ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στον πρώτο τελικό

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για τα επεισόδια που έγιναν στον πρώτο τελικό του 2016 στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για απόφαση του Σταύρου Κοντονή.

Έστω και καθυστερημένα, τα επεισόδια, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΣΕΦ κατά την διάρκεια του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έμειναν ατιμώρητα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας τιμωρήθηκαν με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, ύστερα από απόφαση του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος και υπογράφει την σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται, πως σε εκείνο το ματς υπήρξε και τραυματισμός Ανδρών της Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει πως το ύψος του προστίμου έχει να κάνει με το γεγονός πως: "τα εν λόγω συμβάντα συνιστούν περίπτωση άσκησης βίας και εκφοβισμού εις βάρος των αθλητών, φιλάθλων, αστυνομικών δυνάμεων, παραγόντων και λοιπών συμμετεχόντων στον αγώνα και προκάλεσαν διασάλευση της δημόσιας τάξης και κοινωνικής ειρήνης.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν φέρει την εκ του νόμου ευθύνη για την τέλεση των επεισοδίων, αλλά αντίθετα της καταλογίζονται υπαιτιότητα, δεδομένου ότι δεν πέτυχε να ελέγξει οργανωμένη ομάδα τουλάχιστον (200) φανατικών οπαδών της, οι οποίοι έδρασαν βάσει σχεδιασμού. Εξήλθαν από το γήπεδο στο ημίχρονο της συνάντησης, εξοπλισμένοι με ιδιαιτέρως επικίνδυνα αντικείμενα και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην αστυνομική δύναμη, προκαλώντας 7 τραυματισμούς αστυνομικών, τέσσερις εκ των οποίων μετέβησαν στο νοσοκομείο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ