ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Γκριν και Μπιρτς θα μας δώσουν ό,τι μας έλειψε πέρσι"

Σπανούλης: "Γκριν και Μπιρτς θα μας δώσουν ό,τι μας έλειψε πέρσι"

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως τον εξιτάρει η νέα Euroleague και επεσήμανε πως τόσο ο Μπιρτς, όσο και ο Γκριν, θα δώσουν στον Ολυμπιακό πράγματα που έλειψαν πέρσι στην ομάδα.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της ανανέωσης της συνεργασίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον ΟΠΑΠ, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Τόνισε πως τόσο ο Γκριν, όσο και ο Μπιρτς, θα δώσουν στους Πειραιώτες τα στοιχεία που έλειψαν πέρσι από τους "ερυθρόλευκους", δήλωσε πως τον εξιτάρει η νέα Euroleague και επεσήμανε πως είναι σημαντικό για τους πρωταθλητές Ελλάδας που ξεκίνησαν την προετοιμασία τους έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεση τους.

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: "Οι στόχοι είναι οι μεγάλοι πάντα. Το σημαντικό είναι η ομάδα να έχει υγεία. Να δουλεύει καλά η ομάδα στην προετοιμασία. Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και για μας πρωτόγνωρο και στην Ευρωλίγκα. Για πρώτη φορά θα παίξουμε υπό αυτό το σύστημα διεξαγωγής. Από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε ο Ολυμπιακός να πετύχει του στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Για το πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του ΟΠΑΠ: "Η βοήθεια του ΟΠΑΠ από μόνη της είναι τεράστια γιατί τέτοιες εποχές να έχει τέτοια βοήθεια. Αυτό δεν είναι βοήθεια για τον Ολυμπιακό μόνο, αλλά και για όλο το μπάσκετ και το σπορ γενικότερα όλη της χώρας. Είναι σημαντικό τόσο μεγάλες εταιρίες να επενδύουν. Εξελίσσουν το άθλημα και προσφέρουν μία τεράστια βοήθεια σε δύσκολους καιρούς".

Για τους νέους παίκτες στο ρόστερ: "Έχουν έρθει στην ομάδα μας δύο εξαιρετικοί παίκτες ώστε να μας βοηθήσουν. Ήρθα να μας δώσουν ορισμένα πράγματα που μας έλλειπαν πέρσι και διαθέτουν τις ικανότητες ώστε να μας τα προσφέρουν. Τόσο ο Μπιρτς, όσο και ο Γκριν, είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Το έχει και το θέλει ο Ολυμπιακός να διαλέγει παίκτες που να διαθέτουν και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Είμαι σίγουρος πως θα παίξουν καλά και θα μας δώσουν αυτά που θέλαμε, βοηθώντας την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Για τον Παναθηναϊκό: "Όπως είχα πει και πέρσι, η αξία του αντιπάλου δίνει αξία και στον νικητή. Εμείς όμως κοιτάμε την δικιά μας ομάδα και βλέπουμε το πως εμείς θα καταφέρουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην έναρξη της νέας σεζόν".

Related content Για το γεγονός πως παρουσιάστηκαν όλοι οι παίκτες μαζί στην προετοιμασία από την αρχή: "Είναι όντως πολύ σημαντικό που φέτος κάνουμε προετοιμασία όλοι μαζί. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να "δέσεις" ακόμη περισσότερο σαν ομάδα, οι νέοι παίκτες να μπουν στην φιλοσοφία της ομάδας, και παράλληλα να δεις τα λάθη σου, αλλά και το που υστερείς. Προλαβαίνεις χρόνο και αυτό σου δίνει την δυνατότητα να παρουσιαστείς όσο πιο σύντομα γίνεται σε ετοιμότητα".

Για τον βασικό κορμό της ομάδας και το πρόγραμμα της Euroleague: "Είναι σημαντικό για εμάς το ότι έχουμε τον ίδιο βασικό κορμό, αλλά και μία ομάδα σχεδόν ίδια με πέρσι. Πλέον, έτσι όπως άλλαξε η Euroleague, δεν μπορείς να βάλεις πρόγραμμα και να λες θα φορμαριστείς μετά τα Χριστούγεννα. Πλέον, πρέπει να είσαι πανέτοιμος από την έναρξη της νέας σεζόν. Κάθε παιχνίδι πλέον θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Κάθε νίκη θα μετράει".

Για το αν τον εξιτάρει το νέο πρόγραμμα της Euroleague: "Όσο περισσότερα παιχνίδια παίζεις, τόσο καλύτερα. Δεν εξιτάρει μόνο εμένα το νέο πρόγραμμα της Euroleague, νομίζω εξιτάρει όλους τους παίκτες, αλλά και τον κόσμο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ο κόσμος να ευχαριστηθεί ωραίο μπάσκετ".

Για το αν το σημαντικότερο είναι η ομάδα να μην έχει τραυματισμούς:" Εύχομαι η φετινή χρονιά μην ξεκινήσει με προβλήματα, όπως είχαμε πέρσι την ατυχία με τον Γιανγκ. Έχουμε κάνει και Αγιασμό, τα έχουμε κάνει όλα, για να πάνε όλα καλά. Κάθε χρόνο, δυστυχώς, αυτή η ομάδα ταλαιπρωρείται με σημαντικούς τραυματισμούς. Ελπίζουμε φέτος να είμαστε υγιείς. Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για την ομάδα μας και αν λείψει κάποιος είναι σημαντική απώλεια".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ