ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Μου άφησε μήνυμα ο Γιαννακόπουλος"

Σπανούλης: "Μου άφησε μήνυμα ο Γιαννακόπουλος"

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όσα ακολούθησαν του "αιώνιου" ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ενώ μίλησε για το συναίσθημα του να αγωνίζεται μπροστά στον κόσμο των "πράσινων".

Το τρίτο ημίχρονο του "αιώνιου" ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μόνο ήρεμο δεν ήταν, αφού σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι Πειραιώτες, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβρισε με πολύ βαριές εκφράσεις τον Βασίλη Σπανούλη, φέρνοντας στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο.

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απολογήθηκε για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ , μετά το τέλος του αγώνα, τονίζοντας πως έπραξε το ίδιο σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό του Ολυμπιακού κι ενώ οι "ερυθρόλευκοι" ανέφεραν ότι του άφησε ηχητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή , έχοντας απολογητική στάση.

Ο ηγέτης των "ερυθρόλευκων" παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό CRASH που κυκλοφορεί αύριο (24/6) και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο συγκεκριμένο συμβάν. Είπε και άλλα ενδιαφέροντα ο Θεσσαλός γκαρντ. "Τα πράγματα είναι δύσκολα, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Εμείς σίγουρα είμαστε ευλογημένοι, διότι καταφέραμε να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα και μέσα από την αγάπη μας για το μπάσκετ μπορούμε να ζούμε καλά, να μεγαλώνουμε σε κανονικές συνθήκες τα παιδιά μας και να μην αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον πολύ κόσμο".

Πρόσθεσε, δε, πως: "Σε ό,τι με αφορά έχω μια απλή ζωή, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, και δεν προκαλώ με τη συμπεριφορά μου τη συνείδηση του κόσμου. Δεν ζω στο “συννεφάκι” μου και έχω πολλούς φίλους από τα παιδικά χρόνια μου οι οποίοι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα και αυτό με προβληματίζει και με στενοχωρεί πολύ. Βλέπω δίπλα μου οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι, το ρεύμα τους, το φαγητό των παιδιών τους και νιώθω την υποχρέωση να τους βοηθήσω, όσο μπορώ...".

Ποια είναι η σπουδαιότερη αρετή που διέθετε φέτος ο Ολυμπιακός;

"Είμαστε τυχεροί διότι έχουμε μια εξαιρετική διοίκηση κι έναν προπονητή ο οποίος, μόλις ανέλαβε, άλλαξε το «τσιπάκι» στο μυαλό μας και μας έκανε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε, ως παίκτες και ως άνθρωποι. Οφείλω να ομολογήσω ότι εμένα προσωπικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του με βοήθησαν να γίνω καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος!".

Ένιωσες την απόλυτη... ηδονή στα τελευταία τριάμισι λεπτά του ημιτελικού, όταν μετά από 13 χαμένα σουτ, έβαλες τέσσερα στη σειρά και σκότωσες την ΤΣΣΚΑ;

"Είναι η στιγμή που αισθάνεσαι ότι έχεις ζεσταθεί και πως ό,τι και να ρίξεις μπαίνει μέσα! Πιστεύω ότι έβαλα δύσκολα σουτ που βοήθησαν την ομάδα να νικήσει, αλλά και η ομάδα σε εκείνο το σημείο με αξιοποίησε με ιδανικό τρόπο. Οι συμπαίκτες μου κινήθηκαν σωστά, μου άνοιξαν χώρους και μου έδωσαν τον χρόνο να εκτελέσω, κάτι που δεν καταφέραμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στον τελικό, κάθε φορά που πήγαινα να παίξω ένας εναντίον ενός, μου έκαναν παγίδα και με ανάγκαζαν να ξεφορτωθώ την μπάλα".

Οι συμπαίκτες σου λένε πολύ συχνά ότι "στη δύσκολη και στην κρίσιμη στιγμή θα καθαρίσει ο Βασίλης". Σου αυξάνει την πίεση αυτή η προσμονή τους;

"Ίσα ίσα, νομίζω ότι πρόκειται για ένα πλεονέκτημα. Έχω μάθει να ζω με την πίεση, μου αρέσει η πίεση και αυτή με οδήγησε εδώ που έχω φτάσει".

Στον Παναθηναϊκό δεν ετύγχανες αυτής της εμπιστοσύνης;

"Με εμπιστεύονταν και στον Παναθηναϊκό, αλλά η ομάδα είχε άλλη φιλοσοφία και άλλη στρατηγική. Εκεί μοιράζονταν πιο πολύ οι ρόλοι για το ποιος θα πάρει το τελευταίο σουτ..."

Αληθεύει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άφησε μήνυμα στο κινητό σου τηλέφωνο, ανακαλώντας τις δηλώσεις του για σένα;

"Ναι, είναι αλήθεια".

Σου ζήτησε κιόλας συγγνώμη;

"Ναι".

Αισθάνεσαι πιο πιεσμένος και περισσότερο νευρικός όταν επιστρέφεις να παίξεις στο ΟΑΚΑ, λόγω της πρότερης θητείας σου στον Παναθηναϊκό και όλων όσα συνέβησαν μετά τη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό;

"Όχι, καθόλου, είναι σαν να μπαίνω σε οποιοδήποτε γήπεδο, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη. Σίγουρα, όμως, η ατμόσφαιρα είναι πιο εχθρική από οπουδήποτε αλλού".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ