ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Εκνευρισμός και εφησυχασμός"

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εστίασε στα δύο πρόσωπα που έδειξε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Προμηθέα και τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να μάθει από τον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής σειράς της Stoiximan.gr Basket League.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο... νήμα τον Προμηθέα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά διπρόσωπη.

" Είχαμε δύο πρόσωπα όπως είδαμε στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι πλήρως με καλή άμυνα και καλή κυκλοφορία στην επίθεση, με πλουραλισμό, παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Δυστυχώς στο δεύτερο ημίχρονο ενώ είχαμε πει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, γιατί μπορούσαμε να το βελτιώσουμε αυτό που είχαμε δείξει στο πρώτο ημίχρονο αμυντικά και επιθετικά, παρόλο ότι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και πήραμε τη μεγαλύτερη διαφορά μας, νομίζω ότι κάπου εκεί χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια, κάποια λέι απ και σουτ, φέρνοντας αυτό κάποιον εκνευρισμό και δεχτήκαμε εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον που δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, που είναι ανεπίτρεπτο για το επίπεδό μας και μοιραία το παιχνίδι γύρισε", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

" Στο τέλος πήγε πόντο-πόντο, μας πήραν μία διαφορά, εκεί έβαλε ένα μεγάλο σουτ ο Ρόμπερτς και ο Σπανούλης πήρε 2-3 προσπάθειες στο "ένας εναντίον ενός" και σκόραρε Η άμυνά μας παρόλα αυτά δεχόταν εύκολα καλάθια, το ματς έγινε το ντέρμπι και νομίζω ότι στο τέλος δείξαμε την αποφασιστικότητά μας και τον χαρακτήρα μας, κλέβοντας την μπάλα και βάζοντας το μεγάλο σουτ με τον Παπανικολάου. Κάναμε το 2-0, είναι ένα παιχνίδι playoffs, αλλά πήραμε ένα καλό μάθημα. Πρέπει να μάθουμε απ' αυτό το παιχνίδι πολλά πράγματα για το πως πρέπει να είμαστε και σε διάρκεια και σε συγκέντρωση για 40 λεπτά".

Ο κόουτς του Ολυμπιακού εν συνεχεία ρωτήθηκε για τους λόγους που οδήγησαν την ομάδα του να εμφανιστεί διπρόσωπη στα πρώτα δύο ματς της σειράς: " Νομίζω ότι όπως πήγε το πρώτο παιχνίδι και το πρώτο ημίχρονο ήταν μία παγίδα στο μυαλό όλων μας στο ότι θα έχουμε ένα εύκολο απόγευμα, όμως ο Προμηθέας δεν έφτασε τυχαία στην τρίτη θέση, είναι μία ομάδα που μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ και αυτό το είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και σκόραρε 50 πόντους. Εφησυχασμός, εκνευρισμός και κάποια εύκολα σουτ που χάσαμε μας κόστισε αμυντικά και επιθετικά και δεν δείξαμε καθόλου καλό πρόσωπο από εκεί και πέρα. Νομίζω ότι περισσότερο ήταν ο εφησυχασμός που υπήρχε ότι θα είχαμε ένα εύκολο παιχνίδι, εξαιτίας του πρώτου παιχνιδιού και του πρώτου ημιχρόνου".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ