ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Η Ευρωλίγκα είναι στόχος, όχι απωθημένο"

Σφαιρόπουλος: "Η Ευρωλίγκα είναι στόχος, όχι απωθημένο"
Σφαιρόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, σε συνέντευξή του μίλησε για την φετινή σεζόν, το πρωτάθλημα, τον στόχο της Ευρωλίγκα και την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Για αρκετά θέματα μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "Γαύρο". Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην φετινή σεζόν, στο πρωτάθλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό, στον στόχο της Ευρωλίγκας και στο "χτίσιμο" της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Για την Ευρωλίγκα, ανέφερε: "Η Ευρωλίγκα είναι στόχος, όχι απωθημένο. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μετά το ΝΒΑ και το να βγεις πρώτος σε αυτό είναι μεγάλη ικανοποίηση και τιμή. Πιστεύω πως με σκληρή δουλειά μπορούμε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό ψηλά. Δεν είναι εύκολο να διεκδικείς πάντα την Ευρωλίγκα, αλλά πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα είναι μια ομάδα που θα διεκδικεί πάντα την Ευρωλίγκα. Έχει όλα τα εχέγγυα για να το κάνει".

Για τις μετεγγραφές, είπε: "Κακώς γράφονται ονόματα, γιατί εμείς δεν έχουμε ξεκινήσει κινήσεις. Τώρα συλλέγουμε προτάσεις από τους μάνατζερ των παικτών, ακόμη δεν έχουμε κάνει το κοσκίνισμα για να βγουν ποιες θα είναι οι επιλογές. Κι αφού γίνει αυτό, θα τους μελετήσουμε, θα ψάξουμε το χαρακτήρα τους, τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά και αφού γίνουν όλα αυτά θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις. Ό,τι ονόματα γράφονται τώρα μπορώ να πω ότι δεν ισχύουν. Μπορεί στο τέλος να πάρουμε ένα από αυτά που γράφονται, αλλά τώρα δεν είμαστε στη φάση του σχεδιασμού, αλλά στη συλλογή προσφορών για παίκτες".

Για τον ψηλό που θα αντικαταστήσει τον Χάντερ, τόνισε: "Την αθλητικότητα σε αυτή τη θέση την έχουμε με τον Γιανγκ. Πιστεύω πως πρέπει να βρούμε έναν παίκτη να μας βοηθήσει συμπληρώνοντας τον Γιανγκ. Αυτό που δεν έχει ο Γιανγκ, να το δίνει ο άλλος παίκτης".

Για την απόκτηση γκαρντ, είπε: "Έχοντας τον Μάντζαρη και τον Χάκετ, πιστεύω πως χρειαζόμαστε έναν περιφερειακό ακόμη, που θα μπορεί να ενισχύσει και τον Σπανούλη, αλλά και την ομάδα σε θέματα περιφερειακού παιχνιδιού".

Για τον ελεύθερό του χρόνο, αποκάλυψε: "Ασχολούμαι με την ομάδα όλη τη μέρα κι όσο ελεύθερο χρόνο έχω τον αφιερώνω στην οικογένειά μου. Έχω φίλους, αλλά δεν προλαβαίνω να τους δω, άρα δεν έχω φίλους. Πολλές φορές δεν προλαβαίνω να τους πάρω ένα τηλέφωνο και τους ζητώ συγγνώμη, αλλά ελπίζω να με κατανοούν. Όταν έχεις να ανταπεξέλθεις σε τόσο υψηλές απαιτήσεις, δεν έχεις χρόνο να ξοδεύεις. Μακάρι να είχε η μέρα 30 ώρες".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ