ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προβάδισμα ο Χάκετ για την θέση του γκαρντ

Προβάδισμα ο Χάκετ για την θέση του γκαρντ
INTIME SPORTS

Στον Ολυμπιακό ήταν μεταξύ Χουέρτας και Χάκετ για την θέση του γκαρντ, αλλά πλέον έχουν δώσει προβάδισμα στην απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ. Οι Πειραιώτες κινούνται για την απόκτηση του.

Στο Sport24.gr σας είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες πως στον Ολυμπιακό για την θέση του γκαρντ έχουν ξεχωρίσει δύο παίκτες. Τους Μαρσελίνιο Χουέρτας και Ντάνιελ Χάκετ, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά.

Ύστερα από συζητήσεις μεταξύ τους, οι ερυθρόλευκοι έδωσαν προβάδισμα στην απόκτηση του Ντάνιελ Χάκετ (δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνον αντί του Χουέρτας), θεωρώντας πως διαθέτει τα απαραίτητα αγωνιστικά στοιχεία τόσο ώστε να ενισχύσει το ερυθρόλευκο ρόστερ, όσο και για να ταιριάξει στην φιλοσοφία της ομάδας.

Ο 28χρονος (19/12/1987) Αμερικανός κόμπο-γκαρντ (1.98 ύψος), ύστερα από μία σεζόν με την Σιένα (2012-2013) και δύο με την Αρμάνι Μιλάνο (2013-2015), έμεινε ελεύθερος και η περίπτωση του προτάθηκε στους Πειραιώτες. Αρχικά το ενδεχόμενο απόκτησης του είχε απορριφθεί λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του, το θέμα του μπήκε στο... συρτάρι, αλλά τις τελευταίες μέρες το ερυθρόλευκο ενδιαφέρον όχι απλά αναζωπυρώθηκε, αλλά προχώρησε και σε επίσημο ενδιαφέρον. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας κινούνται για την απόκτηση του. Ακόμη όμως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό γκαρντ, που παίζει με άνεση τόσο σαν πλέι-μέικερ, όσο και στο "2". Παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά σε ένα παιχνίδι, που δε θα διστάσει να πάρει πάνω του τις κρίσιμες φάσεις, όντας ικανότατος στο "ένας εναντίον ενός". Έχει έφεση στην επίθεση, αλλά και στην δημιουργία, μπορεί να συνεισφέρει στο σκορ και από το low-post, είναι αρκετά καλός στην άμυνα, ενώ διαθέτει και ιταλικό διαβατήριο.

Ο αριστερόχειρας Ντάνιελ Χάκετ, στη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Euroleague, είχε μέσο όρο 10.5 πόντους (46.9%δ, 25%τρ, 65.8%), 4.6 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ και στο ενδεχόμενο που ολοκληρωθεί η απόκτηση του από τον Ολυμπιακό, ουσιαστικά θα αναλάβει τον ρόλο του αποχωρήσαντα Κώστα Σλούκα στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

ΥΓ: Στο Sport24.gr σας είχαμε αναφέρει επίσης πως στον Ολυμπιακό έχουν κοιτάξει και περιπτώσεις παικτών από το πάνω ράφι, σπουδαίοι γκαρντ που έχουν συμβόλαιο με τις ομάδες τους. Να ξεκαθαρίσουμε το εξής: οι Πειραιώτες ΔΕΝ έχουν προσπαθήσει να "σπάσουν" συμβόλαια. Ποτέ άλλωστε δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Απλά, υπάρχουν μπασκετμπολίστες που ΔΕΝ είναι ικανοποιημένοι στις ομάδες τους και στις πόλεις που ζουν, με αποτέλεσμα να έχουν την διάθεση να "σπάσουν" οι ίδιοι τα συμβόλαια τους ώστε να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Και ορισμένοι από αυτούς έχουν προταθεί στους Πρωταθλητές Ελλάδας, με τους εκπροσώπους των συγκεκριμένων παικτών να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους στους ερυθρόλευκους. Πρόκειται όμως για δύσκολες περιπτώσεις, καθώς δεν είναι εύκολο να πάρουν την ελευθερία τους ώστε να ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους η πειραϊκή ΚΑΕ.

Ο Ντάνιελ Χάκετ εν δράσει:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ