ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σκέψεις να φύγουν οι Ρόμπερτς και Τόμπσον

Σκέψεις να φύγουν οι Ρόμπερτς και Τόμπσον
EUROKINISSI

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος άνοιξε διάλογο με τους αναγνώστες του Sport24.gr και αναφέρθηκε στις σκέψεις του Ολυμπιακού για την λύση της συνεργασίας του με τους Μπράιαν Ρόμπερτς και Χόλις Τόμπσον και στην επιστροφή του Κιμ Τιλί.

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος... τσάταρε με τους αναγνώστες του Sport24.gr και κεντρικό θέμα της συζήτησης της ήταν οι κινήσεις που θα κάνει ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην Ένωση και η ήττα του σήμανε και την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας που αποτελούσε έναν εκ των τριών στόχων των "ερυθρολεύκων". Οι αποφάσεις στον Ολυμπιακό δεν λαμβάνονται εν θερμώ, αλλά η λήξη προθεσμίας για προσθήκη παίκτη στην EuroLeague πλησιάζει (28/2). Ο Κιμ Τιλί, όμως, θα είναι αυτός που θα αποτελέσει την πρώτη "κίνηση" της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ θα υπάρξουν προσπάθειες, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και σε άλλα θέματα που απασχολούν τους "ερυθρόλευκους", όπως προέκυψε όσα συζητήθηκαν....

"Ο Ολυμπιακός είναι σε κατάσταση σοκ αυτή τη στιγμή, έχασε έναν τίτλο, δεν το περίμενε αυτό. Η κατάσταση φυσικά και μπορεί να αλλάξει, μέσα στην αποτυχία του ο Ολυμπιακός κλονίστηκε διότι δεν είναι μια απλή ήττα, χάθηκε στόχος. Πρώτη κίνηση είναι η επιστροφή Τιλί και από εκεί και πέρα θα γίνει προσπάθεια να αντικατασταθούν Ρόμπερτς και Τόμπσον", τόνισε ο Σπύρος Καβαλιεράτος που υπενθύμισε πως "Ολυμπιακός έχει 10 μέρες να πάρει παίκτη, αν θέλει να τον έχει και στην EuroLeague. Ακόμα αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, οι Αγγελόπουλοι θα πουν την τελευταία λέξη άμεσα, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σκέψη να φύγουν Ρόμπερτς και Τόμπσον και να αποκτηθεί ένας παίκτης. Θα ενεργοποιηθεί και ο Τιλί και ίσως βρει πάλι ρόλο ο Τολιόπουλος".

Ο Χόλις Τόμπσον και ο Μπράιαν Ρόμπερτς δεν έχουν πείσει και όπως ήταν λογικό, το μέλλον των δύο Αμερικανών αναφέρθηκε αρκετές φορές στη συζήτηση....

Διαβάστε μερικές από τις τοποθετήσεις του Σπύρου Καβαλιεράτου για τον Ολυμπιακό για τους δύο παίκτες:

Για το μέλλον τους: "Προς το παρόν υπάρχουν σκέψεις, όχι αποφάσεις. Αλλά θεωρώ πως και ο Ρόμπερτς και ο Τόμπσον θα φύγουν ως το τέλος του μήνα. Δεν έχουν ταιριάξει με τον Ολυμπιακό, αν και είναι πραγματικά καλοί παίκτες. Πρωτοκλασάτος ελεύθερος δεν υπάρχει, αλλά καλοί παίκτες υπάρχουν, έστω κι αν χρειαστεί να γίνει και εξαγορά συμβολαίου".

Για τον Μπράιαν Ρόμπερτς: "Ειλικρινά τον πίστευα και πραγματικά μου αρέσει ως παίκτης... Αλλά είναι απογοητευτική η εικόνα του, ειδικά από την ημέρα που επέστρεψε ο Σπανούλης. Μετά και τον τελικό, λέω πως δεν υπάρχει περίπτωση πλέον να παίξει στον Ολυμπιακό καλό μπάσκετ".

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ"

Επίσης, υπήρξαν ερωτήσεις που αφορούσαν και τον Γιάννη Σφαιρόπουλου, με τον Σπύρο Καβαλιεράτο να τονίζει πως "τούτη τη στιγμή που μιλάμε, όχι δεν υπάρχει κανένα θέμα προπονητή. Αλλά το ότι πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στον τρόπο σκέψης του είναι δεδομένο νομίζω", ενώ σε άλλη απάντησή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως "όσο για τον Σφαιρόπουλο, όχι δεν θα τον έδιωχνα Φεβρουάριο. Αλλά πρέπει κι αυτός να αλλάξει και να πάρει αποφάσεις, όχι να στηρίζει κάτι που ξεκάθαρα πλέον δεν έχει προοπτική".

"Ο ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"

Επίσης, την... τιμητική τους στην συζήτηση είχαν και οι Κιθ Λάνγκφρντ και Γιάκα Μπλάζιτς, καθώς το όνομα τους αναφέρθηκε αρκετές φορές. Οι κυριότερες τοποθετήσεις....

Για το αν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να κινηθεί για την απόκτηση των Γιάκα Μπλάζιτς και Κιθ Λάνγκφορντ: "Ακόμα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, άρα είναι νωρίς. Μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι δεν υπήρχε σκέψη για αλλαγή, τώρα υπάρχουν και θεωρώ πως θα γίνουν άμεσα. Αλλωστε μέχρι τις 28/2 μπορεί να γίνουν αλλαγές. Ας μην μπούμε σε ονόματα, να κρατήσουμε ένα επίπεδο μέχρι να υπάρχει πραγματικό ρεπορτάζ και όχι ό,τι σκέφτεται ή προτείνει ο καθένας μόνος του. Επίσης θεωρώ ότι και 2 παίκτες να φύγουν, ένας θα αποκτηθεί διότι ήδη ο Ολυμπιακός έχει 7 ξένους".

Για το αν ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει αλλαγές και τους Γιάκα Μπλάζιτς και Κιθ Λάνγκφορντ: "Συμφωνώ με το ότι χρειάζονται αλλαγές, διαφωνώ με τους παίκτες που λες. Ο Μπλάζιτς δεν είναι γι αυτό το επίπεδο. Ο Λάγκφορντ είναι σούπερ σκόρερ, αλλά το πρόβλημα στην περιφερειακή όχι μόνο θα μείνει, αλλά θα γίνει και μεγαλύτερο".

Για το ο Ολυμπιακός μπορεί να αλλάξει τον Λάνγκφορντ με τον Ρόμπερτς: "Φυσικά και μπορεί, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Γενικά Ρόμπερτς και Τόμπσον δεν έχουν αξιοποιηθεί, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει και τρόπος πλέον να αξιοποιηθούν. Αρα πρέπει να φύγουν".

Για τους Λάνγκφορντ και Μπλάζιτς: "Ο Λάνγκφορντ ήταν πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα, είναι ακριβός και όποιος τον πάρει κάνει θραύση. Ειτε ταιριάζει, είτε όχι με το σύνολο. Αυτό με τον Μπλάζιτς που έχει γίνει περιζήτητος και θεωρείται υπέρβαση, με ξεπερνάει. Ο Μπλάζιτς είναι ένας καλός σουτέρ, με μέτρια πορεία και καριέρα, που δεν βρήκε καν ομάδα στην Ευρωλίγκα".

Για το αν υπάρχει περίπτωση Λάνγκφορντ στον Ολυμπιακό: "Ολα είναι ανοιχτά"

Για το αν ο Κιθ Λάνγκφορντ θα έλυνε τα προβλήματα σε συνδυασμό με την επιστροφή του Κιμ Τιλί και για το αν εκείνος θα κρατούσε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: " Δεν θα συμφωνήσω ότι ψάχνει για έναν Λάνγκφορντ ο Ολυμπιακός. Για έναν παίκτη τύπου Χάκετ πρέπει να ψάξει. Ο Τιλί σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα του, αν είναι βέβαια σε καλή κατάσταση. Διότι έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα έξω. Οσο για τον Σφαιρόπουλο, όχι δεν θα τον έδιωχνα Φεβρουάριο. Αλλά πρέπει κι αυτός να αλλάξει και να πάρει αποφάσεις, όχι να στηρίζει κάτι που ξεκάθαρα πλέον δεν έχει προοπτική".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ