ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Πιστεύω στο ρόστερ μας"

Σφαιρόπουλος: "Πιστεύω στο ρόστερ μας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αισιόδοξος για τη νέα σεζόν και με μεγάλη πίστη στο ρόστερ που έχει να διαχειριστεί εμφανίστηκε στη Media Day του Ολυμπιακού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

Για πρώτη φορά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κλήθηκε να σχεδιάσει από την αρχή τη σεζόν και τα αποτελέσματα τον αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένο. Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" στη Media Day του Ολυμπιακού έδειξε ότι πιστεύει πάρα πολύ στο ρόστερ που έχει δημιουργηθεί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους προέδρους της ομάδας που έκαναν πραγματικότητα κάθε επιθυμία του.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε " Να ευχαριστήσω όλους όσους είστε εδώ. Είναι μια καινούργια χρονιά που ξεκινάει και επίσημα σήμερα. Η φετινή χρονιά για μας θα είναι πιο δύσκολη ασφαλώς σε σχέση με την περσινή. Κι αυτό γιατί ως Πρωταθλητές Ελλάδας και φιναλιστ της Ευρωλίγκας θα έχουμε περισσότερες ομάδες που θα θέλουν να ανταγωνιστούν τους πρώτους. Γι’ αυτό και έχουμε ήδη ξεκινήσει πέρα από την προετοιμασία την αγωνιστική και την προετοιμασία την πνευματική για να εμφανιστούμε φέτος ακόμα πιο δυνατοί πνευματικά για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις όλων των διοργανώσεων που θα συμμετέχουμε. Έχουμε κάνει ένα πολύ υψηλού επιπέδου ρόστερ σε συνεργασία με τη διοίκηση και θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση γι’ αυτό. Το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε και να βρεθούμε μέσα στο γήπεδο γιατί έχουμε πολλά νέα πρόσωπα αλλά και διεθνείς παίκτες που έλειπαν ως τώρα. Τις τελευταίες ημέρες λειτουργούμε ως ομάδα έχοντας όλο το έμψυχο δυναμικό της στα χέρια της. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία στους παίκτες μας, στα μέλη του σταφ, στη διοίκηση, στους φιλάθλους και εύχομαι να έχουμε μια αντίστοιχη αλλά και καλύτερη χρονιά".

Αναφερόμενος στα δύο γρήγορα ντέρμπι που έρχονται με τον Παναθηναϊκό αλλά κι αν περίμενε να γίνουν τόσες αλλαγές στο ρόστερ ο κόουτς Σφαιρόπουλος υποστήριξε ότι " Είχαμε πει ότι δεν θέλουμε να αλλάξει το ρόστερ, αλλά για διαφορετικούς λόγους άλλαξε. Κάποια παιδιά δεν τα κρατήσαμε γιατί θέλαμε το κάτι παραπάνω χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα παιδιά που ήταν πέρσι. Άλλωστε τα πίστεψα όλα και γι’ αυτό δεν έγινε κάποια αλλαγή. Κι από την άλλη ήταν κάποια παιδιά που θέλαμε και έφυγαν. Προτίμησαν να πάνε κάπου αλλού. Έγινε πολύ καλή δουλειά από όλους στο επιτελείο για να αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά των παικτών και πιστεύω ότι και η διοίκηση έκανε ό,τι καλύτερο ήταν δυνατόν για να φέρουμε τους παίκτες που θέλαμε. Ήταν παίκτες που πραγματικά θέλαμε. Όλοι ήταν πρώτες μας επιλογές, έχουν μπει ήδη στο κλίμα της ομάδας και συνεχίζουν. Δουλεύουμε ανεξάρτητα τον αντίπαλο με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Δεν μας ενδιαφέρει αν έχουμε γρήγορα ντέρμπι, αν έχουμε τον Παναθηναϊκό ή την Τσεντεβίτα. Η χρονιά θα είναι μεγάλη. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι κυπέλλου γιατί είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι, αλλά η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Θέλουμε να δουλέψουμε με μέθοδο, υπομονή και επιμονή ώστε να χτίσουμε την ομάδα όπως ακριβώς θέλουμε, να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Για μας είναι σημαντικό να κερδίζουμε τα παιχνίδια βελτιώνοντας από παιχνίδι σε παιχνίδι το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Αυτός είναι ο στόχος τώρα που είναι αρχή. Μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με εβδομάδα να παίζουμε καλύτερα".

Για τη θέση "4" που ο Ολυμπιακός πίσω από τον Πρίντεζη έχει έναν νεαρό παίκτη ο τεχνικός των Πειραιωτών υποστήριξε: " Για μένα δεν υπάρχει νεαρός παίκτης, υπάρχουν παίκτες στο γήπεδο ανεξαρτήτου ηλικίας. Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου είτε είναι 19 είτε 40 χρονών. Το πιο σημαντικό ο παίκτης που θα μπει στο γήπεδο να προσπαθήσει να κάνει αυτό που πρέπει. Όποιος προσπαθεί στο τέλος θα τα καταφέρει. Άρα το νεαρός δεν το λαμβάνω καθόλου υπόψη μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει πίστη και εμπιστοσύνη στους παίκτες. Εγώ όταν δουλεύω με ένα υλικό, εάν κάποιον παίκτη δεν τον πιστεύω δεν τον κρατάω γιατί δεν θέλω ούτε να κοροϊδεύω το παιδί, ούτε να αισθάνεται άσχημα. Και πέρσι αν πίστευα ότι όταν ήρθα στην ομάδα πίστευα ότι κάποιος παίκτης δεν μπορεί να παίξει όπως εγώ θα ήθελα, σίγουρα θα είχαμε κάνει αλλαγή. Το ίδιο και φέτος. Πήραμε παίκτες που είναι επιλογή μας. Θα τα δούμε όλα στο γήπεδο για τα πεντάρια. Αν είναι να τα λέμε όλα τώρα".

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για τον Κώστα Παπανικολάου απαντώντας ότι " Όπως ξέρετε, εγώ έχω πει ότι το ρόστερ έχει κλείσει, δηλαδή ότι η ομάδα έχει διαμορφωθεί ήδη, ότι έχει στελεχωθεί, είπα και πριν ότι πιστεύουμε στους παίκτες που έχουμε και στο υλικό που έχουμε. Από εκεί και πέρα, κάθε άλλο είναι περιττό".

Καταλήγοντας ο Θεσσαλονικιός κόουτς κλήθηκε να απαντήσει για το κομμάτι της διαιτησίας ξεκαθαρίζοντας πως " πρώτα από όλα συμφωνώ με αυτά που είπαν οι πρόεδροι για τα θέματα της διαιτησίας. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα, ως προπονητής, εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο και μαζί με τους παίκτες που και αυτοί κάνουν τη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο, προσπαθούμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο. Αλλά τα θέματα της διαιτησίας, όπως είπε και η διοίκηση, και οι δύο πρόεδροι μας, είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να μπούνε στη σωστή βάση και στον σωστό δρόμο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ