ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Ο Ολυμπιακός και ο Πρίντεζης έχουν χαρακτήρα"

Σφαιρόπουλος: "Ο Ολυμπιακός και ο Πρίντεζης έχουν χαρακτήρα"
EUROKINISSI

O Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης και στάθηκε στον χαρακτήρα της ομάδας του, αλλά και του Γιώργου Πρίντεζη.

Οι Πειραιώτες... λύγισαν την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ανασυντάχθηκαν από την αντεπίθεσή της και με οδηγό τον Γιώργο Πρίντεζη ανέβηκαν στο 9-2 στην κατάταξη της EuroLeague.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στην αρχική του τοποθέτηση υπoστήριξε: "Είναι πολύ σημαντική για την ομάδα μας παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που είναι φαβορί για Final Four και παρόλο που έχουν τραυματίες το είδαμε πως μπορούν να επιστρέφουν στα παιχνίδια με την ποιότητα που έχουν και πως μπορούν να κερδίζουν τα παιχνίδια. Νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη με τν τρόπο που παίξαμε το παιχνίδι ξεκινήσαμε καλά στην άμυνα μας και τους επιτρέψαμε 8 πόντους στο 1ο και 20 το ημίχρονο. Είναι μία ομάδα με τον τρόπο που είναι τώρα σκοράρουν εκτός έδρας 82 πόντους. Ελέγξαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας είχαμε το προβάδισμα. Τρεις φορές πήραμε διψήφια διαφορά σε όλη τη διάρκεια αλλά όπως είπα έχουν πάντα τον τρόπο να επιστρέφουν".

Επίσης, παρατήρησε πως "στα τελευταία 3-4 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγών δεν συνεργαστήκαμε σωστά και στην άμυνα και στην πίεση. Ημασταν αργοί στην άμυνα και τιμώρησαν την άμυνά μας και κάναμε δυο τρία λάθη και τους δώσαμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Στο τέλος λόγο ενός χαμένου ριμπάουντ επιτρέψαμε να πάμε στην παράταση. Δείξαμε χαρακτήρα στην παράταση και θέλω να συγχαρώ τους παίκτες όχι μόνο για τη νίκη αλλά και γιατί παλέψανε, δεν τα παράτησαν. Γι αυτό τους έδωσε συγχαρητήρια γιατί όταν πάει στην παράσταση τη ψυχολογία την έχει η ομάδα που το έστειλε εκεί. Σκοράραμε 22 πόντους στη παράταση και δεχθήκαμε 11".

Επίσης, ο Ελληνας κόουτς είπε: "Θέλω να συγχαρώ τους φιλάθλους τους θέλουμε σε κάθε ματς να ενθαρρύνουν τος παίκτες μας. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο, είναι σημαντικό στο πρωτάθλημα και δεν σκεφτόμαστε καθόλου τη βαθμολογία στην EuroLeague".

O Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε επίσης πως "η ομάδα έχει χαρακτήρα είναι παίκτες που έχουν παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια που στραβώνουν στο τέλος, δεν αξίζαμε να πάμε στην παράταση θα ήταν κρίμα γιατί η προσπάθεια στα 35΄-36' ήταν ήταν πολύ καλή, έχουν την εμπειρία έχουν, έδειξαν χαρακτήρα και είχαν ηρεμία κι συγκέντρωση για να αλλάξουμε αυτό που πήγαινε στραβά. Γενικά σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν πολλά εμπόδια. Σημασία έχει να μένεις προσηλωμένος για να μπορείς να ανατρέψεις μία κατάσταση που πάει να χαλάσει. Είναι θέμα εμπειρίας αυτό που γίνεται".

Τέλος, ο κόουτς του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη που έκανε την διαφορά στην παράταση: "Αυτό θέλει χαρακτήρα και ο Γιώργος έχει το αποδείξει είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά έμεινε συγκεντρωμένος έμεινε ήρεμος. Εχει εμπειρία, τσαμπουκά και τσαγανό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ