ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίντεζης: Τι ΣΕΦ, τι ΟΑΚΑ...

Πρίντεζης: Τι ΣΕΦ, τι ΟΑΚΑ...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Πρίντεζης επανέλαβε το βράδυ της Κυριακής (22/5) όσα σπουδαία έχει... συνηθίσει να κάνει τα τελευταία χρόνια το ΟΑΚΑ. Το Sport24.gr θυμάται την πορεία του υπαρχηγού του Ολυμπιακού το "άντρο" του "αιωνίου" αντιπάλου.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι το πρόσωπο του δεύτερου τελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Δικαιολογημένα, αφού χάρη σε δικό του buzzer beater τρίποντο, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη στο ΟΑΚΑ, συνέχισαν την... παράδοση που "χτίζουν" τα τελευταία χρόνια στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου και πήραν πίσω -στα χέρια τους- το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών.

Για να φτάσουμε όμως στο σημείο να δούμε τον αρχηγό των Πειραιωτών να "υπογράφει" το "μπρέικ", χρειάστηκε πρώτα ο Γιώργος Πρίντεζης να κάνει τα πάντα προκειμένου να βάλει τις βάσεις. Τι εννοούμε λέγοντας "τα πάντα"; Ηγήθηκε της προσπάθειας, κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου, για να ολοκληρώσει εν τέλει το παιχνίδι με 20 πόντους (με 10/16 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 31'49''). Κοινώς, ήταν ο MVP του Ολυμπιακού, μέχρι τη στιγμή που "μίλησε" ο Βασίλης Σπανούλης στην εκπνοή.

Το πλέον αξιοσημείωτο βέβαια είναι πως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο "Πριντ" έκανε τη διαφορά στο ΟΑΚΑ, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του αγώνα. Βλέπετε, την τελευταία τριετία έχει αποδείξει πως... νιώθει άνετα όταν αγωνίζεται στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου. Γι αυτό και οι αριθμοί του δεν διαφέρουν πολύ σε σχέση με όσα κάνει στο ΣΕΦ. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2013 κι έπειτα, οι αριθμοί του σε πόντους και ριμπάουντ δεν διαφέρουν σημαντικά, από το ΣΕΦ (13.3 πόντοι, 4.3 ριμπάουντ) στο ΟΑΚΑ (13 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ).

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στην έδρα του Παναθηναϊκού παίρνει περισσότερες προσπάθειες. Μέσα από τη γραμμή των 6μ75 τα καταφέρνει περίφημα, με το 58.2% που έχει στα δίποντα να είναι αντιπροσωπευτικό της... κατάστασης, την ώρα που παίρνει πολύ περισσότερες προσπάθειες για δύο πόντους στο ΟΑΚΑ (9.2) απ ότι στο ΣΕΦ (5.4). Από την άλλη σουτάρει λιγότερο από την περιφέρεια (2 έναντι 3.1) και πηγαίνει πιο σπάνια στη γραμμή των βολών (2.3 έναντι 4).

Στον χθεσινό (22/5) δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος, αυτό που είδαμε ήταν να αποτελεί την πρώτη επιλογή στην επίθεση του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και στο τέταρτο. Κυρίως από το λόου ποστ, όπου έκανες... παπάδες. Κι όχι μόνο αυτό: μέχρι και τρίποντο - πεταχτάρι είδαμε, με τον υπαρχηγό των "ερυθρολεύκων" να κάνει πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει στο Sport24.gr πριν από ένα περίπου χρόνο .

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ