ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό!"

Σπανούλης: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό!"

Ο Βασίλης Σπανούλης ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει ό,τι έχει για να κερδίσει την πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας, μίλησε για το μέλλον του στους Πειραιώτες και παραδέχτηκε ότι δεν περιμένει... χειροκρότημα στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον "τελικό" με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο ΣΕΦ και ο Βασίλης Σπανούλης υπενθύμισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" συσπειρώνονται στα δύσκολα.

Ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού συνομίλησε στο επίσημο κανάλι του ΟΠΑΠ στο Youtube με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπόρταζ των Πειραιωτών και συγκεκριμένα με τον Διευθυντή του Sport24 Radio 103.3 και αρθρογράφο του Sport24.gr, Παντελή Διαμαντόπουλο, και τους Θεόφιλο Τυριντζή, Άγγελο Αρτελάρη, Κωνσταντίνο Μελάγιες, Νίκο Ζέρβα, Μιχάλη Γκιουλένογλου και Άρη Μπάρκα.

- Συνήθως σε τέτοιες εποχές τα προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός κοίταζε για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Φέτος είναι με την πλάτη στον τοίχο. Πως το βιώνετε αυτό;
"Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο τα τελευταία χρόνια. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανείς! Παρ' όλα αυτά έχουμε πολλές πιθανότητες για να περάσουμε στην επόμενη φάση της Euroleague. Όλοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των αγώνων και που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Το ποτήρι θα πρέπει να το βλέπουμε μισογεμάτο. Θα μπορούσαμε να μην έχουμε πλήρως την κατάσταση στα χέρια μας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια αυτή τη στιγμή. Πρέπει όλοι να δώσουμε ό,τι έχουμε για να κερδίσουμε την πρόκριση".

¨Ξέρουμε ποια φανέλα φοράμε"

- Όπως ζεις τα πράγματα μέσα στην ομάδα, τι είναι αυτό που σας έχει επηρεάσει περισσότερο;
"Είχαμε πολλές σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του Πάτρικ Γιανγκ και του Λοτζέσκι. Ο Ολυμπιακός όμως δεν χωρά δικαιολογίες. Έχουμε μάθει να πρωταγωνιστούμε. Κάποιες φορές είσαι επιτυχημένος, κάποιες άλλες όχι. Πολλές φορές χρειάζεσαι και την τύχη. Είμαστε μέσα στους δύο στόχους που έχουμε. Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς. Ξέρουμε ποια φανέλα φοράμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε ξανά επιτυχημένοι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει στις επιτυχίες".

Σπανούλης: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό!"

- Μπορεί να βρεθεί γιατρειά στα κρούσματα βίας εντός των αγωνιστικών χώρων;
"Αυτό είναι θέμα της πολιτείας. Εμείς, οι αθλητές, δίνουμε το καλό παράδειγμα μέσα στους αθλητικούς χώρους. Όλα είναι σαράντα λεπτά αγωνιστικής μάχης, κι όταν σφυρίξει ο διαιτητής στο τέλος σταματούν όλα. Δεν μιλάμε για πόλεμο ή βία. Αυτά δεν ανήκουν στον αθλητισμό. Αυτά είναι πολύ άσχημα πράγματα".

- Πόσο διαφορετική νοοτροπία υπάρχει στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό, όπου... δέχονται την ήττα;
" Και στην Ελλάδα το καταλαβαίνουν. Απλά δίνουμε αξία στη μικρή μάζα που δεν εκτιμά. Στον αθλητισμό δεν γίνεται να πετυχαίνεις κάθε χρονιά. Αυτό που έχει ζήσει ο Ολυμπιακός είναι μοναδικές στιγμές. Το ξέρουν όλοι, και στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να τα επαναλάβουμε όλα. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε και κάποιες όχι. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι".

"Στην Ελλάδα εκτιμούμε κάτι μόνο όταν τελειώσει"

- Ο Παπαλουκάς είπε ότι δεν έχουμε εκτιμήσει αρκετά εσένα και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Συμφωνείς;
"Δεν μπορώ να ξέρω. Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Θα πω για τον Θοδωρή και τον Δημήτρη. Στην Ελλάδα εκτιμούμε κάτι μόνο όταν αυτό τελειώσει. Είμαι ευχαριστημένος από την αγάπη και τον σεβασμό που εισπράττω. Δουλειά μου είναι να βελτιώνομαι και να δουλεύω στο γήπεδο για να βοηθάω την ομάδα μου. Δεν μπορώ να επηρεάσω την κρίση κανενός".

Σπανούλης: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό!"

- Αν έπρεπε να χάσει ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός, είτε αυτό με τη Ρεάλ είτε αυτό με τον Άρη, ποιο θα διάλεγες;
" Μακάρι να μην χάσουμε πουθενά. Δεν ξέρω τι να πω, μακάρι να μην χάσουμε πουθενά, ειδικά σε αυτό το σημείο της χρονιάς. Θέλουμε να κατακτήσουμε τα πάντα".

- Τι είναι αυτό που σου δείχνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί;
"Οι δυσκολίες είναι μέρος του προγράμματος. Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Με κάνει αισιόδοξο πως έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας, από τα τελευταία τρία. Ο Ολυμπιακός στα δύσκολα συσπειρώνεται. Πολλοί στόχοι καθορίζονται από ένα παιχνίδι. Αυτό που αν κερδίσεις προχωράς, κι αν χάσεις μένεις έξω. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας".

- Αν μπορούσες να αλλάξεις από αυτά που έχετε χάσει, ποιο θα ήταν αυτό;
" Θα έλεγα την ήττα στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ, που είναι πιο πρόσφατη και μας πόνεσε. Κρατούσαμε την τύχη στα χέρια μας και εν τέλει κάναμε ό,τι έπρεπε για να χάσουμε. Επειδή δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι, τα πράγματα ήρθαν έτσι για να είμαστε πάλι στο κόλπο της πρόκρισης".

- Βίωσες την αλλαγή αντιμετώπισης των διαιτητών προς εσάς μετά τα παράπονα των προπονητών των αντιπάλων;
" Δεν είναι δουλειά μου να σχολιάσω τι κάνουν οι διαιτητές. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και να κάνουμε αυτό που μας λέει ο προπονητής μας".

- Πιστεύεις ότι το καλεντάρι σας βοηθά ή σας κουράζει περισσότερο;
" Αυτό που γίνεται είναι απάνθρωπο. Στις ΗΠΑ ξεκουράζονται πέντε μήνες, εμείς όχι. Κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό γιατί πολλοί παίκτες την πληρώνουν με τραυματισμούς".

Σπανούλης: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό!"

- Τι θα παίξει ρόλο στην απόφασή σου για το αν θα μείνεις ή όχι στον Ολυμπιακό μετά το καλοκαίρι;
" Μακάρι να υπάρχει για μία ακόμη φορά συνεργασία με τη διοίκηση και να υπάρχουν αποφάσεις για να συνεχίσω. Όταν έρθει η στιγμή αυτή, θα το συζητήσουμε. Εύχομαι να μείνω στην ομάδα και να τελειώσω εδώ την καριέρα μου".

"Δεν περιμένω να με χειροκροτήσουν στο ΟΑΚΑ"

- Έχεις σκεφτεί τη δική σου αποχώρηση από τη δράση; Το λέμε με τη λογική πως το καλοκαίρι σταματούν ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Κόμπι Μπράιαντ.
" Δεν περιμένω να με χειροκροτήσουν στο ΟΑΚΑ. Δεν σκέφτομαι γενικά τι θα γίνει όταν σταματήσω. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης".

- Πες μας κάτι, μια δυο ατάκες, από αυτά που θα πεις στους συμπαίκτες σου πριν βγείτε στο γήπεδο για τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης;
" Είμαστε ο Ολυμπιακός. Έχουμε πετύχει τα πάντα τα τελευταία χρόνια, οπότε γιατί να μην κάνουμε πάλι κάτι... μαγικό για να τα καταφέρουμε. Να δώσουμε τα πάντα. Σίγουρα με ιντριγκάρει αυτό το ζευγάρι. Κι οι δύο ομάδες θέλουμε τη νίκη γιατί είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι με σύμμαχο τον κόσμο μας".

- Ποιος είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού; Πέρα από εσένα;
" Έχω κουραστεί να ακούω για τον ηγέτη. Όλοι έχουμε τον ρόλο μας, κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε την ομάδα".

- Τι συμβουλές θα έδινες στα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου;
" Στον Ολυμπιακό γίνεται πολύ μεγάλη δουλειά σε αυτό το κομμάτι, με τον Νίκο Κεραμέα. Θα συμβούλευα τα παιδιά να μην απογοητεύονται στις κακές εμφανίσεις και τις ήττες και να μην ενθουσιάζονται στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες".

"Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να αφήσει εποχή στο ΝΒΑ"

- Που μπορεί να φτάσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πιστεύεις;
" Μπορεί να αφήσει εποχή στο ΝΒΑ. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ο χαρακτήρας του και η όρεξη που έχει για δουλειά. Είμαστε όλοι περήφανοι που ένας Έλληνας κάνει τέτοια πράγματα στο ΝΒΑ".

Σπανούλης: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό!"

- Θεωρείς ως ρόλο του ηγέτη το γεγονός πως στα μεγάλα παιχνίδια σε ψάχνουν περισσότερο οι συμπαίκτες σου;
" Δεν με νοιάζει πόσους πόντους βάζω ή πόσες ασίστ δίνω. Είτε βάζω 20 είτε 0, αυτό που έχει σημασία είναι να βοηθάω την ομάδα να νικήσει. Αυτό μετράει πάνω απ όλα. Άλλες φορές τα καταφέρνεις, άλλες όχι. Δεν μπορείς να τα κάνεις κάθε φορά. Ίσως αυτά που κάναμε τα τελευταία χρόνια αγγίζουν το... θαύμα. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν".

"Οι κύριοι Αγγελόπουλοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας"

- Τι μερίδιο έχουν οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε όλες αυτές τις επιτυχίες;
" Όλα αυτά που κάναμε, τα καταφέραμε με χαμηλό μπάτζετ σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας. Όλο αυτό μας γεμίζει με υπερηφάνεια. Όλα τα παιδιά παλεύουμε καθημερινά για να πάμε μπροστά τον Ολυμπιακό. Μπορεί να το καταλάβει κάποιος όταν βλέπει πως μας συμπεριφέρονται στο εξωτερικό. Μας λατρεύουν. Οι κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της επιτυχίας, γιατί αυτοί αποφασίζουν και τα κάνουν όλα. Εκείνοι πληρώνουν και κάνουν τις υπερβάσεις οικονομικά για την αγάπη στην ομάδα. Αυτή η αγάπη ξεπερνά τα όρια της λογικής. Λειτουργούμε σαν οικογένεια. Έχουμε ιδιαίτερη σχέση με τους προέδρους, οπότε θα δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι".

Σπανούλης: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό!"

- Πιστεύεις ότι χρωστάς κάτι στην... κόρη σου;
" Μακάρι να φέρουμε ένα ακόμη ευρωπαϊκό για να της το αφιερώσω. Είμαστε μαχητές και στρατιώτες του Ολυμπιακού για να έχουμε επιτυχημένη την ομάδα".

- Σκέφτεσαι να γίνεις προπονητής όταν σταματήσεις το μπάσκετ; Το λέμε γιατί κοούτσαρες μια ομάδα διευθυντών την Κυριακή.
"Σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός. Γι αυτό δεν κοιτάμε το τελικό σκορ, χάσαμε στο τέλος με ένα καλάθι. Προτιμώ πάντως να είμαι παίκτης παρά προπονητής, το ευχαριστιέμαι περισσότερο. Όλοι έχουμε ανάγκη να είμαστε οικογένεια. Να το κάνουμε πράξη. Αν το καταφέρνουμε, θα προχωράμε σαν μια γροθιά".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ