ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης στο Sport24.gr: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό"

Σπανούλης στο Sport24.gr: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο Sport24.gr για τον νέο Ολυμπιακό. Θέλει να ζήσει και φέτος μεγάλες στιγμές με την ομάδα και εύχεται να κλείσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι.

Κατά την διάρκεια της Media Day της ερυθρόλευκης ΚΑΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε στο Sport24.gr.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον νέο Ολυμπιακό, τονίζοντας πως η φιλοσοφία θα είναι η ίδια με την περσινή. Επεσήμανε πως το μπάσκετ που θα συνεχίσει να παίζει η ομάδα είναι αυτό που της ταιριάζει και βρίσκεται στο dna της, ενώ ευχήθηκε να κλείσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, συνεχίζοντας να παίζει το σπορ που αγαπά φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Το συμβόλαιο του με τους Πρωταθλητές Ελλάδας ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και αυτή θα είναι η έκτη του σεζόν στον σύλλογο.

Σπανούλης στο Sport24.gr: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό"

Η συνέντευξη του Βασίλη Σπανούλη στο Sport24.gr:

-Δεν έχεις αγωνιστεί ακόμη σε κάποιο φιλικό ματς της ομάδας, αλλά ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον νέο Ολυμπιακό;

"Η ομάδα θα έχει την ίδια φιλοσοφία με την περσινή. Έχουμε τον ίδιο κόουτς και όλοι γνωρίζουμε καλά ποια είναι η φιλοσοφία του. Έχουν έρθει παίκτες που ταιριάζουν στην φιλοσοφία της ομάδας και εύχομαι σιγά-σιγά να καταφέρουμε να βρούμε την χημεία μας, αλλά και τους αυτοματισμούς μας μέσα στο γήπεδο, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όσο περνάει ο καιρός θα παρουσιάσουμε αυτό που θέλουμε μέσα στο γήπεδο".

-Τι μπάσκετ να περιμένουμε να δούμε από τον νέο Ολυμπιακό; Τι ζητάει ο κόουτς; Να αναμένουμε αλλαγές σε σχέση με πέρσι;

"Όχι, δεν θα έχουμε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με πέρσι. Το μπάσκετ που παίζουμε είναι ένα μπάσκετ που ταιριάζει στην ομάδα και στους παίκτες που διαθέτει το ρόστερ μας. Είναι στο dna μας, αλλά και στην ιδιοσυγκρασία της ομάδας μας. Τα πάντα θα ξεκινούν από την άμυνα για εμάς. Στην επίθεση το σημαντικό είναι να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι. Να κάνουμε σωστό παιχνίδι και να παίζουμε ένα ομαδικό μπάσκετ, όπως πέρσι".

-Η γραμμή των γκαρντ έχει αλλάξει και έχετε μείνει εσύ και ο Μάντζαρης. Πως βλέπεις αυτή την ανανέωση;

"Έχουν έρθει καλοί παίκτες στην γραμμή των γκαρντ (Χάκετ, Στρόμπερι, Αθηναίου) . Οι παίκτες αποτελούν επιλογή του κόουτς και ήταν οι πρώτες του επιλογές. Και αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση που σε τόσο δύσκολες εποχές, με αρκετές οικονομικές δυσκολίες, φροντίζουν να ενισχύουν την ομάδα. Είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες και αυτό που απομένει είναι να "δέσουν" και να ταιριάξουν στην χημεία της ομάδας μας, προσφέροντας αυτά που μπορούν".

Σπανούλης στο Sport24.gr: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Πως θα πρέπει να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός τη σεζόν που έρχεται, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά, ώστε να πετύχει τους στόχους του;

"Βήμα-βήμα. Υγεία να έχουμε, και βήμα-βήμα. Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σε κάθε προπόνηση θα πρέπει να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Και όσο περνάει ο καιρός είναι σημαντικό να "δενόμαστε" μεταξύ μας σαν σύνολο για να παρουσιαστούμε απολύτως έτοιμοι όταν πρέπει".

-Έχεις κατορθώσει πολλά στην καριέρα σου, τι είναι αυτό που σου δίνει κίνητρο να συνεχίζεις;

"Αυτό που μου δίνει κίνητρο είναι το να παίζω μπάσκετ, το οποίο και αγαπώ πάρα πολύ. Μου δίνει κίνητρο το να κατακτούμε τίτλους μαζί με την ομάδα. Μου δίνει κίνητρο το να βάζουμε νέους στόχους. Όταν χάνεις έναν τίτλο, σου δίνει επιπλέον κίνητρο ώστε να τον διεκδικήσεις τη νέα σεζόν. Μακάρι να έρθουν και άλλοι τίτλοι στην ομάδα, με την βοήθεια όλων των παικτών, της διοίκησης, των προπονητών, του κόσμου. Μακάρι να ζήσουμε και πάλι φέτος όμορφες και ξεχωριστές στιγμές που ζήσαμε μαζί όλα τα προηγούμενα χρόνια, γιατί πραγματικά αυτή η ομάδα το αξίζει;

-Είναι το ιδανικό τέλος για εσένα το να ολοκληρώσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό όταν εσύ το κρίνεις;

"Σίγουρα, θα ήταν το ιδανικό για εμένα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, δεν τίθεται κουβέντα για αυτό. Θα ήταν το ιδανικό για εμένα να συνεχίζω να παίζω μπάσκετ στον Ολυμπιακό, στην ομάδα μου. Το κάθε πράγμα όμως στον καιρό του".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Βασίλη Σπανούλη:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ