ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Θα ανέβει και άλλο ο Ολυμπιακός"

Σφαιρόπουλος: "Θα ανέβει και άλλο ο Ολυμπιακός"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής σειράς της Stoiximan.gr Basket League, ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη. Τι είπαν ο Γιάνις Στρέλνιεκς και ο Μάκης Γιατράς...

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της Stoiximan.gr Basket League νίκησε εύκολα τον Προμηθέα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας, η οποία, όπως τόνισε, έχει και άλλα περιθώρια βελτίωσης.

"Δεν έχω να πω πολλά για το σημερινό παιχνίδι. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, είχαμε διάρκεια και κάναμε αυτό που έπρεπε. Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Είδαμε όλο το διαθέσιμο ρόστερ να επιστρέφει. Τα ζητούμενα είναι οι νίκες και να βρουν τα παιδιά που είναι από τραυματισμό ρυθμό. Στόχος μας είναι όσο περνούν τα παιχνίδια, η ομάδα να βελτιώνεται και να βρούμε ρυθμό", ανέφερε αρχικά ο ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με την Κύμη αποτέλεσε ένα... καμπανάκι για την ομάδα του:

"Δεν ξέρω αν ήταν καμπανάκι. Σημασία έχει ότι η ομάδα προσπαθεί. Με την Κύμη ως το 18' η διαφορά ήταν στους 26 πόντους. Όσο περνάει ο καιρός, η ομάδα θα ανεβαίνει. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, γιατί έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το αν τα καλά ποσοστά ευστοχίας της ομάδας του δείχνουν πως έχει βελτιωθεί η ψυχολογία της μετά τον αποκλεισμό από την Ζάλγκιρις: "Μα και στην Ευρωλίγκα είχαμε προβλήματα τραυματισμών και δεν μπορούσαμε να παίξουμε, όπως θέλαμε. Όταν έχεις τόσους τραυματισμούς, δεν μπορείς να έχεις ρυθμό. Η ομάδα δουλεύει κι έχει καλή απόδοση. Όταν έχεις υγεία, δουλεύεις και μπορείς να προπονείσαι, θα έχεις καλά ποσοστά ευστοχίας, όπως έγινε και σήμερα και θα παίξεις καλό μπάσκετ".

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς από την πλευρά του ανέφερε πως " ήταν ένα καλό ξεκίνημα. δεν πρέπει να μείνουμε, όμως, σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να πάρουμε ακόμα δύο νίκες. Συνήθως έπειτα από τέτοια παιχνίδια, ο αντίπαλος αντιδρά. Το Σάββατο θα έχουμε ένα διαφορετικό ματς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στα playoffs σημασία έχει να νικάς έστω και με έναν πόντο".

ΓΙΑΤΡΑΣ: "ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ"

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς δήλωσε: "Η ομάδα έκανε ένα κακό παιχνίδι. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο ο Ολυμπιακός Μας πίεσε πάρα πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 23 πόντους. Μας πίεσαν στην περιφέρεια, κάναμε λάθη, φάγαμε εύκολα καλάθια και ο Ολυμπιακός είχε τρομερά ποσοστά ευστοχίας. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε για την αξιοπρέπειά μας και με χαμηλά σχήματα προσπαθήσαμε να παλέψουμε. Κατά ένα μέρος είμαι ευχαριστημένος. Τα παιδιά προσπάθησαν να μαζέψουν την διαφορά. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι το Σάββατο, δεν είμαστε συνηθισμένοι και προσπαθήσαμε να προστατέψουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο τον Φαγιέ και τον Πράδερ. Ελπίζω να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο το Σάββατο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αγωνίστηκε καταπλητκτικά και είχε καιρό να παίξει τόσο καλά. Θα δούμε τι θα γίνει με τους τραυματίες και το Σάββατο θα προσπαθήσουμε να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ