ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Να γίνουμε ακόμα καλύτεροι"

Σπανούλης: "Να γίνουμε ακόμα καλύτεροι"

Ο Βασίλης Σπανούλης μιλά στο Sport24.gr για την "καταπληκτική" χρονιά του Ολυμπιακού, το μεγαλύτερο κέρδος, για εκείνους που... χάθηκαν και αυτά που έρχονται -και σε επίπεδο Εθνικής.

Στο ταξίδι για το Βελιγράδι, δεν είχε για συνοδό τη γυναίκα της ζωής του και τους τρεις διαδόχους -ως είθισται. Ο Βασίλης Σπανούλης εμφανίστηκε με έναν φίλο του, για το διήμερο των εκδηλώσεων που είχαν επίκεντρο και εκείνον... ως franchise player του πρακτορείου που τον εκπροσωπεί.

Ο φίλος του, που λέτε, επωμίστηκε και με την αποστολή να καταγράψει υλικό για την Ολυμπία Χοψωνίδου, ώστε να έχει και την παραμικρή λεπτομέρεια από όσα συμβαίνουν στη Σερβία και αφορούν τον Kill Bill -κατόπιν αιτήματος της ιδίας. Από την πινακίδα που αναφέρει πως αυτό το γήπεδο φέρει το όνομα του, έως τις εκδηλώσεις του κόσμου.

Σπανούλης: "Να γίνουμε ακόμα καλύτεροι"

Η αλήθεια είναι ότι για να εξασφαλίσουμε συνέντευξη του παίκτη που ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας, έπρεπε να... παίξουμε άμυνα και να τον πάρουμε μακριά από τους δεκάδες ανθρώπους που ήθελαν να εξασφαλίσουν ένα αυτόγραφο, μια φωτογραφία μαζί του. Εκείνος, υπομονετικά και με χαμόγελο ικανοποίησε κάθε αίτημα -αποδεικνύοντας πως όταν είσαι μεγάλος παίκτης και ως προσωπικότητα, ξέρεις να εκτιμάς. Λίγο αργότερα θα μας έλεγε πως " οι ανθρώπινες σχέσεις είναι η ουσία, σε αυτή τη ζωή".

Για να μάθετε πώς μπορεί να αισθάνεται ένας Έλληνας παίκτης, ο οποίος... γίνεται γήπεδο στο Βελιγράδι, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ στο video που ακολουθεί.

Από εκεί και πέρα, θελήσαμε να μάθουμε αν καταλαβαίνει τι γίνεται και τον αφορά, υπό την έννοια της αγάπης του κόσμου. Γιατί από την ώρα που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο "Νίκολα Τέσλα", έως και το λεπτό που αποχώρησε από το ανοιχτό γήπεδο, δεν σταμάτησε να δέχεται αγκαλιές, ενώ παρακολούθησε τα events της ημέρας, δίπλα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς ( όπως εξήγησε στο Sport24.gr ο εκπρόσωπος τους, Μίσκο Ραζνάτοβιτς οι συγκεκριμένοι ήταν που άλλαξαν το ρου του πρακτορείου του ), με τον "Ντούντα" να δείχνει πως είναι σε τρελά κέφια.

Σπανούλης: "Να γίνουμε ακόμα καλύτεροι"

" Είναι όμορφα συναισθήματα, που δεν περιγράφονται με λόγια. Η αλήθεια είναι πως ακόμα παίζω, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω επακριβώς τι γίνεται. Προσπαθώ να είμαι σωστός μέσα στο γήπεδο και να είμαι σωστός άνθρωπος, έξω από τα παρκέ. Να δίνω το παράδειγμα στα μικρότερα παιδιά. Σίγουρα λαμβάνω την αγάπη του κόσμου και δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψω αυτό που γίνεται πέρα από "υπερηφάνεια". Έχεις δίκιο. Πιθανόν να καταλάβω επακριβώς όλο αυτό που συμβαίνει, όταν σταματήσω". Με την... τρέλα που κουβαλάει, πότε βλέπει να σταματά αυτή η άκρατη επιθυμία να διεκδικεί, να κατακτά; " Δεν βλέπω να σταματά σύντομα (γελάει). Όσο μπορώ και όσο με βαστούν τα πόδια μου θα είμαι εδώ".

Ως παίκτης που λατρεύει αυτό που κάνει, που θέλει πάντα να βελτιώνεται (εξ ου και βλέπει τo video κάθε αγώνα, όταν... επιστρέφει από αυτόν), που θέλει πάντα να είναι ανταγωνιστικός, να διεκδικεί, πώς κρίνει τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού; " Δεν ήταν απλά καλή χρονιά. Το "καλή" είναι λίγο. Ήταν εκπληκτική χρόνια. Σκέψου πώς ξεκίνησε η χρονιά και μετά ότι αυτή η ομάδα πήγε τελικό Euroleague, πήρε πρωτάθλημα και μάλιστα με 3-0, επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας, κάτι που ήταν ο πρωταρχικός στόχος. Δείξαμε ψυχικά αποθέματα, παίξαμε καταπληκτικό μπάσκετ. Μας παραδέχθηκε όλη η Ευρώπη. Ήταν καταπληκτική σεζόν. Σκοπός είναι να στηριχθούμε πάνω σε αυτή τη χρονιά και να συνεχίσουμε από εκεί, για να είμαστε πάλι καλοί του χρόνου και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι".

Οι Σέρβοι που είναι Ολυμπιακός -όχι Παρτίζαν ή Ερυθρός Αστέρας

Τι κατέκτησαν φέτος οι "ερυθρόλευκοι", σε επίπεδο ψυχολογίας και νοοτροπίας; Γιατί ακόμα και όταν χάνει η παρέα του στο φινάλε, όλοι περιμένουν την ανατροπή. " Αυτό που έχουμε κερδίσει τα 3-4 τελευταία χρόνια είναι σεβασμός. Από όλη την Ευρώπη. Όλοι έρχονται στο γήπεδο για να δουν τον Ολυμπιακό. Όλοι περιμένουν να γίνει αυτό που λες. Πως θα βρούμε τρόπο να νικήσουμε, ό,τι και αν συμβαίνει. Βλέπω και εδώ πολλά που μου λένε πως "είμαι Ολυμπιακός, όχι Ερυθρός Αστέρας ή Παρτίζαν". Έχει δεθεί ο κόσμος σε όλη την Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, χάρη στον τρόπο που παίζουμε μπάσκετ και αυτό είναι τιμητικό για την ομάδα μας".

Σε πρόσφατη συνέντευξη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, στο ραδιόφωνο του Sport24, είχε πει πως ζητούμενο για τους "ερυθρόλευκους" είναι να κρατήσουν τους περισσότερους παίκτες και να κάνουν όσες προσθήκες είναι αναγκαίες . Εν τέλει, "έχασαν" τους Σλούκα και Ντάνστον. " Δεν είναι ευχάριστο να φεύγουν παίκτες από την ομάδα. Ούτε εμένα με ευχαριστεί. Καλώς ή κακώς, το πιο σημαντικό είναι να κρατάμε τον κορμό και να μένουν οι παίκτες, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και έτσι είναι οι επαγγελματίες αθλητές. Ο καθένας οφείλει να αποφασίσει τι είναι καλύτερο για το μέλλον του και η ζωή συνεχίζεται για όλους μας".

Έτσι είναι η ζωή

Πόσο εύκολο όμως, είναι να είσαι ο ηγέτης μιας ομάδας, όπως ο Ολυμπιακός και να πρέπει να διαχειριστείς και τις όποιες αλλαγές; " Είναι δύσκολο. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχουμε αλλάξει πολλούς προπονητές, σε αυτήν την τετραετία και πάρα πολλούς παίκτες. Η ομάδα είναι στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά σίγουρα υπάρχει σωματική και ψυχολογική φθορά. Χρειάζεται όλοι μας να ανταπεξέλθουμε και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να παραμείνουμε στο σημείο που είμαστε. Να κάνουμε τα νέα παιδιά που έρχονται στον Ολυμπιακό, να καταλάβουν πού βρίσκονται και τι εστί Ολυμπιακός. Αυτή είναι η δουλειά μας. Αυτή είναι η ζωή μας. Εμείς παίζουμε μπάσκετ. Τις αποφάσεις τις παίρνει η διοίκηση, με τον προπονητή. Αυτοί ξέρουν πώς να χτίσουν την ομάδα, για να είναι ανταγωνιστικοί. Εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις εντολές και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Το κεφάλαιο Εθνική

Το κεφάλαιο "Εθνική" δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την κουβέντα, αφού σιγά σιγά μπαίνουμε σε περίοδο εθνικών ομάδων. " Στο Eurobasket θα υπάρχουν πολλοί διεκδικητές των θέσεων που στέλνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες (βλ. οι δυο πρώτοι πηγαίνουν απευθείας από τις θέσεις 3-6 στο προ Ολυμπιακό). Πολλές ομάδες θα 'χουν τη δυνατότητα να τερματίσουν εκεί. Οι Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Σερβία, η Ελλάδα. Θα είναι πολύ δύσκολο τουρνουά, με πολλούς τεράστιους παίκτες, που θα 'χουν το υπέρτατο κίνητρο: την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή στο ΠροΟλυμπιακό τουρνουά; Αν είναι όλοι στην ομάδα και έχουμε υγεία, δεν βλέπω γιατί να μην καταφέρουμε να διακριθούμε; Να πάμε στους Αγώνες; Το βέβαιο είναι πως ο κόσμος θα απολαύσει το μπάσκετ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ