ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

16/6 Αποκλειστικό: Πρόταση του Ολυμπιακού στον Στρέλνιεκς

France's Tony Parker, right, tries to stop Latvia's Janis Strelnieks, left, during their EuroBasket European Basketball Championship Group E match in Ljubljana, Slovenia, Friday, Sept. 13, 2013. (AP Photo/Petr David Josek)
France's Tony Parker, right, tries to stop Latvia's Janis Strelnieks, left, during their EuroBasket European Basketball Championship Group E match in Ljubljana, Slovenia, Friday, Sept. 13, 2013. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Ο Ολυμπιακός είναι σε αναζήτηση γκαρντ και το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει πως μιλά με τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" κατέθεσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους για τον Λετονό.

Την Τρίτη 13/6 το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει επί των όσων συμβαίνουν και αφορούν το παρασκήνιο των μετακινήσεων στις ομάδες της Ευρωλίγκας . Έκτοτε, αυτό που δεν έγινε ήταν να οριστικοποιήσει τελικά ο Ντέιβιντ Μπλατ τη συνεργασία του με τη Μακάμπι. Απάντησε, εν τέλει αρνητικά και τώρα οι Ισραηλινοί αναζητούν προπονητή, για το 1/3 των χρημάτων που έδιναν στον στον Αμερικανοϊσραηλινό (1.5 εκατ. ευρώ). Αλλά δεν είναι η Μακάμπι το θέμα μας. Είναι ο Ολυμπιακός.

Στο κείμενο της Τρίτης είχατε διαβάσει πως οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κάνει τις ερωτήσεις τους για τον Γιάνις Στρέλνιεκς, τον διεθνή Λετονό γκαρντ, ο οποίος από το 2014 έπαιζε στην Μπάμπεργκ. Έμενε όμως, να διευκρινιστούν και κάποια άλλα πράγματα. Όπως για παράδειγμα, αν θα ενεργοποιήσουν την option που έχει ο Έρικ Γκριν στο συμβόλαιο του (για το ποσό του 1.000.000). Κατά τα φαινόμενα, αυτό δεν θα γίνει.

Ποια όμως, είναι τα φαινόμενα: σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο Ολυμπιακός κατέθεσε προσφορά για τον ύψους 1.91 πόιντ γκαρντ, που είχε κατά μ.ο. φέτος στην Ευρωλίγκα -με τη φανέλα των πρωταθλητών Γερμανίας- περί τους 11.7 πόντους, με 58.1% στα δίποντα, 45.9% στα τρίποντα και 89.2% στις βολές, 2.2 ριμπ., 3.5 ασίστ και 1.2 λάθη, ανά 25.04'' συμμετοχής ανά αγώνα.

Πέραν της προσφοράς των Πειραιωτών, ο Στρέλνιεκς έχει άλλη μια πρόταση, από την Ισπανία και πιο συγκεκριμένα τη Βαλένθια. Οικονομικά ωστόσο, αυτή του Ολυμπιακού είναι καλύτερη (κατά 150.000 ευρώ). Ο 28χρονος, ο οποίος ξεκίνησε από τη Βέντσπιλς (2007-2011), πριν πάει στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (2011-2013), την Μπουντιβέλνικ (2013-14) και από εκεί στη Γερμανία, αναμένεται να απαντήσει εντός των προσεχών ημερών. Παρεμπιπτόντως, όπου έχει αγωνιστεί έχει πάρει πρωτάθλημα -με εξαίρεση τη VTB United League.

Ο Ολυμπιακός έκανε και μια ακόμα κίνηση, που αφορούσε τη φροντ λάιν: κατέθεσε προσφορά και για τον Ερλ Κλαρκ, ο οποίος έπαιξε φέτος στην Μπεσίκτας, ενώ μέχρι το 2015 απασχολείτο, στη θέση του πάουερ φόργουορντ/σέντερ στο ΝΒΑ (Suns, Magic, Lakers, Cavs, Knicks, Nets) και στην αναπτυξιακή λίγκα. Ο 29χρονος Αμερικανός που φοίτησε για τρία χρόνια στο Louisville και ήταν επιλογή Νο14, στο ΝΒΑ draft του 2009, έχει και άλλες προσφορές, αλλά και πάλι αυτή των "ερυθρόλευκων" ξεχωρίζει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ