ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο μικροσκόπιο Γκρέιντζερ, Χίκμαν και Ντιό

Ο Ολυμπιακός εξετάζει τις περιπτώσεις των Γκρέιντζερ, Χίκμαν και Ντιό για την θέση του γκαρντ. Στον Πειραιά ψάχνουν και για "2αρο3άρι" για τον ρόλο του πέμπτου περιφερειακού.

Ο Άαρον Τζάκσον ήταν εδώ και μέρες η προτεραιότητα του Ολυμπιακού για την θέση του γκαρντ, αλλά ο Αμερικανός πλέι-μέικερ θέλει κλειστό διετές συμβόλαιο και κάτι παραπάνω από 2.000.000 δολάρια για να πει το "ναι". Οι Πειραιώτες είναι πιστοί στην φιλοσοφία του "ποτέ κλειστό συμβόλαιο σε ξένους, αλλά πάντα 1+1", του δίνουν κάτι λιγότερο από τα χρήματα που επιθυμεί, το χάσμα όσο και αν είναι μικρό παραμένει και οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούν να τον περιμένουν για πολύ ακόμη. Πλέον, κοιτάζουν και άλλες λύσεις παικτών για την συγκεκριμένη θέση.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, εξετάζει την περίπτωση του 28χρονου Γάλλου διεθνή γκαρντ, Αντουάν Ντιό, ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ισπανίας με την Βαλένθια φέτος. Έχει μείνει ελεύθερος (η ομάδα του θέλει να τον ανανεώσει, διέρρευσε πως συμφώνησε μαζί του για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει γίνει πράξη και παραμένει free agent) και έπαιξε μπάσκετ στις "νυχτερίδες" τις τρεις τελευταίες σεζόν. Στην αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε στο EuroCup, είχε μέσο όρο 7.8 πόντους (38% τρίποντα, 45% δίποντα) και 4.4 ασίστ, σε 17 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο. Σε επίπεδο EuroLeague συμμετείχε με την Στρασμπούρ την σεζόν 2013-2014.

Παράλληλα, στην "ερυθρόλευκη λίστα", βρίσκεται και ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ, Ρίκι Χίκμαν, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από την Αρμάνι Μιλάνο και κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, με την Μπάμπεργκ παράλληλα να κινείται "ζεστά" για την απόκτηση του. Έκανε καταπληκτική χρονιά στην σεζόν 2013-2014 (12.2 πόντοι, 2.7 ασίστ), όταν και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ακολούθως αγωνίστηκε στην Φενέρμπαχτσε για μία διετία (2014-2016), δίχως να καταφέρει να διακριθεί. Στην ιταλική ομάδα φέτος, τέλειωσε την σεζόν στην EuroLeague έχοντας μέσο όρο 10.1 πόντους και 3.3 ασίστ. Ένας παίκτης που διαθέτει ποιότητα, αλλά και εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη.

Οι Πειραιώτες παρακολουθούν πάντα και την περίπτωση του Τζέισον Γκρέιντζερ, ο οποίος, όμως, δεν είναι ελεύθερος καθώς έχει συμβόλαιο με την Αναντολού Εφές. Έχει υψηλό κασέ, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την απόκτηση του, με τον σκληροτράχηλο Ουρουγουανό γκαρντ (με ισπανικό διαβατήριο) παράλληλα, να ψάχνει και το... όνειρο του ΝΒΑ. Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Ευρώπη, είχε μέσο όρο 9.7 πόντους (32.7% στα τρίποντα) και 3.9 ασίστ.

Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη ανανεώσει τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη, ανακοίνωσαν τους Γιάνις Στρέλνιεκς, Γιώργο Μπόγρη και Κιμ Τιλί και πλέον ετοιμάζουν να ολοκληρώσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Εκτός του παίκτη για την θέση του πλέι-μέικερ, οι Πειραιώτες κοιτάζουν στην αγορά και για ένα " 2αρο3άρι", με καλό σουτ, για τον ρόλο του πέμπτου περιφερειακού στην ομάδα, ώστε να δώσουν βάθος στο ρόστερ τους. Οι "ερυθρόλευκοι", πάντως, δεν βιάζονται για να ολοκληρώσουν τις συγκεκριμένες κινήσεις και ας μην ξεχνάμε πως είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (8/7) το ταξίδι του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας, όπου θα έχει την δυνατότητα να τσεκάρει παίκτες, αλλά και να έρθει από κοντά σε επικοινωνία με τους ατζέντηδες των αθλητών.

Όσο ο καιρός περνάει, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής των Νίκολα Μιλουτίνοβ και Κεμ Μπιρτς. Όπως σας έχουμε αναφέρει, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τους θέλει και τους προορίζει για το βασικό δίδυμο των σέντερ στο ρόστερ του, έχοντας αποφασίσει να αναβαθμίσει τον ρόλο του Σέρβου στην χρονιά που έρχεται. Ο μόνος "φόβος" των "ερυθρολεύκων" είναι το ΝΒΑ έως και την 15η Ιουλίου. Γιατί έως τότε έχουν περιθώριο οι συγκεκριμένες ομάδες να δώσουν χρήματα (500.000 δολάρια για τον Μιλουτίνοβ και 300.000 για τον Μπιρτς) για να τους κάνουν δικούς τους. Σε αντίθετη περίπτωση, αυτόματα ανανεώνεται η συνεργασία και των δύο παικτών με τον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ