ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Ο Ολυμπιακός που ήθελα!"

Σφαιρόπουλος: "Ο Ολυμπιακός που ήθελα!"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξηγεί στο Sport24.gr το 5-0 που "τρέχει" ως κόουτς του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό και απαριθμεί τους λόγους που η χρονιά είναι απολύτως πετυχημένη για τους Πειραιώτες.

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από την επιστροφή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για λογαριασμό του Ολυμπιακού έπειτα από έξι χρόνια κι ενώ προηγουμένως ο 48χρονος κόουτς είχε θητεύσει στο πλευρό των Γιόνας Καζλάουσκας, Πίνι Γκέρσον και Παναγιώτη Γιάννακη.

Τι προηγήθηκε της πρόσληψης Σφαιρόπουλου; Ο Ολυμπιακός είχε μόλις χάσει από τη Νέα Κηφισιά στο Ζηρίνειο (σ.σ. η μοναδική ήττα στην κανονική περίοδο) έχοντας μειονέκτημα έδρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ ήταν αήττητος στην Euroleague. Τι ακολούθησε της πρόσληψης Σφαιρόπουλου; Ο "δικός" του Ολυμπιακός έδινε την εντύπωση ότι δεν υπήρχε τίποτα που να μην… μπορεί να κάνει! Για την ακρίβεια, έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στην Euroleague και την Α1, έκανε το 3-0 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού μίλησε στο Sport24.gr μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, εξήγησε το 5-0 επί ημερών του απέναντι στους "πράσινους" και παραδέχτηκε ότι το sweep δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση για τους Πειραιώτες.

Υπάρχει εξήγηση για το 5-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό;

"Εντάξει, νομίζω ότι δεν το έχω κάνει μόνο εγώ, το έχουν κάνει οι παίκτες κυρίως. Γιατί οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν στο γήπεδο και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τον Ολυμπιακό. Εγώ εκείνο που προσπάθησα να κάνω ήταν να τους δώσω τη σωστή κατεύθυνση μέσα στο γήπεδο για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Οι παίκτες είναι αυτοί που έχουν τις δυνατότητες, οι παίκτες κέρδισαν αυτά τα παιχνίδια μέσα στο παρκέ, οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές και τους αξίζουν τα εύσημα".

Τι άλλαξε ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, τον οποίο παρακολούθησες ως ουδέτερος;

"Νομίζω ότι το στοιχείο που έχει αλλάξει είναι η άμυνα. Το ότι προσπαθούμε περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι. Κάνουμε το παιχνίδι μας προσπαθώντας να εξουδετερώσουμε τον αντίπαλο. Τα ατού του αντιπάλου. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Η πιο σημαντική αλλαγή".

Πώς βελτιώθηκε το ψυχολογικό άδειασμα μετά την ήττα από τη Ρεάλ στον τελικό της Euroleague και πριν από την έναρξη των playoffs;

"Από τη μια, ήμασταν ικανοποιημένοι που φτάσαμε μέχρι τον τελικό γιατί ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία. Από την άλλη, στεναχωρημένοι που χάσαμε το πρωτάθλημα Ευρώπης. Παρ' όλα αυτά, εξήγησα στους παίκτες ότι έχουμε έναν ακόμα στόχο. Για την ακρίβεια, τον κύριο στόχο μας, το πρωτάθλημα και να μείνουμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι σε αυτό. Οι ίδιοι έδειξαν μεγάλη σοβαρότητα από τους προημιτελικούς, με τον Κόροιβο. Και με τον Άρη εδώ μέσα. Χάσαμε βέβαια ένα παιχνίδι όμως όλα πήγαν καλά στους τελικούς και κερδίσαμε με αυτό το εμφατικό 3-0".

Εν τέλει, ο Ολυμπιακός έφτασε στο σημείο που ήθελες όταν ανέλαβες την ομάδα στις αρχές Νοεμβρίου;

"Νομίζω πως ναι. Έφτασε να παίξει τελικούς και στους δυο στόχους που είχαμε μπροστά μας. Λέγαμε να πάμε στο Final Four, αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος στην Ευρώπη. Εμείς φτάσαμε στον τελικό. Προηγουμένως, αποκλείσαμε την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας κι εν συνεχεία νικήσαμε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό. Ήταν μεγάλα παιχνίδια, μεγάλες νίκες και γενικώς όλη η πορεία ήταν μεγάλη. Κερδίσαμε μέσα στη Μάλαγα την πρώτη ομάδα της Ισπανίας, τότε, κερδίσαμε μέσα στο Μιλάνο την πρώτη ομάδα της Ιταλίας. Η πρώτη ομάδα που κέρδισε την ΤΣΣΚΑ στο TOP-16 ήμασταν εμείς, εδώ στο ΣΕΦ. Πραγματικά άξιζε να φτάσει ο Ολυμπιακός εδώ που έφτασε γιατί τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά μέσα στο γήπεδο για να καταφέρουν να πετύχουν αυτά τα αποτελέσματα".

Πώς επηρέασαν την πορεία του Ολυμπιακού οι μαζεμένοι τραυματισμοί μέσα στη χρονιά;

"Σίγουρα οι τραυματισμοί ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την ομάδα. Είχαμε τραυματισμούς από κακοτυχίες. Για μένα ήταν σημαντικό ότι εκεί κρατήθηκε η ομάδα, ότι ήμασταν όλοι μαζί, ότι αυτοί που έπαιζαν το έκαναν και για αυτούς που είχαν τραυματιστεί και στο τέλος δικαιωθήκαμε".

Το 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν τελικά τόσο εύκολο ή το κάνατε εσείς να φαίνεται εύκολο;

"Δεν ήταν εύκολο. Ήταν πολύ δύσκολη σειρά. Μπορεί να λέμε ότι η σειρά τελείωσε στο 3-0 αλλά κάθε παιχνίδι ήταν διαφορετικό και ήθελε διαφορετική διαχείριση. Νομίζω, λοιπόν, ότι διαχειριστήκαμε πολύ καλά όλα τα παιχνίδια και όλη την προετοιμασία των τελικών, και γι' αυτό κάναμε το 3-0".

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της ομάδας;

"Κατ' αρχάς, πρέπει να απολαύσουμε αυτές τις στιγμές. Είναι πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει συνέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, τη διοίκηση, τους προέδρους. Όλοι έχουν μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Όπως είπα και πριν, το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στους παίκτες που κάθε μέρα στο γήπεδο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ