ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος για φάουλ και Παπανικολάου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ICON

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να διορθώσουν οι ερυθρόλευκοι, τη φάση στο τέλος με τον ΜακΛιν και στο τι συνέβη με τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στον Ολυμπιακό αφού επιβλήθηκε με 71-68 επί των ερυθρολεύκων στο ΣΕΦ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στα κομμάτια που πρέπει να διορθωθούν στο παιχνίδι της ομάδας του εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί.

Αρχικά, μιλώντας για την εικόνα του παιχνιδιού στην Cosmote TV ο κ. Σφαιρόπουλος τόνισε: "Νομίζω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Προς το τέλος του παιχνιδιού είχαμε καλό ρυθμό αλλά δεν αντέξαμε. Δεν κρατήσαμε τη συγκέντρωση μας. Δεχτήκαμε κάποια σουτ που δεν έπρεπε να δεχθούμε. Η άμυνα ήταν πιο χαλαρή από όσο έπρεπε. Έτσι, κατάφεραν και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Στο τέλος είχαμε την τελευταία επίθεση για το γκολ - φάουλ, μπήκε μόνο το καλάθι. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες το ματς.

Ήταν ένα ματς το οποίο εμείς το προσεγγίσαμε σωστά. Παίξαμε ενα καλό παιχνίδι. Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό έχεις δύσκολη αποστολή. Το ξέραμε αυτό. Όπως χάσαμε θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Και στις δύο περιπτώσεις θα έλεγα ότι είναι αρχή, ότι δεν έχουμε κάνει προπόνηση ακόμα όλοι μαζί και όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε ολοένα και καλύτεροι. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά μας. Πρέπει να ξεπεράσουμε κάποιους τραυματισμούς. Πρέπει να ξεπεράσουμε την κούραση των διεθνών. Όλα αυτά σιγά σιγά θα τα ξεπεράσουμε.

Χρειάζεται χρόνος για να διορθωθούν αυτά και να μονταριστεί η ομάδα. Όλα όσα προανέφερα συνετέλεσαν στο να έχουμε σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι μας, είναι αρχή και όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε".

Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν ήταν φάουλ στη φάση του ΜακΛιν στο τέλος ο κόουτς του Ολυμπιακού κουνώντας καταφατικά το κεφάλι του τόνισε: "Εντάξει δεν έχω να πω τίποτα σε αυτό".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε και για το επεισόδιο με τον Κώστα Παπανικολάου δήλωσε: "Στους διαιτητές δεν θέλω να μιλάει κανένας. Δεν είναι δουλειά των παικτών. Πρέπει να παραμένουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του σωστά".

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου τόνισε αρχικά: "Ηταν ένα ντέρμπι που κρίθηκε στο τέλος. Μας λυπεί το γεγονός πως δεν κερδίσαμε. Έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς στο τέλος θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Ήταν ντέρμπι όλο το ματς. Στην 4η περίοδο φτάσαμε στο +9, αλλά στα τελευταία 5 λεπτά δεν είχαμε καλή αντίδραση. Παίξαμε καλά στο τέλος της τρίτης περιόδου και στην αρχή του τέταρτου. Κάπου χάσαμε την συγκέντρωση μας, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Έβαλε μεγάλα σουτ ο Παναθηναϊκός στο τέλος, χάσαμε και ένα ριμπάουντ που δεχτήκαμε ένα καλάθι. Θεωρώ πως έγινε και φάουλ στον Μακλίν στο καλάθι που πέτυχε, το οποίο δεν δόθηκε.

Δεν παίζουμε όπως θέλουμε ακόμη. Έχουμε να ξεπεράσουμε τραυματισμούς και θέματα ανομοιογένειας. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα, θέλουμε χρόνο για να "δέσουμε". Ήρθαν 6 παίκτες. Ας μην ξεχνάτε πως είχαμε 8 διεθνείς παίκτες, υπάρχει κούραση και θέλομε χρόνο για να αναρρώσουν και να ξεκουραστούν. Δεν είναι ακόμη στην φόρμα τους οι παίκτες. Η εμφάνιση μας στο παιχνίδι αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ στο μέλλον. Είναι νωρίς, είμαστε στην αρχή της σεζόν".

Για το αν έπαιζαν με το χρονόμετρο οι παίκτες του Ολυμπιακού στο τέλος: Δεν έπαιζαν οι παίκτες με το χρονόμετρο, απλά, εκεί που ανέβασε την πίεση ο Παναθηναϊκός μέτρησε και η κούραση, γιατί δεν είχαμε πολλούς χειριστές λόγω των απουσιών. Έλειπαν Σπανούλης και Ρόμπερτς, δύο βασικοί μας γκαρντ. Δώσαμε ένα εύκολο τρίποντο στον Σίνγκλετον και μετά έβαλε δύο σερί ο Ρίβερς. Βάλαμε έξτρα πίεση στον εαυτό μας στην επίθεση, για αυτόν τον λόγο δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να διαβάσουμε κάποια απλά πράγματα, όπως τις αλλαγές στα σκριν. Είχαμε λειψανδρία στα γκαρντ. Στα τελευταία 5 λεπτά βάλαμε ένα καλάθι και 1 βολή".

Για το γεγονός πως έστειλε τον Παπανικολάου στα αποδυτήρια, είπε: "Δεν θέλω να μιλάει κανένας για την διαιτησία. Ο κάθε παίκτης πρέπει έχει το μυαλό του στο παιχνίδι. Όσους σφυγμούς και αν έχουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει θα έχει πρόβλημα. Θα το λέω αυτό μέχρι να φύγω από εδώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που του είπα (Παπανικολάου) να πάει στα αποδυτήρια".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ