ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Γκριν, ο σκόρερ που μας έλειπε"

Σφαιρόπουλος: "Γκριν, ο σκόρερ που μας έλειπε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του Παναθηναϊκού στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Λίγο μετά το τέλος του πρώτου "αιώνιου" ντέρμπι της σεζόν, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ (88-63), ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3.

Για την εύκολη επικράτηση της ομάδας του: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι για μεγαλύτερο διάστημα και κάναμε αυτό που έπρεπε. Και με τη Ρεάλ ήμασταν καλοί και η τελική διαφορά στη Μαδρίτη δεν αντικατόπτριζε την εμφάνισή μας και την πραγματικότητα. Σήμερα, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι και πολύ καλοί αμυντικά. Περιορίσαμε τον αντίπαλο με την άμυνά μας, τρέξαμε στο ανοικτό γήπεδο, βάλαμε εύκολους πόντους και όταν δεν το κάναμε αυτό πήραμε τα επιθετικά ριμπάουντ.

Κάναμε μία καλή αρχή, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Παίξαμε το στυλ μπάσκετ που θέλουμε και το παίξαμε καλά για αυτό το σημείο της σεζόν. Σίγουρα μπορούμε και καλύτερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε δώσει μόλις τέσσερα επίσημα ματς και όσο συνεχίζουμε να παίζουμε, όσο μαθαίνει ο ένας τον άλλον και βρίσκουμε αυτοματισμούς και χημεία σε άμυνα και επίθεση θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για τον Έρικ Γκριν: «Ήταν ο σκόρερ που μας έλειπε. Ένας παίκτης για να πλαισιώσει τους καλούς παίκτες που έχουμε. Στη Μαδρίτη ήταν άστοχος, σήμερα έδειξε τι μπορεί να κάνει. Μπορεί να παίξει καλύτερα».

Για τον Πάτρικ Γιάνγκ: «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Όσο ανεβαίνει, θα παίζει και παραπάνω. Σήμερα θα μπορούσε να παίξει περισσότερο, αλλά ήταν εξαιρετικοί οι Μιλουτίνοφ και Μπιρτς, με πολλά ριμπάουντ και αλλοιώσεις στην άμυνα. Άλλωστε, ήταν πιο ετοιμοπόλεμοι και οι δύο. Ο Γιάνγκ είναι καλό δρόμο. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είχε να παίξει ένα χρόνο. Το πόδι του είναι στο 100% και σιγά σιγά ξεπερνάει και το ψυχολογικό του θέμα».

Για το αν στο τέλος κοιτούσαν και την έκταση της διαφοράς: «Σίγουρα σε κάθε αγώνα προσπαθείς να κερδίσεις και κοιτάς και τη διαφορά. Βέβαια, τώρα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για διαφορές και το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μία καινούρια σεζόν, που αρχίζει από το μηδέν και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Πρέπει να ξεχάσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο, όπως πρέπει να το κάνουμε όλη τη σεζόν».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ