ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σιγάλας: "Πολύ καλός συμπαίκτης και άνθρωπος ο Βελπ"

Ο Κρίστιαν Βελπ δεν είναι πια εν ζωή και ένας από τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό τη σεζόν 1996-97, ο Γιώργος Σιγάλας, τον "αποχαιρετά" -μέσω του Sport24.gr- μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνεί μία ακόμα μεγάλη απώλεια. Ο Κρίστιαν Βελπ "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών , βλέποντας την καρδιά του να τον προδίδει. Ο Γερμανός "γίγαντας" ύψους 213 εκατοστών είχε περάσει και από τη χώρα μας, μεταξύ άλλων, για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, κατά την παρουσία του στον Πειραιά συνέβαλε, ώστε οι "ερυθρόλευκοι" να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος, αλλά και το ευρωπαϊκό, σε μια σεζόν-όνειρο. Προηγουμένως, όμως, είχε περάσει και από το ΝΒΑ, όπου από το 1987 μέχρι το 1990 φόρεσε τη φανέλα των Philadelphia 76ers, San Antonio Spurs και Golden State Warriors

Ένας από τους συμπαίκτες του εκείνη τη σεζόν ήταν ο Γιώργος Σιγάλας. Ο "Ράμπο" αποχαιρετά, μέσω του Sport24.gr τον αδικοχαμένο Γερμανό άσο, ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια για το ήθος και τον επαγγελματισμό του.

"Ο Κρίστιαν ήταν ένας πολύ καλός συμπαίκτης, αλλά και άνθρωπος. Είχε ενσωματωθεί πολύ εύκολα και απλά στην ομάδα εκείνη τη σεζόν. Ήταν μια πολύ πετυχημένη σεζόν εκείνη για τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ λυπηρό", ήταν τα πρώτα λόγια του Σιγάλα, ο οποίος συμπληρώνει πως "είναι ένα πρόβλημα που όλοι οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό το αντιμετωπίζουν. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ γιατί η καρδιά είναι άτιμο πράγμα. Δυστυχώς ασχολούμαστε με έναν παλιό συμπαίκτη μας για άσχημο λόγο. Αυτά, όμως, είναι μέσα στη ζωή. Είναι λυπηρό το γεγονός..."

Όσο για τις αναμνήσεις που έχει από τη συνύπαρξη με τον Βελπ "Να σου πω πως δεν ήταν Γερμανός;", αναρωτιέται χαριτολογώντας ο "Ράμπο" για να δηλώσει στη συνέχεια "Όπως είπα και νωρίτερα είχε προσαρμοστεί πολύ εύκολα στην ελληνική πραγματικότητα. Ήταν ένα παιδί μέσα σ' όλα. Είχε χιούμορ, ήταν πολύ καλός αθλητής, αλλά και τρομερός επαγγελματίας. Μεγάλο ταλέντο αλλά και σπουδαίος παίκτης εκείνης της εποχής. Ήταν, μάλιστα, μέσα στους 3 βασικούς ψηλούς της εθνικής Γερμανίας. Ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους που η Γερμανία κατέκτησε το Eurobasket του 1993 και στη συνέχεια ήρθε η "έκρηξη". Ήταν ένας μεγάλος Ευρωπαίος παίκτης!".

Διαβάστε για τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός και του ΕΣΑΚΕ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ