ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Έκανα αυτό για το οποίο με έφερε η ομάδα"

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης μετά από την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Final Four, απονέμοντας τα εύσημα στην ομαδική δουλειά. "Είχα δυνάμεις και καθαρό μυαλό", δήλωσε.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στη θριαμβευτική πρόκριση επί της ΤΣΣΚΑ στα ημιτελικά του Final Four, Βασίλης Σπανούλης, εμφανίστηκε αρκετά προσγειωμένος στις δηλώσεις που έκανε στα αποδυτήρια των "ερυθρολεύκων" στο "Σινάν Ερντέμ".

Η πρώτη ερώτηση προς τον αρχηγό του Ολυμπιακού ήταν εάν υπάρχει αυτοπεποίθηση πλέον απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, ωστόσο δήλωσε σε χαμηλούς τόνους ότι "προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά".

Η πρόκριση σε ακόμα έναν τελικό "λέει πολλά και δεν λέει τίποτα. Δείχνει τη διάρκεια της ομάδας, που θα παίξει σε τέταρτο τελικό σε έξι χρόνια κι έχει κατακτήσει τους δύο".

Για ακόμα έναν ημιτελικό Euroleague έπιασε εξαιρετική απόδοση, για την οποία υποστήριξε: "Ο ρόλος μου είναι να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ προσπάθησαν να με περιορίσουν, οι συμπαίκτες μου προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν. Είχα δυνάμεις, καθαρό μυαλό και έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο με έφερε η ομάδα. Είμαι ένας παίκτης που κάνει τα πάντα ώστε να νικήσει η ομάδα. Σκεφτόμουν συνέχεια την επόμενη φάση".

Ένα από τα μυστικά της νίκης ήταν η αποδιοργάνωση της ΤΣΣΚΑ, η οποία έμεινε στις επτά ασίστ: "Την κρατήσαμε κάτω από 10 ασίστ και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να την περιορίσεις. Κάναμε καταπληκτική δουλειά, ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του στην επιτυχία της ομάδας. Όλοι μαζί επιτυγχάνουμε, όλοι μαζί αποτυγχάνουμε, σαν οικογένεια".

Δεν θέλησε να μιλήσει για τον τελικό ούτε να επιλέξει μεταξύ Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ: "Δεν υπάρχουν όνειρα, υπάρχει συγκέντρωση για το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να ξεκουραστούμε και όταν μάθουμε τον αντίπαλο, θα ψάξουμε τα στοιχεία".

Η ΤΣΣΚΑ δινόταν φαβορί από τα ΜΜΕ, ωστόσο ο ίδιος δεν το είχε αντιληφθεί με αυτόν τον τρόπο: "Δεν διαβάζουμε ούτε ακούμε τι λέγεται. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε".

Όταν δέχθηκε την... αναπόφευκτη ερώτηση για την ηλικία του και το πώς τα καταφέρνει, αρχικά χαμογέλασε λέγοντας "πάλι αυτή η ερώτηση" και στη συνέχεια είπε : "Κανείς δεν νικάει τον χρόνο, αλλά αγαπώ αυτό που κάνω. Προσπαθώ να είμαι σε όσο καλύτερη δυνατή κατάσταση σωματικά, όταν πρέπει. Προσπαθώ να είμαι στο γήπεδο πιο πολλές ώρες και να προετοιμάζω τον εαυτό μου".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ