ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Ευχής έργον να παραμείνω στον Ολυμπιακό"

Σπανούλης: "Ευχής έργον να παραμείνω στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε ότι θα ήταν ευχής έργον να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό (video).

Κατά την διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν (2012/2013), το RedPlanet.gr συνομίλησε με τον αρχηγό των ερυθρολεύκων, Βασίλη Σπανούλη.

Ο MVP του φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης μας επεσήμανε πως θα ήταν πολύ όμορφο και ευχής έργον το να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Πειραιά, συνεχίζοντας να παίζει μπάσκετ για αυτήν την ομάδα έως το τέλος...

-Πόσο έχει αλλάξει την ψυχολογία σας το γεγονός πως ξεκινάτε ως Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης τη νέα χρονιά;

" Σίγουρα το γεγονός πως ξεκινάμε ως Πρωταθλητές μας έχει αλλάξει. Σκοπός όμως είναι το να σε αλλάξει θετικά και όχι αρνητικά. Δεν θα πρέπει, δηλαδή, να αισθανθούμε πως ξαφνικά είμαστε... κάποιοι. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, συνειδητοποιημένοι, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πιο σκληρά από πέρσι καθώς μας περιμένει μία πολύ δύσκολη χρονιά.

Χρειαζόμαστε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη πνευματικά ώστε να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις, αλλά και για να μην επηρεάζεσαι από τα όσα λέγονται γύρω από την ομάδα. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες και διαθέτουμε παιδιά που μπορούν να το καταφέρουν αυτό. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι και όπως πρέπει όταν θα ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια".

-Ο κόσμος ενθουσιάζεται εύκολα και ονειρεύεται το triple-crown. Eίναι υπερβολή;

" Ο κόσμος μπορεί να ονειρεύεται και να σκέπτεται ό,τι θέλει και είναι δικαίωμα του. Εμείς από την πλευρά μας που παίζουμε μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να είμαστε σεμνοί και ταπεινοί. Δεν θα πρέπει να πετάνε τα μυαλά μας στα σύννεφα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και να ακολουθήσουμε την περσινή συνταγή. Να μπαίνουμε μέσα στο παρκέ με σκοπό να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ, αλλά και για να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι".

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη φετινή ομάδα και τον κόουτς Μπαρτζώκα;

" Κοίτα, αυτή την στιγμή, αυτή την ώρα που μιλάμε, η ομάδα του Ολυμπιακού είναι ένα βήμα μπροστά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες από άποψη κορμού και χημείας. Οι περισσότερες ομάδες, αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό και την Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν αλλάξει κατά πολύ το ρόστερ τους, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο ώστε να βρουν την χημεία τους. Πιστεύω πως με τον κ. Μπαρτζώκα συνεχίζουμε να παίζουμε γρήγορα, ίσως και πιο γρήγορα σε σχέση με πέρσι. Ίσως στο "πέντε-πέντε" να παίζουμε ακόμη πιο γρήγορα και να έχουμε πιο πολύ κίνηση σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, αλλά σαν συμπέρασμα είναι πως η ομάδα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι.

Πιστεύω πως η φιλοσοφία του νέου μας προπονητή είναι πάρα πολύ κοντά με εκείνη του κ. Ίβκοβιτς και εκτιμώ πως θα συνεχίσουμε στη νέα σεζόν κατά κύριο λόγο έτσι όπως ήμασταν, βάζοντας και ο κόουτς ορισμένα νέα πράγματα τα οποία πιστεύει πως θα μας βοηθήσουν ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι από πέρσι. Το ότι θα είσαι ακόμη καλύτερος από πέρσι, βέβαια, δεν σημαίνει πως σίγουρα θα πάρεις και όλους τους τίτλους. Απλά και ο κόουτς αναζητά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να παίξουμε ακόμη καλύτερο μπάσκετ".

-Πέρσι πραγματοποίησες καταπληκτική σεζόν. Να περιμένουμε κάτι ανάλογο και φέτος;

" Εντάξει, αυτό θα ήταν ευχής έργον. Αυτό που θέλω όμως κυρίως είναι το να είμαι υγιής. Από εκεί και πέρα αυτό που ζητάω πάντα μέσα στο γήπεδο είναι το να βοηθάω την ομάδα ώστε να νικήσει, κάτω από οποιονδήποτε τρόπο και πιστεύω πως θα κάνω τα πάντα ώστε να το καταφέρω και αυτό και φέτος".

-Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να ολοκληρώσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;

" Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μία τεράστια ομάδα. Θα ήταν ευχής έργον να ολοκληρώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα. Είμαστε άνθρωποι, είμαστε επαγγελματίες. Σίγουρα θα ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο για εμένα αυτό να συμβεί, από την στιγμή που ξεκινήσαμε κάτι υπέροχο με αυτά εδώ τα παιδιά. Πετύχαμε καταπληκτικά πράγματα πέρσι. Μακάρι με αυτή την καινούρια ομάδα να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια μαζί".

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού;

" Είναι πολύ μεγάλο πράγμα για εμάς να είναι ο κόσμος μας κοντά μας από την αρχή. Να ξέρουν πως θα τους χρειαστούμε περισσότερο σε σχέση με πέρσι. Χωρίς τον κόσμο του, για εμένα ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι μία τεράστια δύναμη, από την οποία αντλούμε τεράστια ενέργεια και φοβερή δύναμη. Το είδαμε άλλωστε και πέρσι σε όλα τα ματς κόντρα στη Σιένα και τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν μία εντελώς διαφορετική ομάδα από άποψη ενέργειας και πάθους και πραγματικά όλο αυτό το ευχαριστιόμασταν όλοι μας στην ομάδα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ