ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Η επίθεση λειτούργησε άψογα"

Σφαιρόπουλος: "Η επίθεση λειτούργησε άψογα"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους παίκτες του για την προσπάθειά τους στην 21η "στροφή" της Stoiximan.gr Basket League.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της ΆΕΚ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του στην αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Baket League, η οποία για τους "ερυθρόλευκους" ήταν "ειδικών συνθηκών".

"Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών που απαιτούσε συγκέντρωσε κι ενέργεια. Είναι πολύ δύσκολο, όταν παίζεις το βράδυ της Παρασκευής στην EuroLeague και έχεις ένα πολύ δύσκολο ταξίδι - φτάσαμε στις χθες στις 23:30 - και την άλλη μέρα να παίζεις στις 19:30. Ο αντίπαλός μας δεν είχε τις ίδιες συνθήκες, γιατί στα back to back παιχνίδια στην EuroLeague οι ομάδες έχουν παίξει την ίδια μέρα. Χρειάζεται πολλή ενέργεια και συγκέντρωση. Για αυτό αξίζουν πολλά μπράβο στους παίκτες μας. Ήταν από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν ως προς την διαχείριση. Κάναμε καλή δουλειά, ειδικά στην επίθεση. Η επίθεσή μας λειτούργησε άψογα και είχαμε πολυφωνία. Μπορώ να πω πως λειτούργησε καλά και η άμυνα. Μέχρι να βρούμε ρυθμό είχαμε κάποιες στιγμές αδράνειας που επέτρέψαν στην ΑΕΚ να βάλει εύκολους πόντους. Στην δεύτερη περίοδο επιθετικά ήμασταν εξαιρετικοί και στην τρίτη έκλεισε η άμυνά μας και αναγκάσαμε την ΑΕΚ να σκοράρει μόλις 15 πόντους. Πήραμε μία διψήφια διαφορά και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, πιστεύω ότι νικήσαμε εύκολα. Αύριο θα ξεκουραστούμε και από την Τρίτη θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου της EuroLeague. Θέλω να καλέσω τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, την Ζάλγκιρις και εγώ και παίκτες καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να στηρίξει την προσπάθεια που κάναμε όλη την σεζόν για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται", είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Σε ερώτηση για το αν το... ελεύθερο μπάσκετ βοηθάει τους παίκτες να ξεπεράσουν την κούραση, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: "Πρέπει να αφήσεις τους παίκτες να βρουν ρυθμό. Όταν βλέπεις πως η ομάδα έχει ενέργεια και θέλει να τρέξει και να παίξει πιο ελεύθερα, την αφήνεις. Έχουμε ταλέντο, σημειώσαμε πόντους έπειτα από ωραίες συνεργασίες και όμορφο μπάσκετ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ