ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό!"

Σπανούλης: "Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό!"

Ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε πως θέλει να κατακτήσει άλλη μια Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό ρίχνοντας το... μπαλάκι στη διοίκηση και τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να είναι ευλογημένη που έβγαλε παίκτη όπως ο Διαμαντίδης!

Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό κι έκανε τον απολογισμό της χρονιάς στην εκπομπή Pick-n-Roll του OTE TV, αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και μίλησε για τους Αγγελόπουλους, τον Πρίντεζη και τα winning shots στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Τα παιδιά του Βασίλη Σπανούλη είναι οι μεγαλύτεροι φαν του αρχηγού του Ολυμπιακού! Θα ακολουθήσουν τον δρόμο του πατέρα τους; "Τα παιδιά είναι μπροστά σε μια τηλεόραση και παρακολουθούν τον μπαμπά τους! Τους έχει μπει το μικρόβιο του μπάσκετ! Ο μεγάλος είναι καλός! Θέλει δουλειά ακόμα αλλά το θέμα είναι ότι αγαπάει το μπάσκετ"

Με ποια συναισθήματα ξύπνησε την επομένη του τελικού και την κατάκτηση του πρωταθλήματος; "Με τόσα προβλήματα, ευτυχώς που τελείωσε έτσι... Πηγαίναμε από το ένα πρόβλημα στο άλλο, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Ξύπνησα ανακουφισμένος και υπερήφανος, με το κινητό να χτυπάει συνέχεια για συγχαρητήρια. Αισθάνομαι ανακουφισμένος και δικαιωμένος!"

Τελικά, που είναι καλύτερος; Στο να... αλλάζει πάνες ή να σκοράρει τρίποντα; "Στα τρίποντα είμαι λίγο καλύτερος από το αλλάζω πάνες (γέλια)".

Σπανούλης: "Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό!"

Πως αντιμετωπίζει όλα τα διθυραμβικά σχόλια που είδε σήμερα (31/5) μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ; "Ύστερα από τόσα χρόνια, είναι πολύ κολακευτικό να βλέπεις καλά σχόλια αλλά μέχρι εκεί. Σίγουρα όλα αυτά σε αποσυντονίζουν, οπότε προσπαθώ να απέχω από όλα αυτά. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά και την οικογένειά μου".

Ο Σπανούλης μίλησε για τη σωματική και πνευματική προετοιμασία πριν από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ: "Στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, ένιωθα στην καλύτερη κατάσταση! Είχα προετοιμαστεί, είχα προπονηθεί καλά. Προσπάθησα να φέρω το μυαλό και το σώμα μου στην καλύτερη κατάσταση".

Ευλογημένη η Ελλάδα με τον Διαμαντίδη

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη και ο Σπανούλης υπενθύμισε ότι τα πράγματα πολλές φορές δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένεις: "Όταν κατάλαβα τι έγινε, πήγα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού για να πω δυο κουβέντες στον Δημήτρη. Σίγουρα το ελληνικό μπάσκετ θα είναι πιο φτωχό χωρίς τον Διαμαντίδη. Είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Έχει κάνει πολλά παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ και αυτή είναι η πιο μεγάλη κληρονομιά του! Πλέον εύχομαι να ευχαριστηθεί τη ζωή με την οικογένεια. Έχει πετύχει ασύλληπτα πράγματα. Η Ελλάδα πρέπει να νιώθει ευλογημένη που έχει βγάλει έναν τέτοιο παίκτη. Είναι δύσκολο να σταματήσεις ονειρικά. Οι περισσότεροι μεγάλοι παίκτες δεν φεύγουν όπως θέλουν. Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα".

Σπανούλης: "Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό!"

Ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού κλήθηκε να σχολιάσει τη σύγκριση με τον Διαμαντίδη και ξεκαθάρισε ότι: " Ο καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα και τη δική του προσωπικότητα. Ο Δημήτρης έχει τεράστια προσωπικότητα, με σεβασμό στους ανθρώπους και το άθλημα που υπηρέτησε. Πιστεύω ότι το έχουμε παρακάνει με τις συγκρίσεις! Πρέπει να απολαμβάνουμε αυτό που έχουμε και να μην συγκρίνουμε καταστάσεις! Σπαταλάμε τον χρόνο μας χωρίς λόγο...".

Άλλαξα τον τρόπο που σουτάρω

Τι είναι αυτό που τον κάνει αχόρταγο και ακόρεστο στις επιτυχίες :"Η αγάπη μου για το μπάσκετ είναι μοναδική. Το κίνητρο να γίνομαι καλύτερος είναι τεράστιο! Έχω πολλά πράγματα να δουλέψω για να παρουσιάσω πράγματα που δεν έχω παρουσιάσει ακόμα!!! Προσπάθησα, για παράδειγμα, το τελευταίο τρίποντο να το κάνω από την αντίθετη πλευρά από ό,τι συνηθίζω! Ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθούσε να μου κλείσει το δεξί στεπ μπακ, επομένως προσπάθησα να βρω το αριστερό. Σκέφτηκα πριν από το ματς ότι αν έλθει μια τέτοια στιγμή, ίσως χρειαστεί να εκτελέσω διαφορετικά από ό,τι συνηθίζω. Κι έτσι έγινε! Ήθελα να πάρω το σουτ απέναντι σε έναν γκαρντ και όχι σε υψηλότερο παίκτη. Θεώρησα καλύτερο να παίξω ένας με έναν με έναν γκαρντ και να πάρω το σουτ".

Ήταν θέλημα Θεού

Πως εξηγεί το γεγονός ότι και τα δυο winning shots κόντρα στον Παναθηναϊκό μπήκαν σχεδόν από το ίδιο σημείο; "Ήταν θέλημα Θεού για την αφοσίωσή μου και την πίστη μου στο αγαπημένο μου άθλημα! Περνάω αμέτρητες ώρες, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μου, το μπάσκετ περνάει από το μυαλό μου! Η φιλοδοξία μου είναι να γίνομαι καλύτερος συνέχεια! Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση".

Σπανούλης: "Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό!"

Τι θεωρεί ο ίδιος ως κορυφαία στιγμή σε αυτή τη σειρά; "Οι δυο νίκες στο ΟΑΚΑ... Όταν καταλάβαμε ότι κερδίσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μπήκαμε στη φυσούνα και αρχίσαμε να αγκαλιαζόμαστε! Είναι στιγμές που αν δεν τις ζήσεις, δεν μπορείς να τις εκφράσεις".

Ας το χαρούμε ρε παιδί μου...

Ο Σπανούλης σχολίασε το γεγονός ότι οι εφετινοί τελικοί ήταν οι πιο ήσυχοι των τελευταίων ετών, με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις και εκατέρωθεν θετικά σχόλια: "Επιτέλους λίγος πολιτισμός! Λίγη παιδεία! Ώρες-ώρες αναρωτιόμαστε γιατί να είμαστε έτσι! Εύχομαι αυτές οι κινήσεις να αλλάξουν το μυαλό και τις σκέψεις μερικών. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι, για δυο τεράστιους συλλόγους με τεράστια ιστορία, αμέτρητους τίτλους! Ας το χαρούμε ρε παιδί μου, ας το απολαύσουμε!".

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σύντομη συνομιλία του με τον Θανάση Γιαννακόπουλο την ώρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό : "Με είδε εκεί δίπλα στη γραμμή. Μου είπε δυο κουβέντες, του είπα άλλες δυο. Μου είπε κάτι στο αυτί... Ότι υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός. Είναι αμοιβαίος... Το ότι άλλαξα ομάδα δεν αλλάζει το ήθος και το χαρακτήρ μας. Ασχολούμαστε με πράγματα για να μειώνουμε καταστάσεις! Ας το χαρούμε ρε παιδιά... Ας απολαμβάνουμε πάντα τέτοιους αγώνες όπως έγινε φέτος".

Ο κάπτεν των πρωταθλητών μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Γιώργος Πρίντεζης μετά τον θάνατο του πατέρα του: "Ήμασταν και είμαστε δίπλα του από την πρώτη στιγμή. Ο Γιώργος είναι ένας πολύ δικός μας άνθρωπος. Πάνω από όλα φίλος και μετά συμπαίκτης. Το πέρασα κι εγώ σε πολύ μικρή ηλικία... 'Έχουμε περάσει πολλά με τον Γιώργο. Μας συνδέει μια παντοτινή φιλία".

Σπανούλης: "Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό!"

Αν ο Σπανούλης είναι ο Τζόρνταν, ο Πρίντεζης είναι ο Πίπεν του; " Ε, εντάξει σίγουρα! Είναι ο άνθρωπός μου μέσα στο γήπεδο. Βρισκόμαστε με κλειστά μάτια".

Ήταν δικό μου λάθος!

Ο 34χρονος γκαρντ κλήθηκε να σχολιάσει την ήττα από τους "πράσινους" στο Game 1 της σειράς όταν η μπάλα έμεινε στα χέρια του Παπανικολάου και παραδέχθηκε ότι: "Ήταν ένα δικό μου λάθος! Το είπα και στον Κώστα αυτό.... Εγώ έπρεπε να πάω να πάρω την μπάλα από τον Κώστα και να εκδηλώσω μια καλή επίθεση! Είτε να σουτάρω, είτε να βρω ελεύθερο συμπαίκτη μου! Τον έφερα σε δύσκολη θέση. Λίγο παγιδεύτηκε από δικό μου λάθος... Έχω μάθει να παίρνω την ευθύνη και είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Είτε η μπάλα να μπει μέσα, είτε να χάσεις ένα κρίσιμο σουτ".

Εν συνεχεία μίλησε για τα νικητήρια τρίποντα σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ που "σφράγισαν" την κατάκτηση του τίτλου από τους Πειραιώτες: "Και στα δυο ήμουν σίγουρος! Αν δεν το πίστευα δεν θα το έκανα! Όταν έφυγε η μπάλα, κατάλαβα ότι έφυγε καλά!"

Να έχουν το ίδιο πάθος οι Αγγελόπουλοι

Ποιο από το καθένα θα αφιέρωνε στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο; "Από ένα στον καθένα! Θα τους χάριζα από ένα γιατί το αξίζουν, έχουν δώσει τα πάντα! Και τη ζωή τους! Είναι η καψούρα και το πάθος τους! Σε πολύ δύσκολους καιρούς βγαίνουν μπροστά για να είναι ο Ολυμπιακός και το άθλημα μπροστά! Άξιζαν το πρωτάθλημα με όσα έχουμε περάσει. Εύχομαι να έχουν το ίδιο πάθος και να φέρουμε κι άλλες επιτυχίες".

Σπανούλης: "Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό!"

Μίλησε και για τον συγκάτοικο του στις αποστολές, τον Ιωάννη Παπαπέτρου: "Ο Ιωάννης βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Έχει σωστούς ανθρώπους γύρω του ώστε να φτάσει εκεί όπου ο Θεός τον προορίζει να φτάσει"

Πριν από το τρίποντο του Σπανούλη, ήταν αυτό του Μάντζαρη που έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση: "Πόσες φορές τα έχουμε δει από την καλή και την ανάποδη! Ο Μάντζαρης έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και του αξίζουν συγχαρητήρια! Έχει ακούσει πολλά όμως αντέχει... Πάντα, όταν έχουν κάτι να πουν για τον Βαγγέλη, ο ίδιος επανέρχεται δριμύτερος!".

Πως ξεπερνάει ο ίδιος τις δύσκολες στιγμές; "Κλείνομαι στον εαυτό μου και προσπαθώ να είμαι κοντά στους δικούς μου ανθρώπους, να δουλεύω περισσότερο. Έτσι ξεπερνάω τις δύσκολες στιγμές".

Στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσεις στις ερωτήσεις των παιδιών που βρίσκονταν στο στούντιο:

Τι αισθάνθηκε μετά το τρίποντο: "Δεν μπορώ να εκφραστώ με λόγια. Η χαρά, οι κόποι και οι προπονήσεις μιας χρονιάς έπιασαν τόπο"

Τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή: "Πως θα κάνω το καλύτερο σουτ για να μπει η μπάλα μέσα"

Γιατί σουτάρει τρίποντο πάντα με τον ίδιο τρόπο: "Μέχρι στιγμής πιάνει (γέλια). Αν δεν πιάνει θα την αλλάξω"

Τι θα ένιωθε αν κάποιος άλλος σκόραρε το τρίποντο: "Την ίδια χαρά και ακόμα μεγαλύτερη! Όλοι μαζί νικάμε και όλοι μαζί χάνουμε".

Πως τον υποδέχτηκαν τα παιδιά του χθες το βράδυ: "Τα παιδιά μου κοιμόντουσαν εκείνη την ώρα όμως όταν γύρισαν από το σχολείο, μου έκαναν μια τεράστια αγκαλιά. Ό,τι πιο όμορφο μπορεί να μου συμβεί".

Ο Σπανούλης παραδέχθηκε ότι το... τσιπάκι άλλαξε μετά τη βαριά ήττα από τη Χίμκι, στη Ρωσία: " Από εκείνη την ημέρα μέχρι χθες, όλοι δουλεύαμε για έναν στόχο, για να πάρουμε το πρωτάθλημα! Δεν πήγαμε από τον εύκολο δρόμο αλλά από το δύσκολο μονοπάτι. Μεσολάβησαν πολλά βράδια με σκέψεις, δύσκολες στιγμές... Σίγουρα μέσα στη χρονιά θα υπάρχουν διαπληκτισμοί και νεύρα, δεν είναι όλα τόσα ρόδινα όμως ακόμα και ένας διαπληκτισμός θα γίνει με σκοπό να κερδίσουμε όλοι μας"

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι ανέφερε χθες ότι ο Σπανούλης είναι ο πιο clutch παίκτης στην Ευρώπη. Τι έχει να πει επί του θέματος ο ίδιος; "Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχω μεγάλη πίστη στον εαυτό μου. Είμαι μαχητής! Έχω μάθει να παλεύω στη ζωή μου. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα! 10 φορές αν πέσω κάτω, 11 θα σηκωθώ! Ό,τι και να μου κάνει ο άλλος, θα επανέλθω με σκληρή δουλειά και φιλοδοξία".

Πάντα με συνοδεύουν τα λόγια του πατέρα μου

Ο ηγέτης των πρωταθλητών μίλησε για την απώλεια του πατέρα του όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών: "Ήταν τεράστιο πλήγμα για τον ψυχισμό μου και την καρδιά μου! Με έκανε δυνατό και οτιδήποτε κατορθώνω στη ζωή μου, το αφιερώνω στον πατέρα μου. Πάντα θα με συνοδεύουν τα λόγια του. Μου έλεγε ότι πάντα πρέπει να διεκδικείς αυτό που θέλεις! Ό,τι και να γίνει, ό,τι και να πάει στραβά, εσύ να ακολουθείς τον δρόμο σου! Είμαι περήφανος που μεγάλωσα σε μια σωστή οικογένεια".

Τι είχε να πει για τη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό; "Ήταν καταπληκτική σειρά ! Όσο παίζω μπάσκετ, δεν έχω ξαναδεί τόσο σασπένς! Μιλάμε για τέσσερα ματς με το ίδιο τελείωμα! Ήταν διαφήμιση! Μεγάλα σουτ, παρατάσεις, μπρέικ! Πάρα πολύ τακτική! Αλλαγή τακτικής από το ένα ματς στο άλλο. Αυτή η σειρά θα μείνει χαραγμένη σε όλη μας για πολλά χρόνια".

Πως είναι η σχέση του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο; "Υπάρχει σχέση σεβασμού και εκτίμησης. Πολλές φορές θα μου πει το λάθος μου, θα προσπαθήσει να με κάνει καλύτερο και να με βελτιώσει. Ποτέ δεν θα φερθεί διαφορετικά σε μένα, τον Μάντζαρη, τον Μουράτο ή τον Τολιόπουλο. Είναι σπουδαίο για έναν κόουτς να κερδίζει τον σεβασμό των παικτών του. Ποτέ δεν έδινα το δικαίωμα σε προπονητή να μην με σεβαστεί".

Σπανούλης: "Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό!"

Τι θα κάνει μόλις αποσυρθεί από την ενεργό δράση; "Σίγουρα να μείνω στον χώρο του μπάσκετ, αυτό κάνω όλη μου τη ζωή. Αυτή τη στιγμή ούτε καν περνάει από το μυαλό. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα μετά την οικογένειά μου από το να παίζω μπάσκετ!".

Έγινε μια σκυλομαχία!

Πως έζησε την υποδοχή που επιφύλαξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ; "Πρωτόγνωρο! Μιλάμε για πάνω από 15000 κόσμος! Ο κόσμος εκτίμησε τον αγώνα που δώσαμε, γιατί πραγματικά παλέψαμε! Έγινε μια... σκυλομαχία, όπως λένε στην Αμερική! Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός".

Ο Ολυμπιακός έψαχνε το... παρόν

Παράλληλα αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποχωρήσει για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010 εξηγώντας πως: "Ήταν γραφτό μου να παίξω στον Ολυμπιακό. Ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου, στον χαρακτήρα και σε αυτό που ήθελα πολύ σαν άνθρωπος. Υπάρχει τρομερό δέσιμο ανάμεσα σε εμένα, τη διοίκηση και τον κόσμο. Μια σχέση με τα καλά και τα κακά της. Υπάρχει μεγάλο δέσιμο και σίγουρα παίρνω μεγάλη δύναμη από τον κόσμο. Χαίρομαι όταν τους δίνω χαρά.

Εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός δεν ήταν πρώτος, προσπαθούσε να γίνει πρώτος. Ήταν μια μεγάλη ομάδα με ιστορία, κόσμο και παρελθόν αλλά έψαχνε το... παρόν. Ήταν κάτι που μου έδινε τρομερό κίνητρο και ο Ολυμπιακός ήλθε στο σωστό τάιμινγκ. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθούσε! Μιλάμε για τρομερά συναισθήματα. Η ομάδα έχει αρχίσει να χτίζει τον μύθο της από το 2012".

Πως θα ήθελε να τον θυμούνται όταν αποσυρθεί από τα παρκέ; "Να με θυμούνται σαν έναν άνθρωπο που πάντα έδινα και την καρδιά μου ώστε να βοηθώ την ομάδα που αγωνίζομαι, ένας άνθρωπος που βοηθάει τους πάντες για να φτάσουμε στη νίκη".

Σπανούλης: "Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό!"

Γουόριορς ή Καβαλίερς για το δαχτυλίδι στο ΝΒΑ; "Πλέον πιστεύω οι Γουόριορς! Αφού πέρασαν από αυτόν τον Γολγοθά (σ.σ. με την Οκλαχόμα)... Έδειξαν τρομερό χαρακτήρα".

ΛεΜπρόν Τζέιμς ή Στεφ Κάρι; "Ο Κάρι με αυτά που κάνει, αν πάρει και το φετινό πρωτάθλημα θα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο... Συνεχώς ανεβάζει τον πήχη.. Ο ΛεΜπρόν είναι θαύμα της φύσης!".

Για το αν οι Αγγελόπουλοι τον ρωτούσαν αν θέλει τον ΛεΜπρόν ή τον Κάρι: "Αν ο Κάρι πάρει και το πρωτάθλημα μπαίνει σε άλλη κατηγορία, ανεβαίνει συνεχώς μόνος του κατηγορίες. Ο Λεμπρόν είναι ένα θαύμα της φύσης. Τώρα μου βάζεις δύσκολα. Ο γιος μου θα ήθελε τον Κάρι".

Στο τέλος της κουβέντας, ρωτήθηκε αν έχει σκοπό να κάνει άλλο παιδί για να πάρει την Ευρωλίγκα; "Ευρωλίγκα το σκέφτομαι, παιδί όχι (γέλια)! Εύχομαι να γίνει με τον Ολυμπιακό. Πλέον είναι θέμα της διοίκησης! Να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, να με καλέσουν να μιλήσουμε"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ