ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Στόχος το σωστό μπάσκετ, όχι το αποτέλεσμα"

Σφαιρόπουλος: "Στόχος το σωστό μπάσκετ, όχι το αποτέλεσμα"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε τη σημασία να παίξει ο Ολυμπιακός "σωστό και καλό μπάσκετ" και όχι να σκέφτεται τη νίκη λίγο πριν από την αναχώρηση για το Μιλάνο και τον αυριανό αγώνα με την Αρμάνι (PHOTOS).

Τα προβλήματα δεν λείπουν στον Ολυμπιακό. Δεν λείπει όμως και η αισιοδοξία στις τάξεις των "ερυθρόλευκων", οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη (23/1, 21:45) την Αρμάνι Μιλάνο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της EuroLeague, με σκοπό να διατηρηθούν στην κορυφή της κατάταξης.

" Είναι καινούργια ομάδα με νέο προπονητή. Θέλει χρόνο να μονταριστεί. Όμως, έχει πολύ καλές μονάδες, που αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να σε σκοτώσουν’" είπε λίγο πριν από την αναχώρηση για το Μιλάνο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. " Είναι ομάδα φύσει επιθετική. Ειδικά στην έδρα της τρέχει, προσπαθεί να βάλει το εύκολο καλάθι. Παίζει πολύ πικ εν ρολ, με πολλά γκαρντ που μπορούν να σε σκοτώσουν. Είναι ομάδα ρυθμού… Σε 2-3 λεπτά μπορεί να βρει ρυθμό και ακόμα κι αν βρίσκεται για παράδειγμα στο -15 να γυρίσει το παιχνίδι και να βγει μπροστά, όπως έκανε με την Μπάμπεργκ.

Είναι πολύ επικίνδυνη και θέλει πολλή προσοχή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε δουλέψει… Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό το δύσκολο πνευματικά αγώνα. Να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο και να βγάλουμε την αντίπαλό μας εκτός ρυθμού. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε διάρκεια, γιατί όπως είπα μπορούν να αλλάξουν εύκολα το μομέντουμ".

"Δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη"

Στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί πέρυσι, σπάζοντας έτσι ένα σερί πέντε νικών επί της ιταλικής ομάδας. Γι αυτό και ο Σφαιρόπουλος δεν λέει μεγάλα λόγια... " Η νίκη αύριο είναι πολύ μακρινή. Εμείς δεν κοιτάμε το αποτέλεσμα, κοιτάμε να παίξουμε σωστό και καλό μπάσκετ. Όταν είσαι σωστός και εστιάζεις στο πλάνο σε άμυνα και επίθεση, τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα έρχεται. Ποτέ δεν είναι στόχος το αποτέλεσμα… Βάζουμε στόχο να κάνουμε καλό παιχνίδι και ασφαλώς πάμε για να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε.

Σφαιρόπουλος: "Στόχος το σωστό μπάσκετ, όχι το αποτέλεσμα"

Αλλά η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι να κάνουμε αυτά που ξέρουμε να κάνουμε καλά στο γήπεδο, ο κάθε ένας στον ρόλο του, στην δουλειά του, να δώσει αυτό που πρέπει να δώσει και ως σύνολο σε άμυνα και επίθεση να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Αν τα κάνουμε αυτά, σχεδόν πάντα παίρνεις το αποτέλεσμα. Εκτός κι αν ο αντίπαλός σου είναι πιο καλός από σένα".

Ερωτηθείς για την απουσία του Δημήτρη Αγραβάνη, ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε το εξής: " Είναι εκτός. Έμεινε πίσω για θεραπεία και ενδυνάμωση. Υπόλοιποι που είμαστε εδώ και έτοιμοι. Θέλουμε να παλέψουμε. Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Να μπουν συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτά που έχουμε δουλέψει".

Μπόγρης: "Οι εκτός έδρας νίκες θα μας δώσουν ώθηση"

Πριν από την αναχώρηση του Ολυμπιακού έκανε δηλώσεις και ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην καλή περίοδο των "ερυθρόλευκων" και φυσικά στην ιταλική ομάδα, από την οποία είχαν ηττηθεί πέρυσι... " Είμαστε σε μια περίοδο καλή. Μια κοιλιά που είχαμε κάνει θεωρώ πως την ξεπεράσαμε. Σίγουρα η Αρμάνι είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα, ειδικά όταν την αντιμετωπίζεις στην έδρα της. Σε αυτό το επίπεδο και όπως είναι πλέον η Ευρωλίγκα δεν υπάρχει καλό ή κακό φεγγάρι.

Δεν μπορείς να επαναπαύεσαι στο προηγούμενό σου παιχνίδι, πάντα κοιτάς το επόμενο. Είναι πολύ δύσκολο ματς, η ομάδα είχε χάσει πέρυσι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό για να καταφέρουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Αυτές οι νίκες, κυρίως οι εκτός έδρας, είναι που θα μας δώσουν την ώθηση για να τερματίσουμε ψηλά".

Σφαιρόπουλος: "Στόχος το σωστό μπάσκετ, όχι το αποτέλεσμα"

Σκιαγραφώντας την ιταλική ομάδα ο σέντερ του Ολυμπιακού υποστήριξε πως " είναι ιδιαίτερη ομάδα. Βασίζεται πολύ στο ταλέντο των παικτών της. Είναι πολύ σημαντικό ότι όσο περνά καιρός θα γίνεται και καλύτερη. Και αυτό γιατί είναι μια ομάδα που άλλαξε σχεδόν δέκα παίκτες. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις δέκα νέες προσωπικότητες να χτίσεις κάτι καλό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κόουτς της Αρμάνι έχει την εμπειρία να κάνει κάτι τέτοιο σε βάθος χρόνου, όχι όμως μέσα σε ένα μήνα.

Είναι μια ομάδα που όσο περνά ο καιρός θα γίνεται καλύτερη, οπότε είναι καλό για εμάς το ότι θα την αντιμετωπίσουμε νωρίς γιατί θεωρώ πως στον δεύτερο γύρο θα κάνει μεγαλύτερες νίκες. Σίγουρα τα τελευταία θετικά αποτελέσματα της δίνουν μια ώθηση και μια καλή ψυχολογία, που ειδικά σε ομάδες που παίζουν με το ταλέντο τους είναι σημαντικό. Αλλά και εμείς και καλή ψυχολογία έχουμε και κατάλληλα προετοιμασμένοι είμαστε για να σταματήσουμε πρώτα ατομικά και στην συνέχεια ομαδικά τους αντιπάλους μας".

Μπαφές: "Ποτέ ξανά τόσο κόσμο σε εκτός έδρας αγώνα πλην Final Four"

Τέλος, ενόψει του αυριανού αγώνα μίλησε και ο Χρήστος Μπαφές. " Είναι πολύ σημαντικό ότι θα έχουμε την βοήθεια περίπου τετρακοσίων φιλάθλων μας . Κάποιοι θα έρθουν κατευθείαν από την Λισαβώνα για το ποδοσφαιρικό παιχνίδι, κάποιοι έχουν οργανώσει μόνοι τους εκδρομή στο Μιλάνο, κάποιοι που μένουν εκεί… Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σε παιχνίδι εκτός φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός δεν είχε ποτέ ξανά τόσο πολύ κόσμο σε εκτός έδρας αγώνα. Θα πάμε πολύ πίσω στην δεκαετία του 90 και στην Γερμανία λόγω των πολλών Ελλήνων που ζουν εκεί. Ίσως να μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Μπάγερν της σεζόν 2013-14, που είχαμε περίπου 800 ομογενείς στο γήπεδο. Τέτοια εκδρομή, όμως, για το μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει πολλά χρόνια να γίνει " τόνισε ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, προαναγγέλλοντας και τη συνέχεια των εκδρομών στο εξωτερικό.

" Πάμε στο Κάουνας στις 28 Δεκεμβρίου. Είναι ένας δύσκολος προορισμός για την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο. Δεν θα επιχειρήσουν πολλοί από μόνοι τους να κάνουν αυτή την εκδρομή, άρα είναι μια καλή ευκαιρία… Θα είναι Χριστούγεννα, θα δουν μια διαφορετική φιλοσοφία και κουλτούρα. Ήδη αρκετές οικογένειες έχουν κλείσει θέση. Έχουμε ξεπεράσει το 50% των διαθέσιμων θέσεων για το συγκεκριμένο ταξίδι. Θεωρώ πως θα είναι ακόμη καλύτερα από το ταξίδι που είχαμε κάνει στο Τελ Αβίβ, που ήταν ξαφνικός όλος ο σχεδιασμός… Και συνεχίζουμε γιατί θα γίνουν κι άλλες εκδρομές. Θα πάμε και Μπασκόνια και Μόσχα δύο φορές και Μάλαγα… Φέτος θέλουμε να έρθει ο κόσμος και εκτός να βοηθήσει την ομάδα".

Σφαιρόπουλος: "Στόχος το σωστό μπάσκετ, όχι το αποτέλεσμα"
EUROLEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ  ΜΙΛΑΝΟ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
EUROLEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΙΛΑΝΟ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ