ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O Παπανικολάου ψήφισε Ολυμπιακό!

O Παπανικολάου ψήφισε Ολυμπιακό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Παπανικολάου αποδέχτηκε την πρόταση του Ολυμπιακού για συμβόλαιο μέχρι το 2019 και είναι έτοιμος να φορέσει και πάλι την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εκ νέου στο κόλπο της απόκτησης του Κώστα Παπανικολάου μετά την ήττα - σοκ από την Μπάμπεργκ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του ΤΟΡ 16 της Euroleague και βγήκε νικητής για συμβόλαιο μέχρι το 2019. Αυτό που απομένει είναι το "ΟΚ" της Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός όπως είχε διαφανεί από την πλευρά του διεθνή φόργουορντ και μετά το μπάσιμο του Παναθηναϊκού αλλά και της Λοκομοτίβ Κουμπάν πριν το τζάμπολ με την Μπάμπεργκ θα κατέθετε πρόταση. Όπως και έγινε.

Μία πρόταση που φάνηκε να περιμένει και ο Κώστας Παπανικολάου έχοντας αποφασίσει να επιστρέψει από το ΝΒΑ μετά τους Ντένβερ Νάγκετς και την δεύτερη εμπειρία του έπειτα από αυτή που είχε την περσινή αγωνιστική περίοδο στους Χιούστον Ρόκετς.

Στη διάρκεια του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναθηναϊκός, απέσυρε την πρότασή του με το φλερτ να είχε ξεκινήσει εννιά μέρες πριν. Με το που έμεινε ελεύθερος από τους "σβόλους" κάτι που φέρεται να ενημερώθηκαν οι "ερυθρόλευκοι" και απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα για να τον αποκτήσουν. Όπως και φάνηκε να υπάρχει η συμφωνία λίγο πριν από τα μεσάνυχτα για συμβόλαιο διάρκειας 3,5 χρόνων (!!!). Εξέλιξη με την οποία ο "Παπ" μετά το "όχι" που είχε πει το βράδυ της Παρασκευής στον Άρη έδειξε να αρνείται και το να μετακομίσει στη Ρωσία για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με την εξέλιξη αυτή ο Κώστας Παπανικολάου έδειξε ξεκάθαρα το ποιο ήταν το θέλω του. Να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού όπου αγωνιζόταν μέχρι το καλοκαίρι του 2013 από το 2009, έχοντας κατακτήσει δις την Euroleague το 2012 στην Κωνσταντινούπολη και το 2013 στο Λονδίνο.

Το καλοκαίρι του 2013 ο "Παπ" πήρε μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα και από εκεί ένα χρόνο μετά στο ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς. Οι Καταλανοί όμως συνέχισαν και συνεχίζουν να διατηρούν τα δικαιώματα του διεθνή φόργουορντ στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ευρώπη και οποιαδήποτε ομάδα. Αυτό είναι και το τελευταίο εμπόδιο ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ο Κώσττας Παπανικολάου, αφού επιστρέψει και με τη βούλα στον Ολυμπιακό, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής εκτός από τη Basket League ΣΚΡΑΤΣ και στην Euroleague από τον Β' γύρο της φάσης των ομίλων του ΤΟΡ 16. Μετά δηλαδή από έναν μήνα σύμφωνα με τους κανονισμούς. Από εκείνο δηλαδή το χρονικό σημείο και μετά θα μπορεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να τον υπολογίζει στο δρόμο για το Βερολίνο.

Με την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό θα έχει αίσιο τέλος η τρίτη απόπειρα που υπήρξε από τους "ερυθρόλευκους". Η πρώτη πριν από ένα δίμηνο όπου η συμφωνία δεν προχώρησε στους όρους αποδέσμευσής του για να πάει εκ νέου στο ΝΒΑ και τελικώς συμφώνησε με τους Ντένβερ Νάγκετς. Η δεύτερη ήταν τα Χριστούγεννα όπου ο διεθνής φόργουορντ αν και παίκτης των "σβόλων" σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα του Πειραιά αλλά δεν πήρε το ΟΚ για να φύγει και να έρθει. Και η τρίτη τώρα έχοντας μείνει πλέον εδώ και μερικές μέρες ελεύθερος από τους Ντένβερ Νάγκετς.

Πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να πατήσει ο Παπανικολάου εκ νέου το πόδι του στο ΣΕΦ. Για να τεθεί υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και να διεκδικήσει για τρίτη φορά στην καριέρα του τη Euroleague αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα. Αρκεί πάντα να πει το ναι η Μπαρτσελόνα που έχει το δικαίωμα να "ματσάρει" την πρόταση του Ολυμπιακού.

Κι όσο για τις απολαβές του Παπανικολάου; Είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει παρά μόνο ότι είναι κλιμακωτές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ