ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε διαρκή επαφή με τον Μπλατ ο Ολυμπιακός

Cleveland Cavaliers head coach David Blatt stands in the bench area in the first half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Wednesday, Jan. 6, 2016, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)
Cleveland Cavaliers head coach David Blatt stands in the bench area in the first half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Wednesday, Jan. 6, 2016, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon) AP

Ο Ντέιβιντ Μπλατ παραμένει μαζί με τον Έτορε Μεσίνα στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που είναι αποφασισμένοι για την υπέρβαση στη θέση του head coach. Σε επαφή οι δύο πλευρές.

Η αποχώρηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι δεδομένη, πρόκειται για μια απόφαση που έχει παρθεί από τον Γιώργο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και δεν αλλάζει. Την ίδια στιγμή, τα αφεντικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι εξίσου αποφασισμένοι να καλύψουν τη θέση του head coach με την καλύτερη δυνατή επιλογή, γι' αυτό και βρίσκονται εδώ και μέρες σε διαρκή επαφή με τους προπονητές που τους ενδιαφέρουν.

Αυτή τη στιγμή, δύο επιλογές ξεχωρίζουν, ο Ντέιβιντ Μπλατ κι ο Έτορε Μεσίνα, με την περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να ακολουθεί αλλά σε δεύτερη πλέον μοίρα.

Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος γνωρίζουν τις απαιτήσεις του Ντέιβιντ Μπλατ που έφυγε από την Νταρουσάφακα αφού πρώτα την οδήγησε στην κατάκτηση του EuroCup και την επιστροφή στη EuroLeague. Επιθυμία για συνεργασία υπάρχει ανάμεσα στους τρεις άνδρες, υπάρχει όμως και μια απόσταση στο οικονομικό που δεν δείχνει αγεφύρωτη ή ικανή να "χαλάσει" την υπόθεση, αλλά δεν δείχνει τούτη την ώρα και μικρή. Ολυμπιακός και Μπλατ προσπαθούν να βρεθούν στο ίδιο μήκος κύματος, με τον Έτορε Μεσίνα (εργάζεται ως assistant coach στους San Antonio Spurs, στο πλευρό του Gregg Popovich) να έχει κάνει επίσης γνωστές τις απαιτήσεις του και να περιμένει ως δεύτερος μεγάλος στόχος.

Και οι δύο θεωρούνται κορυφαίοι τεχνικοί. Και οι δύο έχουν εξαιρετικές επαφές. Και οι δύο απολαμβάνουν τον σεβασμό των αντιπάλων τους. Και οι δύο πληρούν τις προϋποθέσεις των ερυθρολεύκων.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός βάζει, δεδομένα, ψηλά τον πήχη και έχει αποφασίσει πως η υπέρβαση πρέπει να γίνει στη θέση του ανθρώπου που θα πάρει το "τιμόνι", ώστε στη συνέχεια να "χτιστεί" μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό και ταυτόχρονα θα παίζει ελκυστικό μπάσκετ.

Η περίπτωση Γιασικεβίτσιους δεν έχει "σβήσει", ο Μίλαν Τόμιτς έχει μάθει για το ενδιαφέρον του Ερυθρού Αστέρα και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από το Λιμάνι και κάθε συζήτηση που αφορά παίκτη μετατίθεται για τις επόμενες μέρες αφού πρώτα κλείσει το θέμα του προπονητή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ