ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην αναμονή για Τζάκσον ο Ολυμπιακός

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άαρον Τζάκσον παραμένει πρώτος στόχος του Ολυμπιακού. Θέλει κλειστό διετές και πάνω από 1.000.000 δολάρια ετησίως ο Αμερικανός γκαρντ. Τα δεδομένα στην θέση "4" και ο Κιμ Τιγί.

Στον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες προτείνονται πάρα πολλοί παίκτες. Λογικό άλλωστε είναι. Οι Πειραιώτες διαθέτουν μία ομάδα που έχει αγωνιστεί σε τέσσερις τελικούς EuroLeague τα τελευταία έξι χρόνια και οι μάνατζερ θέλουν και επιθυμούν να συνεργαστούν και να κάνουν δουλειές με τους "ερυθρόλευκους".

Όμως, στο μεγάλο λιμάνι δεν βιάζονται. Έχουν ανανεώσει τα συμβόλαια των Γιώργου Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη, κινήθηκαν γρήγορα και άμεσα για την απόκτηση του Λετονού γκαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς και για τις επόμενες τους κινήσεις θέλουν να είναι προσεκτικοί, κάνοντας σωστές κινήσεις, οι οποίες θα έχουν το μικρότερο ποσοστό ρίσκου. Όπως σας έχουμε τονίσει, η φιλοσοφία που θέλει να κινηθεί ο Ολυμπιακός είναι η εξής: να αποκτηθούν ξένοι παίκτες που θα διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague. Και όπως έχετε παρατηρήσει, κάθε περίπτωση που εξετάζουν οι Πειραιώτες, είναι αθλητές που έχουν λάβει μέρος στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο Τζάκσον θέλει κλειστό διετές και πάνω από 1.000.000 δολάρια ετησίως

Ο Άαρον Τζάκσον παραμένει πρώτος στην λίστα του Ολυμπιακού για την θέση του πλέι-μέικερ. Οι Πειραιώτες έχουν προσεγγίσει την περίπτωση του και του προσέφεραν διετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο είναι 1+1, με συνολικές αποδοχές που φτάνουν το 1.900.000 ευρώ. Όμως, ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ ύστερα από πέντε χρόνια παραμονής του στην Μόσχα, επιθυμεί κλειστό διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 2.000.000 δολάρια, δηλαδή να έχει ετήσιο κασέ που θα φτάνει και θα ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Οι "ερυθρόλευκοι", μέχρι στιγμής, δεν του έχουν καταθέσει καλύτερη πρόταση, αλλά οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίζονται. Για τον αθλητή εξέφρασε ζεστό ενδιαφέρον και η Αρμάνι Μιλάνο.

Ο 31χρονος (6/5/1986) γκαρντ μοιάζει σαν τον ιδανικό παίκτη για να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Χάκετ, για τον ρόλο του πλέι-μέικερ. Πιο κοντός (1.90), αλλά σκληροτράχηλος αμυντικός. Αρέσκεται να διεισδύει μέσα στην ρακέτα, διαθέτει αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια (47.7% στα τρίποντα με 31/65 σουτ) και είναι ένας "άσος" που προσφέρει ενεργά στην δημιουργία (3.6 ασίστ στην EuroLeague). Ο Άαρον Τζάκσον έχει αρκετά από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στα "θέλω" του Γιάννη Σφαιρόπουλου, διαθέτοντας παράλληλα την επιθυμητή ποιότητα και εμπειρία.

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ είναι μία περίπτωση που εξετάστηκε από τους "ερυθρόλευκους". Είναι ελεύθερος, αλλά ο Ουρουγουανός γκαρντ, ο οποίος βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπαρτσελόνα, έχει υψηλό κασέ και το βλέμμα του στο ΝΒΑ.

Εξετάζεται η περίπτωση του Τιγί, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για Τόμπκινς

Στην αναμονή για Τζάκσον ο Ολυμπιακός

Έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και εξετάζεται η περίπτωση του Κιμ Τιγί για την θέση "4", για τον ρόλο του παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη. Πρόκειται για τον 29χρονο (15/7/1988) Γάλλο πάουερ-φόργουορντ (2.10 ύψος), ο οποίος τις τελευταίες τρεις σεζόν αγωνίστηκε στην Μπασκόνια. Ένας παίκτης που διαθέτει αξιόποιστο σουτ από την περιφέρεια, ο οποίος κινείται με άνεση μακριά από το καλάθι. Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε στην EuroLeague, είχε μέσο όρο 6.9 πόντους (62.6% δίποντα, 40.7% τρίποντα, 91.2% βολές), 3.8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ, έχοντας μέσο όρο 19 λεπτά συμμετοχής σε 32 παιχνίδια.

Όσον αφορά τον Τρέι Τόμπκινς (τον φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης), οι Πειραιώτες αναφέρουν πως είναι μία περίπτωση η οποία δεν τους ενδιαφέρει. Τα δεδομένα στην θέση "4" αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός ψάχνει κυρίως έναν παίκτη που να διαθέτει αθλητικά προσόντα, ποιότητα και εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague. Όσο όμως δεν υπάρχουν εύκαιρες περιπτώσεις, οι οποίες να συγκεντρώνουν αυτό το πακέτο (συν να είναι και προσιτή περιπτώση από οικονομικής πλευράς), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα εξετάζει και περιπτώσεις πάουερ-φόργουορντ με ελαφρώς διαφορετικά στοιχεία, όπως ο Κιμ Τιγί της Μπασκόνια, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, καθώς δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Βάσκους.

Πολλά θα κριθούν και θα αποφασιστούν στο Λας Βέγκας

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μαζί με τον Χρήστο Σταυρόπουλο, στις 7 Ιουλίου θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, για να δώσουν το "παρών" στο Summer League του Λας Βέγκας. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να κουβεντιάσουν τόσο με παίκτες, όσο και με εκπροσώπους αθλητών. Θα είναι ένα κρίσιμο διάστημα, καθώς εκεί θα παρθούν αποφάσεις και θα υπάρξουν άμεσες εξελίξεις. Μέχρι τότε, λοιπόν, δύσκολα θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός σε απόκτηση πλέι-μέικερ και "4αριού".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ