλο του πλέι-μέικερ. Πιο κοντός (1.90), αλλά σκληροτράχηλος αμυντικός. Αρέσκεται να διεισδύει μέσα στην ρακέτα, διαθέτει αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια (47.7% στα τρίποντα με 31/65 σουτ) και είναι ένας "άσος" που προσφέρει ενεργά στην δημιουργία (3.6 ασίστ στην EuroLeague).

Έζησε για πέντε σεζόν στην Μόσχα και ήταν από τα βασικά "γρανάζια" της ΤΣΣΚΑ, συμμετέχοντας σε ισάριθμα Final Four. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τον άφησε ελεύθερο, διαθέτει την επιθυμητή ποιότητα και εμπειρία που αναζητά ο Ολυμπιακός, αλλά στο παιχνίδι της απόκτησης του έχουν μπει αρκετοί σύλλογοι, όπως η Αναντολού Εφές. Οι Πειραιώτες έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την πλευρά του Άαρον Τζάκσον και το ενδιαφέρον τους για εκείνον θερμαίνεται ακόμη περισσότερο, ύστερα και από το "τέλος" που μπήκε στην υπόθεση του Κώστα Σλούκα.

Yπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες, ο Άαρον Τζάκσον ξέσπασε στο twitter, λέγοντας βαριές κουβέντες για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πριν απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τον Ολυμπιακό ότι "αγαπάει" τον Σφαιρόπουλο , αλλά πρέπει να σκεφτεί αρκετά πράγματα πριν πάρει κάποια απόφαση σχετικά με το μέλλον του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ