ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Βοήθησε η εμπειρία των παικτών"

Σφαιρόπουλος: "Βοήθησε η εμπειρία των παικτών"
INTIME SPORTS

Στην εμπειρία των παικτών του εστίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, τονίζοντας πως μετά από μεγάλες νίκες χρειάζονται κίνητρα. Με δισταγμό έπαιξε ο Κόροιβος κατά τον Χάρη Μαρκόπουλο.

Πολύ καλό πρόσωπο έδειξε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν στη νίκη με 70-87 . Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επεσήμανε πως οι παίκτες του δεν υποτιμούν κανέναν αντίπαλο, ενώ στάθηκε και στη δυσκολία του να διαχειριστεί κάποια ομάδα μεγάλες νίκες.

Ο προπονητής των Πειραιωτών δήλωσε: "Ξέραμε ότι θα είχαμε μια δύσκολη αποστολή με μια ομάδα που όσες νίκες έχεις κάνει τις έχει κάνει στην έδρα της, έχει κερδίσει ομάδες όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι απέναντι σε μια ομάδα που θα μας έβαζε δύσκολα. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου και ως το τέλος του ημιχρόνου χάσαμε τη συγκέντρωση μας, κάναμε κάποια επιπόλαια λάθη, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δώσαμε εύκολους πόντους και πίστη στον Κόροιβο, η διαφορά μίκρυνε. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο είχαμε συγκέντρωση, δεν δεχτήκαμε εύκολα καλάθια, αλλάξαμε ρυθμό, βγάλαμε τον Κόροιβο με την άμυνα μας από το πλάνο του, διασπάσαμε σωστά το πρέσινγκ τους, γυρίσαμε καλά τη μπάλα, οπότε όταν σταματάς τον αντίπαλο σου στην άμυνα και γυρίζεις καλά τη μπάλα στην επίθεση, έρχεται και η διαφορά που θες κόντρα σε μια ομάδα που κατά τη γνώμη μου αξίζει να μείνει στην Α1, βοηθάει το μπάσκετ και την περιφέρεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς για την καλή δουλειά που κάνει και εύχομαι να πετύχει τους στόχους του. Εμείς δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, καμία ομάδα δεν βλέπουμε ως υποδεέστερη. Ο Κόροιβος, όπως και όλες οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, αν δεν είσαι απέναντι τους όπως πρέπει, θα χάσεις. Εμείς προερχόμασταν από μεγάλη νίκη κόντρα στην Εφές πριν τρεις ημέρες, αυτό είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Όταν προέρχεσαι από μεγάλη νίκη και μεσολαβεί μεγάλο ταξίδι πρέπει ο προπονητής να βρίσκει κίνητρο για τους παίκτες. Η εμπειρία των παικτών βοήθησε σε αυτό πολύ, οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές και όσοι απαρτίζουν την ομάδα δεν υποτιμούν κανέναν αντίπαλο και αυτό είναι το σημαντικό".

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πρόσθεσε: "Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και φτάσαμε στη νίκη σχετικά εύκολα θα έλεγα. Ωραίο το συναίσθημα να παίζεις κόντρα στον αδελφό σου, αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο θέλεις πάντα να κερδίζεις. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα".

Διαβάστε τι δήλωσε και ο Δημήτρης Αγραβάνης .

Ο Χάρης Μαρκόπουλος τόνισε: "Θέλω να συγχαρώ τον κόουτς για την πολύ καλή δουλειά που κάνει στον Ολυμπιακό. Εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιους στόχους πριν το παιχνίδι στον τρόπο με τον οποίο αμύνεται ο Ολυμπιακός γιατί μέσω της άμυνας τους βάζει εύκολους πόντους στην επίθεση. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε καλύτερα, βρήκαμε πόντους και επιστρέψαμε στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν έτοιμοι και συγκεντρωμένοι να αμυνθούμε. Παίξαμε διστακτικά. Να δούμε τι σχέση ασίστ λαθών, να δούμε τι έφταιξε και δεν παίξαμε όσα καλά θέλαμε. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τώρα κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια που είναι καθοριστικά για τους στόχους που έχουμε βάλει μέσα στη χρονιά".

Τους παίκτες των νεοφώτιστων εκπροσώπησε ο Γιώργος Παπαπέτρου: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την εμφάνιση του. Καλή συνέχεια σε όλες τις διοργανώσεις, παίζαμε κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός παραμένει σπουδαίος. Είχαμε πει να σταματήσουμε το τρανζίσιον του Ολυμπιακού, στο πρώτο ημίχρονο το καταφέραμε, αλλά στο δεύτερο όχι. Ήταν ωραία όσα έγιναν πριν το παιχνίδι με τους γονείς τους φίλους μας, αλλά όταν μπαίνουμε στο παρκέ ο καθένας προσπαθεί για την ομάδα του".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ