ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Αν παίρναμε τον Ουάιτ, δεν θα παίρναμε τον Γκριν"

Σφαιρόπουλος: "Αν παίρναμε τον Ουάιτ, δεν θα παίρναμε τον Γκριν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με ευχές για υγεία και με άπαντες να δείχνουν ιδιαίτερα καλοδιάθετοι ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Ολυμπιακός. Διαβάστε τι θυμάται από τον Σπανούλη ο Γκριν αλλά και πως σχεδίασε ο Σφαιρόπουλος τον νέο Ολυμπιακό (pics, video)

Ο Ολυμπιακός της νέας χρονιάς ξεκίνησε να... χτίζεται! Προπονητικό τιμ και παίκτες συναντήθηκαν σήμερα (17/8) για πρώτη φορά όλοι μαζί με στόχο να βάλουν τις βάσεις για μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: " Ξεκινά μια νέα χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Είμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητές Ελλάδας και θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας και να επανέλθουμε στην Ευρώπη. Η πρόκριση στο Final Four θα είναι ακόμα πιο δύσκολη λόγω του νέου συστήματος που είναι πιο απαιτητικό. Θα είναι μία πιο δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες. Για μας είναι πολύ σημαντικό που έχουμε έναν βασικό κορμό που έμεινε αναλλοίωτος από την περσινή χρονιά. Το ίδιο είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε και πρόπερσι που για διάφορους λόγους δεν το καταφέραμε. Είναι σημαντικό που έμεινε ο Βασίλης Σπανούλης, που υπογράψαμε τρία παιδιά που ήρθαν να καλύψουν κάποια κενά που είχαμε και μαζί με τους υπόλοιπους θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο και να είναι ανταγωνιστικό για τις δύσκολες και σκληρές απαιτήσεις που θα υπάρξουν.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις κινήσεις που έγιναν, θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους Αγγελόπουλους που για ακόμα μία χρονιά έφεραν τους παίκτες που ζήτησα. Εύχομαι να έχουμε υγεία, κάτι που μας έλειψε την περασμένη περίοδο που είχαμε πολλά προβλήματα".

Πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε όλους τους παίκτες παρόντες στην πρώτη ημέρα της προετοιμασίας με τον Έλληνα κόουτς να δηλώνει: " Είναι σημαντικό που έχουμε όλη την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας, κάτι που δεν είχαμε πέρσι και μας στοίχισε στον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Κύπελλο. Όπως έχω πει, πλέον αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό και να προσθέσουμε τα τρία νέα πρόσωπα. Όπως καταλαβαίνετε η δουλειά μας είναι πιο εύκολη και μπορούμε πιο εύκολα να βρούμε ρυθμό γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν".

"Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει"

Η Euroleague τη φετινή σεζόν αλλάζει μορφή κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος σχολίασε: " Εμείς πέρσι ήμασταν πρώτοι στην πρώτη φάση, όμως βρεθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο. Μας γύρισε μπούμερανγκ στο ΤΟΡ 16. Φέτος το σύστημα είναι διαφορετικό κι όλα τα αποτελέσματα μετράνε από την αρχή οπότε θα πρέπει να είσαι άμεσα έτοιμος για να αντεπεξέλθεις από την πρώτη αγωνιστική. Το να φτάσεις στο Final Four θα είναι πιο δύσκολο". Στη συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να έχει η ομάδα του λέγοντας: " Η συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει, όμως θέλουμε κάποιες πινελιές για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Θέλουμε την ίδια αγωνιστική ταυτότητα, δηλαδή πολύ καλή άμυνα, με γρήγορη κυκλοφορία στην επίθεση και πλουραλισμό με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη. Όλα τα νεότερα παιδιά είναι πιο έτοιμα για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που υπάρχουν".

"Δεν θα παίρναμε τον Γκριν αν ερχόταν ο Ουάιτ"

Καταλήγοντας ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στην απόφαση του να μην αποκτηθεί κάποιος ξένος για τη θέση του πάουερ φόργουορντ δηλώνοντας ότι " Είναι δική μου απόφαση καθαρά. Θεωρώ πως οι υπάρχοντες παίκτες είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που έρχονται. Για μένα θα ήταν λάθος και μη σώφρον να αποκτήσουμε παίκτη σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να πάρουμε αρχικά πάουερ φόργουορντ και είχαμε στόχο τον Οκάρο Ουάιτ. Αν παίρναμε τεσσάρι, δεν θα παίρναμε τον Γκριν, όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί θα γινόταν μια μετατόπιση του ρόστερ προς τα κάτω. Δεν θέλαμε να πάρουμε και τους δύο για αγωνιστικούς λόγους. Η ομάδα είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις αν παίρναμε τεσσάρι δεν θα παίρναμε έναν τόσο καλό παίκτη στο "2" οπότε αφού δεν έκλεισε ο Ουάιτ αλλά ο Γκριν έχουμε μετατόπιση του ροτέισον προς τα πάνω".

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: "Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΥΨΗΛΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ"

Από την πλευρά των παικτών πρώτος τον λόγο πήρε ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος τόνισε: " Σε σχέση με πέρσι δεν άλλαξε πολύ ο κορμός. Ήρθαν τρία καινούρια άτομα να συμπληρώσουν την ομάδα. Εύχομαι να έχει όλη η ομάδα υγεία. Μας περιμένει πολλή σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο και μας περιμένει μία δύσκολη χρονιά. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα υψηλές βλέψεις κι υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να δουλέψουμε και να παίξουμε ένα θεαματικό και ουσιαστικό μπάσκετ". Συνεχίζοντας ο αρχηγός των Πειραιωτών αναφέρθηκε στην προετοιμασία που για πρώτη φορά επί των ημερών του γίνεται χωρίς απόντες. " Είναι σπάνιο φαινόμενο να είμαστε όλοι μαζί από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας", είπε και πρόσθεσε " Αυτό που αλλάζει είναι ότι φέτος, δεν έχουμε περιθώρια να μονταριστεί η ομάδα και να είναι φορμαριστεί τα Χριστούγεννα. Πρέπει από το πρώτο παιχνίδι να παίρνεις νίκες, γιατί το κάθε ματς μετράει. Κάθε νίκη είναι σημαντική και κάθε ήττα θα είναι μία απώλεια. Πρέπει να σχεδιάσουμε την προετοιμασία με αυτόν τον τρόπο ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για την πρώτη αγωνιστική".

Σφαιρόπουλος: "Αν παίρναμε τον Ουάιτ, δεν θα παίρναμε τον Γκριν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φέτος στον πλευρό του ο Βασίλης Σπανούλης θα έχει έναν παίκτη με έντονη έφεση στο σκοράρισμα, όπως είναι ο Έρικ Γκριν, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι: " Όλα θα φανούν στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστούμε. Έχω ακούσει τα καλύτερα για εκείνον, τόσο αγωνιστικά, όσο και για τον χαρακτήρα του. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει στην ομάδα αυτά που πρέπει και θα βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".

Ο 34χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στη νέα μορφή της Euroleague εξηγώντας ότι " βαδίζουμε στο άγνωστο φέτος. Από την πρώτη αγωνιστική πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και όπως μας βγάλει στο τέλος. Σκοπός μας είναι να παίρνουμε νίκες και να είμαστε στη καλύτερη δυνατή φόρμα από το ξεκίνημα. Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους παίκτες και προπονητικό τιμ οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε διαφορετικά. Πιστεύω ότι θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα".

Τέλος, ο Σπανούλης εξήγησε για το καλοκαίρι που πέρασε σε προσωπικό επίπεδο ότι " φέτος ξεκουράστηκα πάρα πολύ σωματικά και πνευματικά. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της".

ΓΚΡΙΝ "ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ"

Ο Έρικ Γκριν ήταν ένα από τα νέα λίγα πρόσωπα που υπήρξαν στο ΣΕΦ με τον Αμερικανό να δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος. " Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε έναν τέτοιο οργανισμό. Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάμε", είπε αρχικά και πρόσθεσε " Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα που είναι ο βασικός μας στόχος αλλά και να φτάσουμε στο Final Four της Euroleague". Αναφερόμενος στα στοιχεία που θα προσδώσει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Γκριν εξήγησε ότι " συνηθίζω να σκοράρω με διάφορους τρόπους, όμως προσπαθώ να είμαι καλός και στην άμυνα".

Σφαιρόπουλος: "Αν παίρναμε τον Ουάιτ, δεν θα παίρναμε τον Γκριν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καταλήγοντας ο Αμερικανός ρωτήθηκε για τη συνεργασία που θα έχει με Σπανούλη και Πρίντεζη με τον ίδιο να... θυμάται ένα καλάθι που δέχτηκε όταν ήταν παίκτης της Σιένα. " Όταν αγωνιζόμουν στη Σιένα είχα παίξει εναντίον του Σπανούλη και είχε ευστοχήσει σε ένα καλάθι από τη γωνία μπροστά στο πρόσωπό μου. Το θυμάμαι. Είναι σημαντικό να μαθαίνεις από παίκτες όπως αυτός. Έχει παίξει στο ΝΒΑ και για πολλά χρόνια είναι από τους κορυφαίους στην Euroleague. Θα μάθω πολλά δίπλα του και θα ωθούμε ο ένας τον άλλον στις προπονήσεις. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Πρίντεζη που είναι ο ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ στην Euroleague. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι σε μία τέτοια ομάδα".

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: "ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΝΑΩ"

Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του είπε " Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι και είναι υψηλοί σε μία χρονιά που θα είναι ακόμα περισσότερο ανταγωνιστική και πιο δύσκολη από πλευράς ταξιδιών και ποιότητας. Είναι καλό το γεγονός ότι όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Οι προσθήκες ήταν λίγες και νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είχε χρόνια να το κάνει αυτό. Είναι σημαντικό ότι έχουμε έναν κορμό και δεν ξεκινάμε από το μηδέν αλλά όλα αυτά θα φανούν στο γήπεδο".

Σφαιρόπουλος: "Αν παίρναμε τον Ουάιτ, δεν θα παίρναμε τον Γκριν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως είναι φυσικό ο 31χρονος πάουερ φόργουρντ δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στην κατάσταση της υγείας του λέγοντας ότι " Είμαι πολύ καλά. Έκανα μια μαγνητική και βγήκε αρκετά καλή. Από τις 5 Ιουλίου έχω ξεκινήσει δικό μου πρόγραμμα. Από τα τέλη Ιουλίου δεν πονάω και έχω δουλέψει πολύ. Δεν έκανα το πρόγραμμα που θα ήθελα, λόγω χρόνου, αλλά έχω δουλέψει σε κάποιους τομείς και σιγά σιγά θα είμαι έτοιμος όταν πρέπει".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ