ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Στόχος ήταν να είμαστε απόλυτα έτοιμοι από τον Φλεβάρη και μετά"

Σπανούλης: "Στόχος ήταν να είμαστε απόλυτα έτοιμοι από τον Φλεβάρη και μετά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε σε MVP της αγωνιστικής μαζί με τον Κάμερον Τζόουνς. Στις δηλώσεις του τόνισε πως ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν η ομάδα να είναι απόλυτα έτοιμη από τον Φλεβάρη και μετά.

"Το σημαντικότερο είναι η νίκη της ομάδας που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου", δηλώνει ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος στην επικράτηση των "ερυθρολεύκων" στην έδρα του Άρη (70-74) πέτυχε 17 πόντους με 9/11 βολές, 1/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, πήρε τρία ριμπάουντ, μοίρασε 11 ασίστ, κέρδισε 8 φάουλ, έκανε ένα κλέψιμο και τρία λάθη σε 34’ και 3’’ συμμετοχής. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χαρακτήρισε το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων και επισήμανε: " Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ως παίκτες καθώς έχουμε περισσότερα δυνατά παιχνίδια μέσα στη σεζόν".

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε TAGHeuer MVP της 24ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε συνδυασμό με την νίκη της ομάδας σου στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη, που αποτελεί σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου;

"Το σημαντικότερο είναι η νίκη της ομάδας που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου. Θέλουμε να έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και έπρεπε να περάσουμε από την έδρα του Άρη. Πλέον συνεχίζουμε καθώς έχουμε δύο ματς μέχρι να τελειώσει η κανονική περίοδος. Όσο για την ανάδειξη μου σε MVP της αγωνιστικής, επαναλαμβάνω πως το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Βοήθησα προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό με χαροποιεί. Με χαροποιεί ακόμη περισσότερο όμως, ότι κερδίσαμε".

- Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο νίκες επί των Ρεάλ, Άρη σε ισάριθμους «τελικούς» για την Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα σε διάστημα λίγων ημερών. Πώς τα κατάφερε και τι πρέπει να κάνει για να νικήσει και στον τρίτο «τελικό» απέναντι στην Κχίμκι στα περίχωρα της Μόσχας την προσεχή Πέμπτη (31/3);

"Στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν μιλάμε για τους στόχους της χρονιάς, λέμε πως θέλουμε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι από τον Φλεβάρη και μετά. Δεν το λέμε τυχαία ούτε το λέμε απλά για να πούμε κάτι. Το αναφέρουμε γιατί έτσι είναι. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία της σεζόν και πλέον όλα τα ματς είναι τελικοί. Όπως σωστά αναφέρατε, ήταν τελικοί τα ματς με Ρεάλ και Άρη, αλλά το ίδιο ίσχυε και για το ματς με τη Ζαλγκίρις, το ίδιο ισχύει και για το ματς με την Κίμκι όπως και για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Πάτρα. Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Οπότε η ομάδα πρέπει να είναι σωματικά και πνευματικά έτοιμη ανά πάσα στιγμή και σε κάθε αγώνα από εδώ και πέρα έως και τον τελευταίο της σεζόν".

- Ποια είναι η άποψη σου για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ της φετινής σεζόν;

"Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Θα έλεγα πως είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων και σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ η άνοδος του Άρη και της ΑΕΚ, αλλά και το ότι οι περισσότερες ομάδες παρουσιάζονται ανταγωνιστικές, ιδιαίτερα στην έδρα τους. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ως παίκτες καθώς έχουμε περισσότερα δυνατά παιχνίδια μέσα στη σεζόν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ