ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Βγάζω το καπέλο στους παίκτες"

Σφαιρόπουλος: "Βγάζω το καπέλο στους παίκτες"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε "ιστορικές" τις στιγμές που ζει ο Ολυμπιακός και εξήγησε σε ποιους ανήκει η επιτυχία.

Πανευτυχής ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από το 3-0 του Ολυμπιακού και την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης, έπειτα από τρία χρόνια, είπε πως " ήταν μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια από τα παιδιά. Η ομάδα δικαιούταν και που έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας και που στέφθηκε πρωταθλήτρια. Περάσαμε μια μικρή περίοδο αγωνιστικής κρίσης λόγω τραυματισμού. Αξίζει σε όλους ένας μεγάλο μπράβο, πολλά συγχαρητήρια. Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου. Δεν τα παρατάμε ποτέ, όσο κι αν είναι η διαφορά".

Τον ρώτησαν αν περίμενε αυτό που ζει απόψε, όταν είπε το "ναι" στους "ερυθρόλευκους": "Είχα μια κρυφή ελπίδα. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είναι μεγάλη τιμή να είσαι προπονητής του Ολυμπιακού. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους που μου έδωσαν τα κλειδιά της ομάδας. Είχαμε μόλις χάσει από την Κηφισιά, έχοντας το μειονέκτημα έδρας στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη ήμασταν αήττητοι".

Σφαιρόπουλος: "Βγάζω το καπέλο στους παίκτες"
INTIME SPORTS

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, εξήγησε πως " δεν ξέρω αν είναι η αρχή για κάτι. Πρέπει να απολαύσουμε τη βραδιά. Είναι ιστορικές στιγμές. Είναι σημαντικό για μένα που όλη η ομάδα δουλεύει με συνέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, τη διοίκηση, τους προέδρους. Αφιερώνουμε τον τίτλο στους προέδρους και τον κόσμο. Όλοι έχουν μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Το μεγαλύτερο μερίδιο αξίζει στους παίκτες που κάθε μέρα στο γήπεδο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό".

Για την αλλαγή ηγεσίας στις αρχές της χρονιάς που τον έφερε στον πάγκο του Ολυμπιακού, είπε ότι " εγώ λέω ότι οι παίκτες έκαναν τη διαφορά. Όταν ήρθα στην ομάδα, προσπάθησα να αλλάξω δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν η νοοτροπία, η σοβαρότητα και η πειθαρχία. Να έχει η ομάδα τη σωστή λογική σε κάθε παιχνίδι. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, προσπάθησα να ξεκινάει κάθε παιχνίδι με βάση την άμυνα. Είδατε ότι απόψε (14/6) παίξαμε καλή άμυνα και βάλαμε 93 πόντους στην επίθεση. Βρίσκουμε ρυθμό έτσι", για να συνεχίσει:

" Το πρώτο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όλους. Το ματς του Κυπέλλου ήταν αυτό που έφερε την ανακατοσούρα στην ομάδα. Εκείνο το παιχνίδι ήταν πολύ κρίσιμο γιατί εμείς είχαμε την πίεση. Θα χάναμε μαζί και το πλεονέκτημα της έδρας. Εξίσου σημαντικό ήταν ότι κερδίσαμε στο ΟΑΚΑ, στη regular season. Η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση σε εκείνο το ματς. Αυτό μας έδωσε την καλή ψυχολογία για τους τελικούς. Εκεί, υπάρχει διαφορά σε κάθε παιχνίδι. Επικεντρωθήκαμε στο πρώτο παιχνίδι. Είχαμε να διαχειριστούμε πολλά πράγματα, για να μην επιφέρει μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα και να μην την αποτρέψει από το να παίξει καλά".

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν μετράει πιο πολύ το μετάλλιο που κατέκτησε ή μία δήλωση του Βασίλη Σπανούλη απάντησε: " Η δήλωση. Τα καλά λόγια των παικτών του είναι παραπάνω από τους τίτλους. Στο παρελθόν έχω ξαναπάρει τίτλους σαν πρώτος προπονητής, έστω στη Γ' Εθνική. Όταν οι παίκτες αναγνωρίζουν τη δουλειά ενός προπονητή, τότε είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση. Ο Βασίλης είναι παίκτης ηγέτης, που δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση. Είναι παράδειγμα. Κι ο Βασίλης και όλα τα παιδιά δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ